Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nincs szex a házasság előtt,...

Nincs szex a házasság előtt, nem hülyeség?

Figyelt kérdés

Én nem vagyok vallásos, nagyon nem is értek hozzá. Csak elgondolkoztam, hogy ez mekkora butaság. Nem egy olyan házaspárt ismerek, akik 20-25 év házasság után csak élnek egymás mellett, a szexben nem voltak egyformák az igényeik, emiatt eltávolodtak, és egyik fél kicsapong.

Én azt tartom, hogy házasság előtt igenis meg kell ismerni a másikat minden téren, szex terén is,persze ez alatt nem azt értem, hogy akkor fűvel-fával. Ez olyan, mintha az ember zsákbamacskát vásárolna.

Ezt csak én látom így, vagy van, aki egyetért?

2011. máj. 19. 12:03
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:

Jó, akkor erre mondok valamit:

Van egy ismerősöm, ő 22 éves volt, a lány pedig 19 amikor megismerkedtek. Mindketten katolikusok. A nőt nagyon szigorúan neveték vallás terén. 3 (!) hónap múlva már házasok voltak. Született 3 gyermekük, azóta 28 éve házasok. A férfinek már 10 éve szeretője van, otthon nincs szex, amikor volt is úgy kellett érte napokat könyörögni. És nem válik el, mert ugye válás nincs Isten színe előtt... Szenved, otthon csak azért szeretik, mert pénzt visz haza.

Én csak azt mondom, hogy úgy látom, nagy kitolás ez azokkal, akik akkor házasodtak. Persze tisztelet a kivételnek, de akiket én ismerek, azokkal így van.

2011. máj. 19. 15:51
 32/42 anonim ***** válasza:
71%

A keresztény vallás engedélyezi a vállást hűtlenség esetén. Ha a férfi félredugott, akkor a nő szabad. A másik testi / lelki éveken át tartó durva bántalmazása szintén jogos váló ok.

Aki pedig 3 hónap után elveszi a másikat az... picit elhamarkodja a dolgokat.

2011. máj. 19. 20:54
 33/42 anonim ***** válasza:
34%
Válni nem szabad, de félredugni igen?! Na az sem semmi logika.
2011. máj. 19. 21:14
 34/42 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, amit te írsz nem amiatt van probléma, hogy nem szexeltek házasság előtt, hanem hogy nem is ismerték egymást normálisan. 3 hónapra nem lehet alapozni egy házasságot. valamint több mint valószínű, hogy a lány neveltetése olyan volt, hogy a szexel kapcsolatban ellenérezte és negatív ítélete alakult, a férfinak meg sem kedve, sem tapasztalata nem volt hozzá, hogy ezt leküzdje, vagy kezelje, vagy a nő nem is hajlott rá. Egy kapcsolat bukását nem lehet csak a szexre fogni!
2011. máj. 19. 21:57
 35/42 anonim ***** válasza:
65%
Egy értek az utolsó hozásszólással. Nem az a baj, hogy nem szexeltek előtte. Hanem hogy utána se, könyörögni kell érte stb. Ha megismerte volna rendesen a lányt tudta volna, hogy neki szinte semmit sem jelent a testiség, nem is vágyik rá, stb. És mérlegelhetett volna, hogy frigid asszony kell-e neki. Ráadásul ha csak az egyik fél iszonyú vallásos akkor az egészet a fene megette, mert két külön világnézet házasodik össze. Férjem katolikusnak van keresztelve de templom közelébe azóta se járt, és nem is tartja magát katolikusnak. Na most, ha ő egy elnézést a kifejezésért szentfazékkal jött volna össze folyton csak vita meg hiszti lenne a nézet különbözet miatt. Szerintem a mélyen vallásos emberek megint elnézést a kifejezésért a csaját "fajtájukkal" tudnak jól elleni. Egyforma hit, egyforma értékrend és ami a legfontosabb egyforma szokások, tradíciók, amik mindkét félnek fontosak, tartják őket. Ilyen embereknek a házasság szent dolog. Lehet hogy nem lesznek életük végéig szerelmesek, sőt talán még a szeretet is elmúlhat, de talán a vallásból fakadóan mélyen tisztelni fogják egymást (gyermekeim anyja, gyermekeim apja), és ez is elég egy jó (nem feltétlenül rózsaszín álmos romantikus) házassághoz. Nem azért csalja meg az ember a másikat mert már nem fülig szerelmes belé, hanem már annyira sem tiszteli, hogy érdekelné mit érez a másik és, hogy megalázza a másikat. Szerintem ez kemény vallásos családnál nem lehetséges.
2011. máj. 20. 06:36
 36/42 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

