Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » SOS! Mit tennétek ebben a...

SOS! Mit tennétek ebben a helyzetben? Sürgősen megoldás kellene.

Figyelt kérdés

a párommal 16 hónapja vagyunk együtt.

ő kb. két éve elvált(nem miattam) és van egy 9 és 13 éves lánya.

ők külföldön élnek az anyjukkal.

párom imádja őket és most az exem rá akarja beszélni,hogy a gyerekek kedvéért béküljenek ki.

a párom már nem szereti őt de a gyerekekért bármire hajlandó lenne.

nem akarok szakítani vele mert tiszta szívből szeretem őt,de abba se mennék bele,hogy a szeretője legyek ezután.

abban egyeztünk meg,hogy hagyjunk egy kis gondolkodási időt magunknak,hátha találunk olyan megoldást ami mindenkinek megfelelő,mindketten nyitottak vagyunk bármire(kivéve arra amit az előbb fent leírtam).

és soha nem volt köztünk semmi veszekedés vagy ilyesmi.

sokat dolgozott/dolgozik külföldön de ezt is teljesen össze tudtuk egyeztetni.

2011. júl. 11. 08:19
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem sok mindent tehetsz.Ha a párod ki akar békülni az exével akkor ki is fog,te max beletörödsz ebbe.

Itt ne nem te vagy döntéshelyzetben hanem a párod.

2011. júl. 11. 08:24
 2/22 anonim ***** válasza:
83%

OFF

Nem értem, hogy sok ember miért gondolja, hogy a gyerek érdeke az, hogy a szülei együtt legyenek. A gyerek érdeke az, hogy boldog, kiegyensúlyozott ember nevelje. Nehogy azt mondjátok, hogy két ember, aki nem szereti egymást majd boldogságot és kiegyensúlyozottságot fog sugározni... Pláne 2 év után...

2011. júl. 11. 08:27
 3/22 anonim ***** válasza:
75%
Nehéz szitu, sajnálom! A 2 gyerek "erősebb", mint Te. Nem vagytok egy "súlycsoport", nem tehetsz igazán semmit, maximum, szervezel egy beszélgetést a pároddal és átrágtok mindent, elmondanád mennyire szereted, jól megvagytok és nem szeretnél szakítani. Végülis ő fog dönteni, de készülj fel, hátha számodra kedvezőtlen döntést hoz, sok esély van rá ....
2011. júl. 11. 08:28
 4/22 anonim ***** válasza:
83%

ha a gyerekei kedvéért, vagy akármiért, hajlandó lenne kibékülni az exével, akkor összeszedném a cuccaimat, és viszlát.

Ezen nincs mitmegbeszélni

2011. júl. 11. 08:28
 5/22 anonim ***** válasza:
50%

Egy apa, vagy egy anya, egyedül is fel tudja nevelni nagyon szépen a gyerekét. Viszont 2 szülő az optimális, olvastam nemrég egy cikket, hogy az apakép is eszméletlen fontos a gyerek személyiségfejlődésében, sokkal jobban, mint gondolnánk.. Ez van...

Szerelem sok kapcsolatban (már) nincsen, attól még lehetnek együtt. A lényeg, h ne üvöltözzenek a gyerekek előtt. Persze az optimális, ha szerelmesek, nyilván..

Én a kérdező helyében leültetném a barátom és elbeszélgetnék vele. De sajnos fel kell készülnie a legrosszabbra.

2011. júl. 11. 08:32
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ebben az esetben tényleg semmit sem tehetsz. De azon azért érdemes elgondolkoznod, hogy ez a férfi mégis mennyire van oda érted. Igen, szereti a gyerekeit, de azért gondold el, ha tényleg veled akarna élni, akkor inkább olyan megoldáson törné a fejét, hogy veled költözzön közel a gyerekekhez, vagy valahogy a nőt próbálná rábeszélni hogy jöjjön ide, keresne neki munkát vagy bármi. Ha ő azon töri a fejét, hogy kibéküljön a volt nővel, akkor szerintem 1. még nincs túl rajta 2. érted nincs annyira oda, és inkább azt választaná, hiszen a gyerekeivel lehetne többet, és úgy érzi hogy neki az jobb mint veled lenni (vagy esetleg közös gyereket tervezni)

Sajnálom de ez az igazság, nézz szembe vele. Ha menni akar, engedd, hiszen nincs oda érted. Ha nem ezért, akkor előbb utóbb másért hagyna el. Fájdalmas, én is átéltem ilyet, de jobb hamarabb túl lenni rajta.

32/N

2011. júl. 11. 08:32
 7/22 anonim ***** válasza:
Sajnálom, de őt valóban elveszítetted. Egy dolog éltessen, az exe se nyerte meg. A gyerekeiért bármit megtesz az ember, párkapcsolati szinten azonban, ők nem jelentenek boldogságot. Megértem a párod ha úgy dönt, hogy visszamegy, de hülye döntés.
2011. júl. 11. 08:37
 8/22 anonim ***** válasza:

Nem a "gyerekek" kedvéért fognak újra összejönni, hanem mert ők ketten úgy akarják, úgy döntenek. Minden más mellébeszélés.

(Mondjuk ha egyszer nem működött, szerintem másodszor sem fog, de ez már az ő dolguk.)

2011. júl. 11. 08:54
 9/22 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

még nagyon friss a dolog tegnap beszéltünk erről.

saját bőrömön tapasztaltam én is,hogy csak a gyerek miatt kibékülni,együttmaradni valakivel nem megoldás.(anya-vérszerinti apám,most meg nevelőapám-anyukám)

remélem valahogy meg tudjuk beszélni,nem akarom elveszíteni őt.

2011. júl. 11. 09:06
 10/22 A kérdező kommentje:
sőt a "legjobb" a dolkogban,lehet,hogy terhes vagyok.
2011. júl. 11. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!