Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki nemrégiben esett át...

Aki nemrégiben esett át terhesség megszakításon, hogy érzi most magát? Gondol rá, bánja, vagy sem?

Figyelt kérdés

Én 1 hónapja voltam. Nem mondanám, hogy bánom, mert nagyon sok mindenkit bántottam volna, ha megtartom. Ennek ellenére, itt az oldalon is, főként a terhes kérdéseket olvasom, képeket nézegetek állapotos nőkről stb.

Lehet, hogy tudatalatt gyermeket szeretnék?

2011. máj. 16. 13:13
 71/100 anonim ***** válasza:
69%

Egyébként hatalmas gratula 71% barátunknak aki szerint az ember nem értékes csak a panda, meg a többi abortuszpártinak, ugyanis napjaink egyik legnagyobb problémája hogy baromi sok az abortusz, mert sok nő szexel fűvel-fával bulikon itt ott amott, aztán megy magzatot öletni, a másik meg azért pártolja ezt mert "úgyis sokan vagyunk a Földön".

Amikor az emberi észt osztották látom túl nagy volt a sor, sokaknak derogált beállni. Felháborító hogy ennyire véresszájúan érvelnek egyesek az abortusz mellett!

Ha egyszer teherbe esik a topik főokosa, üzenem menjen vetesse el és fogadjon örökbe egy pandát. Vagy ha már van gyereke, akkor álljon elé és mondja meg neki hogy "kicsim te nem vagy értékes, kibszlak, és inkább etetek egy pandát mert az ér valamit."

Minden határtalan, de az emberi ostobaság pláne.

2011. máj. 17. 10:32
 72/100 anonim ***** válasza:
31%

80% és a szavajárása a "bajunk veletek" -

Nyugodtan beszélj egyes számban, ne a névtelen tömeget használd fel mintha egy ország véleményét képviselnéd, holott pont olyanokét képviseled akik ellen harcolni kell, mert okos döntésnek tartják a kapartatást a lehetőségeken való elgondolkodás helyett.

2011. máj. 17. 10:35
 73/100 anonim ***** válasza:
74%

"Ha a gyerek felsír, azt vetélésnek hívják, nem abortusznak.

"

jujj....ekkora hülyeséget légyszi neee...miért kell lexikonszerűen leírni egy ekkora ökörséget? :)

2011. máj. 17. 10:37
 74/100 anonim ***** válasza:
84%

Kedves kérdező. Szerintem az verte ki sokakban a biztosítékot, hogy abortuszod volt, most meg kb. azt írod, lehet, hogy tudat alatt gyereket szeretnél. Többször hozzászóltam ehhez a kérdéshez, bár rejtélyes módon a nagy része eltűnt.

Számomra sok esetben elfogadhatatlan az abortusz. Ott kezdődik, hogy az ember egy párkapcsolatban, egy éjszakás kapcsolatban, ha nem szeretne gyereket, védekezzen, gumival, gyógyszerrel, mindennel.

Ennek ellenére becsúszhat, csúnyán fogalmazva, bár ugye tudjuk, hogy azoknak a nőknek kb. a 2%-a mond igazat, aki azt állítja, rendesen szedte a gyógyszert, mégis becsúszott. Ha valaki ez a 2%, még mindig megtarthatja, vagy nem. Mondjuk, hogy ebben az esetben megértem, de nem támogatom.

Nyilván, ha valaki erőszak áldozata lett, akkor nem fog megtartani egy babát, érthető okokból. Ezt nem lehet elítélni.

Én ritkán látom át, hogy egy 20-25-30 éves nőnek miért kell az abortusz? (persze, hacsak nem beteg a baba). A többségnek vannak szülei, rokonai, esetleg már munkája, párja, a párjának vannak szülei stb. A saját életemből indulok ki, biztos lett volna kiabálás, meg minden, ha 19 évesen teherbe esek, de segítettek volna mindenben.

Vannak szélsőséges esetek, amikben ismétlem nem ítélem el az abortuszt. De rossz olvasni, hogy a kérdező kb. már meg is bánta.

Nem tudom, minek olyan dolgokba belemenni, hogy mennyi ember van így is a földön stb. Mindenkinek van esélye az életre, és kész.

2011. máj. 17. 10:43
 75/100 xStefix ***** válasza:
82%

Hát ahogy így olvasok, a stílust már kezdem megszokni, de az érveket meg egyes fogalmak jelentésének a kifordítását... csak pillogok. 8-I

Elképesztő, hogy egyesek komolyan és őszintén elhiszik maguknak és másoknak, hogy azzal védik meg a legjobban az Életet (úgy általánosságban is), ha konzekvensen kioltják. Olyan borult magyarázatokat írnak itt páran, hogy már én is azon gondolkodom, hogy talán nem mindenki 100-as, aki a képernyő túl oldalán ül (és bocsánat ezért).

