A páromnak jeleztem félek attól, hogy kiszolgáltatott leszek neki, ha szülök. Válasza: nem leszel az. Ezt hogy érti?
nos én kb 30 ezrekre számíthatok, kb ennyi min-bér után a gyes/d.
nagyon megijeszt, hogy majd mindenért "kunyerálnom" kell lét, amit a párom eddig is mindig felülbírált, hogy mire kell és utána mindig megmagyarázza, hogy arra nekem nincs szükségem, de magára meg több 10ezreket költ "hülyeségre"
ő soha semmiben nem szokott megnyugtatni, általában két szavakkal lezárja a beszélgetéseinket, ha vmiben aggályaim vannak.
ahogy ezt is: "nem leszel nekem kiszolgáltatott, ha terhes vagy"
mégis mit érthetett ez alatt?
amikor minden jel arra mutat, hogy DE az leszek.
Èn ezt nem értem.Nálunk nincsen én pénzem ö pénze.Pedig igen csak sokkal többet kapott kap.......
Èn itthon vagyok már 3 éve,2 gyermek van.Igaz a pénzt én kezelem,de annyit visz el amennyit akar......
A kérdésed az volt, hogy "Ezt hogy érti?"
Úgy érti, hogy ő nem érzékeli a kiszolgáltatottságod. Amikor te valamire pénzt kértél tőle, és ő megmagyarázta, hogy miért nincs rá szükséged, azzal a dolog részéről le lett zárva. Nem érzékelte (vagy nem akarta észrevenni), hogy neked ez probléma volt. Úgy gondolta, hogy a logikus magyarázatával meggyőzött téged. Te meg nem elég hatékonyan képviselted az érdekeidet.
A problémát többféleképp is fel lehet oldani, de mindenképp több őszinteségre van szükségetek.
Mióta vagytok egy pár???
Nagyon nem tűnik nagy szerelemnek és így kár szülni.
Szerintem ha férj feleség vagytok akkor közös kassza van nem hogy akkor ha már baba is lesz.Biztos akarod férjednek??
Alap dolog hogy gondolni kell arra egy kapcsolatban, hogy mi lesz ha szétmentek, pláne ha még gyerek is van/lesz a dologban. A gyereket elsősorban magadnak szülöd, ha megromlik a kapcsolatotok, akkor egyedül fent kell tudnod tartani magadat is, és a gyereket is. Ezt úgy hívják felelősség.
Minimálbéres meló melett tuti hogy nem szülnék, hisz egyedül még magadat se tudnád fenntartani, nemhogy egy gyereket... Ha nem akarsz TÉNYLEG kiszolgáltatott lenni, és a gyerekedet is kiszolgáltatottá tenni, akkor képezd át magadat, szerezz egy jobban fizető állást, és teremts meg az egzisztenciádat, hogy a gyerek biztos háttér mellé érkezhessen. Félretett pénz se árt, sőt... Ha csak papíron vagy minimálbéres, amúgy normális fizetésed van, akkor nem szóltam.
Ellenben tényleg furcsa ha már most úgy érzed hogy majd "kunyizni" kell tőle a pénzt. Bár nem írod hogy mégis mire nem hajlandó adni, illetve ő mennyit keres, albárletbe vagy sajátba vagytok-e, mennyi a rezsitek, tehát hogy ha levonjuk az összes költséget, mennyi "költőpénz" marad egy hónapra. Mert valljuk be, havi 50ből én se adnék műkörömre, szolira meg havonta új göncökre.
Hát nézd, minimálbérrel, akár neki szülsz, akár másnak, mindenképp kiszolgáltatott leszel, hisz más pénzére szorulsz majd.
Ha neked ez ennyire nem jön be, akkor tanulj, hogy előrébb juthass.
Én sem értem, mit vártál, mit mondjon erre a párod. Elmondta, hogy nem leszel kiszolgáltatott. Ezen mit nem lehet érteni? Nyilván a gyerekétől nem fog pénzt megvonni...
a kapcsolat nagyon is komoly, szeretjük egymást
igen, valóban ő nem érzékeli (vagy nem akarja látni) az én problémáim, ennek oka az lehet, hogy magának nem akar ebből problémát
egy halovány önzőség mindig is mutatkozik benne, pl a mikor melohelyen valaki kért a pizzájából egy szeletet, itthon kb fél órát panaszkodott róla, hogy pofátlan az illető
igen, tényleg nem otthagyni, meg menekülni akarok
jelenleg tanfolyamra is járok - képzem magam
akkor kezdem érteni miért zár le engem olyan hamar, ha vmi problémám van
évek alatt semmire nem haladtam vele, hogy máshogy lássa ezeket a dolgokat, hogy egy pár, az két fél
amikor javasoltam neki egy új munkahelyet, a képembe vágta, hogy azt akarom hogy többet hozzon haza, napokig kellett magyaráznom, hogy az egyén fejlődése a pár érdeke, nem a másik félé!!! még azt feltételezte hogy leakarom "húzni"! pont én! aki hamarabb gondol a párjára, mint saját magára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!