Ti mit tennétek ebben a helyzetben? Sose lesz rá megoldás?
Sziasztok!
A párommal 1.5 éve vagyunk együtt.Vele lakom és a szüleivel.Szóba hoztam neki, hogy jó lenne külön költözni, külön életet élni.(Huszonévesek vagyunk)Nem azért mert bármi bajom van a szüleivel, szeretem őket, ők is engem. Mégis jobb érzés, amikor ketten építjük a saját életünk, a hétköznapjaink is úgy szervezzük, ahogy mi szeretnénk.
A gond azzal van, hogy a párom anyagilag sokat segít a szüleinek. Nélküle a szülei nem tudnák befizetni a számlákat.
Minap a kedvesem felmérgelte magát valamin, s szólt egy olyat, hogy ő fizet mindent ebben a lakásban. Erre az apja megharagudott rá , s azt mondta, hogy nem kötelező, lehet elköltözni. Az anyuka pedig mondta, hogy akkor kilakoltatják őket, s az utcára kerülnek. Utána nekem sírt, hogy jobb lenne, ha nem élne, felkötné magát, mert elege van, hogy a fiára van szorulva.
Nagyon sajnálom a szüleit, mert mindig szegények voltak ( az ő szüleik sem támogatták őket), sok havonta a hiteltörlesztés+rezsi+kaja.
A párom se akarja, hogy az utcára kerüljenek.
Csak akkor mi sosem tudunk ketten lakni, különélni? Vagy ha külön is élünk, akkor is a párom küldi nekik a pénzt a kiadásokra? Így meg mi nem fogunk 1-ről a 2-re haladni, mert sose lesz félretett pénzünk.
A páromnak van egy nővére, ő külön él a férjével, s gyermekükkel. Amikor mondva lett a szülőknek, hogy a lányuk se támogatja őket, külön életet élnek. Akkor azt mondták, hogy de ők nem itt laknak....na igen, akkor mi nekünk muszáj, mert mi emberszámba vesszük őket, s nem akarjuk, hogy éhen haljanak. Sőt a lányuk férje még azon hőbörög, hogy "anyósomék" nem támogatják őket, mert egy szülőnek az a dolga. Ezek szerint ők arról nem tudnak, hogy "anyósomékat" is úgy kell nekünk.
Ti mit tennétek ebben a helyzetben, hogy mindenkinek jó legyen?
PONTOSAN ugyanebben a cipőben járok! :-(
A bátyám és a nővérem éli életét a saját családjával, a saját lakásában, mi pedig a párommal nem tudunk külön költözni, mert a szüleim nem tudnák a nyugdíjukból egyedül fenntartani a lakást (lakótelepi panel..). Szükségük van a rezsi befizetéséhez ahhoz a havi 2*40 ezerre, amit hazaadunk a párommal. Így nekünk sem menne az, hogy elköltözünk, és továbbra is hazaadjuk ezt a pénzt, és pluszban még külön albérletet is fizetünk. Nem tudunk két háztartást fenntartani.
Úristen!80ezer ft-ot adtok haza?????
Akkor a szüleid mit fizetnek?!
Ugyanebbe voltam én is,vagyis majdnem.Öcsém és én is otthon laktunk,én eljöttem a férjemmel és a babánkkal albérletbe de vszínű ha nem maradt volna az öcsém ott akkor mi sem jöttünk volna el.Sajnálom,nincs jó megoldás,valaki mindenképp sérül.
Költözzetek mind egy családi nagyobb,különbejáratú házba esetleg....!
Ha elköltöztök, a párod szülei tönkremennek, kötelezhető a párod és a testvéred szülőtartásra. Tény, hogy így a két testvér között eloszlana a költség. De azért ez eléggé szégyen lenne, ha így alakulna, ráadásul jól kijöttök velük. Sok pár cserélne veletek, akik idegbeteg alkoholista szülőkkel élnek, mert nem tudnak elköltözni.
Viszont nagy valószínűséggel a ház elúszna, ha magára hagynátok őket, amiért kár lenne. Szóval meg kellene beszélni velük, hogy amiért eltartjátok őket, a ház a tiétek.
Nem akarjuk őket cserbenhagyni semmiképp.
A ház nem az övék, önkormányzati lakást bérelnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!