Sokféle módja van a pszichológia szerint annak, hogy valami rosszat jó színben tüntessünk fel (akkor is, ha lehetetlen és értelmetlen), és úgy látom, jópáran profi szinten művelik a dolgot.

Visszatérve: Én azt gondolom, hogy lehetnek olyan fajsúlyos(!) esetek, amikor nehezen, de elfogadható a magzat életének a kioltása - de úgy hiszem, sokkal-sokkal kevesebbszer van ilyen helyzet, mint ahány abortusz van ma a világon. Ebből pedig az következik, hogy a mai nők nagy százaléka (még néha magaat is beleértve) nem kellően felelősségteljesen kezeli a témát. Ez nem azt jelenti, hogy mindnyájan hülyék vagyunk, hanem azt, hogy nem ELÉGGÉ vagyunk azzal tisztában, minek mi a következménye. Nem gondolkodunk elég logikusan, nem hozunk alaposan megfontolt döntéseket. (Az ember sajnos néha nagyon buta tud lenni és csak akkor tanul meg valamit, miután maga is átesik rajta; pedig más kárán "hasznosabb" tanulni.)

Én alapjáraton abortuszellenes vagyok (én magam nem tudnám megtenni, az biztos), de szerintem közülünk a többség nem a végletekig, szemellenzősen, "véresszájúan" az! Többen is leírtuk már, hogy előfordulhatnak olyan esetek, amikor lehet létjogosultsága a dolognak (bár erkölcsileg mindig is vitatható marad - de ettől tekintsünk most el). Ennélfogva nem tudom, miért ez a heves ellentámadás. Tartalmilag nincs annyi kivetnivaló a mi álláspontunkban sem, mert szerintem valahol mindenkinek igaza van a témát illetően.

Viszont a szavak, amikkel egymást bélyegezzük meg, nagyon durvák itt-ott. Nem kellene, hogy így legyen!

2011. máj. 17. 15:10
 76/100 anonim ***** válasza:
50%

10:32

Latom sokan lepontoztak, de en meg fel mert rohadtul tetszett a pandas dumara irt reagalas. :)

2011. máj. 17. 15:20
 77/100 anonim ***** válasza:
85%

Most durva dolgot irok, es paran biztos leszedik rolam a keresztvizet is, de van olyan eset ahol siman sterilizalnam azt a not aki mondjuk a 2. vagy 3. abortuszara megy csak azert mert felelotlensegeben nem volt kepes megelozni.

Ez igaz arra az esetre is amikor a sokadik gyereket akaja megszulni a nyomorba, a semmibe (tudjatok mire es kikre gondolok).

Lehet vele egyeterteni es egyet nem erteni de sem az evi 2 abortusz, sem a 8 csoves purde nem normalis dolog.

2011. máj. 17. 15:24
 78/100 xStefix ***** válasza:
73%

Hát, ez a sterilizálás tényleg durva gondolat, de őszintén megmondom, néha nekem is eszembe jutott már egy-egy különösen felháborító esetet látva. :-S

Bár ez talán a legkeményebb megoldás, amire lehet, hogy nem is mindig lenne szükség. Én nem vagyok a szélsőségek híve, úgyhogy előbb inkább alaposan elbeszélgetnék azzal, aki ilyen helyzetbe kerül - bár sanszos, hogy egy szimpla beszélgetés itt már nem sokat érne, mert az egész gondolkodásmód van/lehet vakvágányon... Nem tudom.

Az biztos, hogy nagggyon komoly szemléletformálás kéne a témában (és mindenkinek, nemcsak a többszöri abosoknak vagy nyomorba szülőknek), de ez az, amit a legnehezebb megváltoztatni; pláne, ha minél idősebb valaki és minél elterjedtebb a dolog a társadalomban... És úgy tűnik, hogy még mindig sok az abortusz (bár lassan csökkenőben van) és fiatalok-idősebbek egyaránt választják. Szóval példamutatásról sem nagyon lehet beszélni. :-S

2011. máj. 17. 15:34
 79/100 xStefix ***** válasza:
21%
Egyébként a pandásra írt reakció szerintem is találó volt, bár azért sértő is kicsit. De nem kárörvendésből mosolyogtam meg én sem, hanem azért, mert hülye érvekre csak "hülye" válasszal lehet reagálni...
2011. máj. 17. 15:38
 80/100 anonim ***** válasza:
69%

Annyira bírom... írhatunk itt mi bármit, semmire se reagáltok. Nincs normális ellenérvetek, csak a sok h*lyeséget hajtogatjátok... Szánalmas. :)

És arról senki se tehet a világon, hogy ti inkább vártok 35 éves kortokig a szexszel ( mert ugye azt mondjátok, hogy várni kell, míg jöhet a baba is mellé ). Ja, vagy ti is már 17-20 éves korotokban elvesztettétek? Csak nem? :)

2011. máj. 17. 18:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!