Kiszolgáltatott helyzetben?
Lassan 7 éve élek együtt a párommal. Kisbabát várunk. Albérletben lakunk. Én már 5 hónapja táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt. Havonta kapok 32ezer forintot. Ő vállalkozó. Rá hárul most az anyagi problémák megoldása. Ma kiderült, hogy 2 hónapja nem fizette ki az albérletet, nekem meg azt mondta, hogy ki van fizetve. Elméletileg 10naponta kap 100ezer forintot. Az albérletünk kb. havi 90-100ezer forint. Hónapok óta nem láttam nála max. 10-20ezer forintnál többet. Hogy megkapja-e a pénzt, vagy nem, nem tudom.
A lényeg az az, hogy hatalmasat csalódtam most benne, hogy nekem 2 hónapja hazudik. Itt vagyok egy babával a pocakban, jövedelmem szinte nincs, ami van, az nagyon kevés. Nem tudok már benne megbízni, úgy érzem, nem akarok egy ilyen emberrel együtt élni. Azt nem akarom, hogy csak a gyerek kössön össze minket. Ha tehetném, csapot papot itt hagynék, és elmennék. De pénzem nincs rá, ebből a kevésből még egy szobát se tudok kivenni, nemhogy élni is valamiből. Menni nem tudok sehova, se a szüleimhez, se sehova. Ti mit tennétek a helyemben?
Bocsi, ha kicsit kacifántos, próbáltam nagy vonalakban összefoglalni a nem túl egyszerű helyzetet...
Szerintem is elöször beszélj vele, mert lehet, hogy oka van, hogy nem fizetett - pl. elvesztette az állását, esetleg neki sem fizetnek, és arra vár, hogy megkapja az elmaradt pénzt, stb.
Neked meg lehet, hogy azért nem szólt, mert nem akart idegesiteni (mivel veszélyeztetett terhes vagy), és azt remélte/reméli, hogy hamarosan meg tudja oldani a helyzetet.
Ráncba kell szedni párod. De előbb tudd meg, hova lett a pénz.
Sajnos van, hogy az ügyfelek egyszerűen nem fizetnek, mi majdnem tönkrementünk nemrég emiatt, és egyszerűen ha nem akarja kifizetni, nem tudod hogy behajtani rajta. Szóval lehet, hogy ilyen helyzet állt elő, csak nem akart téged, aki amúgy is veszélyeztetett terhes vagy, ilyennel stresszelni.
Vedd át az anyagi ügyek intézését. Minden számla, csekk, befizetnivaló befizetését ellenőrizd. Nehogy most rakjanak ki az utcára!!
"Sajnos ilyen jellegű problémáink régen is voltak"
7 éve folyamatosan elherdálja a pénzt mi a jó frászért szülsz neki gyereket, mit gondoltál a baba miatt benő a feje lágya. Most majd nevelheted a gyereket a nyomorba, mit gondolsz ki fog befogadni egy gyerekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!