"Megértelek "VPanda", a szeretetre és annak testi kifejezésére tényleg szükség van. De szerintem egy házasság szintü elkötelezettség nélkül sokkal több csalódást okoz a testiség, mint örömet."

Lehet, hogy van ilyen, de a nagy többség számára ha van szerelem, akkor semmiféle csalódást nem okoz a szex akkor se, ha nincs mögötte semmi papír. Sőt, egyre többen vannak olyanok, akiknek a házassági papír semmit nem jelent, csak az számít, hogy szeretetben élnek.

2011. máj. 20. 12:51
 37/42 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem nem hülyeség. Én nem vagyok olyan hű de vallásos valaki, és nem mondom, hogy csak házasságban szexelnék, de értékelném, ha találnék olyan férfit, aki tudna rám várni. Ha nem is feltétlenül a házasságig, de legalább addig, amíg biztosra nem veszem, hogy tényleg komolyan gondolja.

Én úgy vagyok vele, hogy a lehető legkevesebb férfival szeretnék lefeküdni házasság előtt. Hogy mennyi az a legkevesebb, azt nem tudom, de valahogy nem tetszik nekem ez a "minél több pasival" hozzáállás.

De amúgy ez meg mindenkinek a magánügye, mindenki úgy él, ahogy akar. Az igazán vallásos emberek meg megtalálják egymást, és ott szerintem nem szokott problémát okozni ez a "házasság előtt nincs szex" dolog.

Szóval szerintem megvan annak is a szépsége. Nem kell mindenkinek betartani, de aki betartja, arra meg nem kéne furán nézni. Ez mindenkinek magánügye.

Azt meg nem hinném, hogy van olyan, hogy valaki kifejezetten "rossz az ágyban". Akkor talán inkább az van, hogy nem működik köztük a kommunikáció, nem tudnak egymással megbeszélni dolgokat.

2011. máj. 21. 16:30
 38/42 anonim válasza:

Házasság előtti szeretkezés?

Katolikus Egyház szerint nem érdemes. (Nem szerencsés itt a bűn szót használni.) Mivel indokolható ez?

Alapelv: Szeretkezés nem maga a szeretet, hanem jó esetben az egyik (bár legkiemelkedőbb) kifejezőeszköze.

A Praktikus érv:

1. Rosszul érezné magát az ember, ha a házastársát akarva, akaratlanul szexuális téren mással hasonlítaná össze; de elég az is, hogy hülyén érzi magát az ember szex közben, ha az ex(ekk)el történő szeretkezés jut az eszébe. (abszolút alapérv)

B Biológiai érvek:

2. Lehetséges a teherbe esés → nem kívánt terhesség vagy abortusz, de elég a terhességtől való félelem is. (relatív alapérv)

3. Nemi úton terjedő betegségek (AIDS stb.) veszélye. (relatív alapérv)

4. Fogamzásgátló szerek esetleges káros (mellék)hatása, amúgy is milyen már az első alkalommal ezekkel szórakozni, amikor úgy is elég sok baja van az embernek, hogy eligazodjon az idegen terepen történő bevetésen. (kiegészítő érv)

C Biokémiai érvek:

5. Szeretkezés közben oxitocin, + férfiaknál még vazopresszin hormon is felszabadul, ami ragaszkodást vált ki → megnehezíti a szakítást, még ha arra szükség is lenne. Ha mégis megtörténik a szakítás, akkor sem szűnik meg a ragaszkodás az ex(ek) iránt, ami megnehezíti az új kapcsolatot. (abszolút alapérv)

6. Sok szakítás esetén a kötődést kiváltó hormonok hatása jelentősen csökken, pedig a házasság nehéz időszakában nagy szükség lenne rájuk az egymás melletti kitartás céljából. (abszolút alapérv)

D Pszichológiai érvek:

7. Az első alkalom mély nyomot hagy az emberben, ezért jó azt a házastársával átélni. Meglepő módon csak egyszer lehet valakivel először szeretkezni. (abszolút alapérv)

8. A szex kerül központba, ami elvonja a figyelmet egymás megismeréséről, ami előfeltétele annak, hogy felelősen (szabadon) lehessen egymás mellett dönteni. Szex elhomályosítja a kritikus látásmódot, ami rossz párválasztási döntéshez vezethet. (abszolút alapérv)

9. Mindenáron a másik megtartása marad a cél (nehogy már másé legyen!) → erősödik a féltékenység iránti fogékonyság, ami megmérgezheti a kapcsolatot. (abszolút alapérv)

E Pszichoszomatikus érvek:

10. Az ember úgy van biológiailag beállítva, hogy a teste és a lelke szoros egységben működik → ha nincs meg a lelki síkon még a szoros kapcsolat, akkor úgy érzi, hogy a testével hazudik a másiknak az igazi érzelméről, ez pedig beárnyékolja az együttlétet. (abszolút alapérv)

11. Így nem értéktelenedik el a szeretet testi kifejezésének többi módja, ráadásul az újdonság boldogító érzését adja a szeretkezés a házasság elején, ami kritikus időszak, mivel ekkor történik meg a felek közti összecsiszolódás. (abszolút alapérv)

F Lelki érvek:

12. Jó érzés az, ha a házastársak úgy érzik, hogy van olyan, amit csak egymással osztottak meg, ezzel különlegessé téve a párjukat. (abszolút alapérv)

13. Ez egy lehetséges módja az önmegtartóztatás gyakorlásának, amire szükség lesz ahhoz, hogy a házasságban is kitartsanak a házastársak egymás mellett + látja azt az illető, hogy saját maga és a párja ilyen téren mennyire önmegtartóztató. (kiegészítő érv)

14. Az első szeretkezés a legszebb nászajándék, amit adhatnak egymásnak a házastársak (különösen úgy, hogy, ha nehezen is, de kivárták a megfelelő alkalmat); ünnep (házasságkötés) után szokott lenni ajándékozás nemde… (abszolút alapérv)

15. Az ember személyisége olyan, hogy csak egy embernek tudja igazán odaadni magát → különben a szexuálisan kicsapongó élet könnyen kiégéshez vezethet. (abszolút alapérv)

G Teológiai érv:

16. A legtöbb vallás a szeretkezést csak a házasság ajándékának tekinti. Egyesekben éppen emiatt bűntudat keletkezik. (kiegészítő érv)

H Példa érvek:

17. Több ember várt volna vele (, még meglepő módon gólyatáboros lány is). (kiegészítő érv)

18. Statisztikai adatok azt mutatják, hogy akik kicsapongó szexuális életet élnek házasság előtt, azoknak általában problematikus(abb) lesz a házasságuk. (kiegészítő érv)

2011. aug. 15. 02:18
 39/42 anonim válasza:
32%

sziSztok.

Sajat tapasztalatomat szeretnem elmondani ezzel kapcsolatosan. A ferjemmel 7 honapja vagyunk hazasok. 3evet udvarolt nekem, kb 120 km-re laktunk egymastol ugyh nem talalkoztunk minden nap. Viszont mar az elejen megegyeztunk h nem fekszunk le egymassal(vallasi meggyozodes alapjan is de nem csak, hanem m igy is tisztelni akartuk egymast) A kapcsolatunk mely lett az evek soran es nagyon is talalunk az agyban es nem csak...most meg jobban szeretem ot mint azelott.

2013. máj. 27. 16:34
 40/42 anonim ***** válasza:
0%
Vallás=agymosás.
2014. júl. 31. 22:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!