Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Aki nemrégiben esett át...

Aki nemrégiben esett át terhesség megszakításon, hogy érzi most magát? Gondol rá, bánja, vagy sem?

Figyelt kérdés

Én 1 hónapja voltam. Nem mondanám, hogy bánom, mert nagyon sok mindenkit bántottam volna, ha megtartom. Ennek ellenére, itt az oldalon is, főként a terhes kérdéseket olvasom, képeket nézegetek állapotos nőkről stb.

Lehet, hogy tudatalatt gyermeket szeretnék?

2011. máj. 16. 13:13
 61/100 anonim ***** válasza:
82%

Az abortuszellenzőknek azt javasolom, próbálják inkább az intézetekben élő többezer gyerek szüleit meggyőzni arról, hogy mondjanak le róluk és egyezzenek bele, hogy adoptálják őket más családok. Ha még mindig kevés a gyerek, akkor lehet jönni a "szüljünk még többet, és adjuk örökbe" szöveggel. Vagy mindenkinek csak a pici kell, mert az 5-10 éves már nem érdemli meg a jobb életet?

Meg lehet látni a válaszokon, hogy melyik oldal rendelkezik több intelligenciával, és melyik éli ki dühét a piros gombon, mint ahogyan valószínűleg az én válaszom is járni fog.

A véleményemet a 12 hetes terhességről már leírtam, egy max. 12 hetes öntudat nélküli magzat csupán az élet lehetőségét hordozza, de még nem tudatos létforma. Hiszen az öntudat tesz minket emberré, mint ahogyan egy agyhalott emberre sem mondjuk azt, hogy él, csupán a teste működik még..

Még mielőtt vád érne, a korábbi hozzászólásommal nem a felelőtlen k*félést támogatom, és hazugság, hogy aki nem akar gyereket, annak nem is lesz.. Tele van a világ (és ez a fórum is) nem tervezett gyerekekkel, meg merem kockáztatni, hogy kb. a gyerekek fele így születik. Őket megtartották a szülők, mert vállalni tudták őket.. De sok módon foganhat egy magzat, kezdve az erőszaktól a hormonzavarig, szakadt óvszerig, gyomorrontás miatt rosszul felszívódott fogamzásgátlóig.. No meg ne feledjük az alkati kérdést, aki gyereket szeretne, sokszor évekig hiába próbálkozik, másokra pedig ránéz egy férfi más már attól teherbe esnek.

Aki abortusz mellett dönt, az mindenképpen a kisebbik rossz döntés, mégpedig azért, mert két típus folyamodik ehhez a módszerhez:

1. Aki mindent megtett, hogy ne essen teherbe, és kénytelen elvetetni a babát, amit aztán később megbánhat, de megtartani nincs lehetősége

2. Felelőtlen nők, akiket egyáltalán nem érint meg a dolog, és vidáman teszik szét a lábukat másnap a következő szembejövő pasinak.

Az első típust sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került, és megértem a döntését, a másodiknak pedig 5 percre sem adnék gyereket a kezébe.

A felelősséget vállalni kell a rosszul sikerült éjszaka után, de ez nem abban nyilvánul meg, hogy ha már jön, akkor szüljünk gyereket.. Fel kell mérni, hogy képesek vagyunk-e felnevelni őt, normális családot biztosítani, és ha nem, akkor viselni kell döntésünk súlyát egy abortált magzat után. Úgy érzem sokan úgy gondolják, szülőnek lenni annyi, mint kipottyantani a gyereket..

Kérdező, felelős döntést hoztál, véleményem szerint jól döntöttél. Bizonyára még nem készültél fel az anyaságra, és nem is olyan körülmények között fogant a baba, hogy örömet hozzon a születése. Lehet, hogy megkezdődött benned egy folyamat, ami odáig vezet, hogy a közeljövőben törekedni fogsz a mihamarabbi megállapodásra és gyerekvállalásra, hiszen ez a helyzet rákényszerített, hogy végiggondold, milyen lenne, ha gyermeked születne.. Ha most még nem is vállalhattad, érdeklődni kezdtél a téma iránt, most már nem érzed annyira távol magadtól, mint 2 hónappal ezelőtt. Szóval szerintem igen, tudat alatt aktiválódhattak az anyai érzések:) De valószínűleg még eltelik némi idő, mire olthatatlan vágyat fogsz érezni egy saját baba iránt..

2011. máj. 16. 21:33
 62/100 anonim ***** válasza:
77%

20:26 és 20:33....

Nem értitek, ebből látszik, mennyire rögeszmés hülyeségeket mondotok... Mert nem én akarom a kukába dobni a gyereket, ti idióták, hanem azok teszik ezt, akik nem mennek abortuszra, és ezen felül lesz*rják mi lesz a gyerekkel... Én elvetetném, ha úgy foganna, hogy nem akarom, és nincs is lehetőségem rá. Nem a kukába dobnám... De ti azt hajtogatjátok, hogy megérdemli az életet, stb... De mi lesz az anyával? És az apával? Ők egyszer nem ilyen magzatok voltak, akik megérdemlik az életet? Dehogynem. Ilyenkor persze nem azokról beszélek, akik fogamzásgátlónak használják az abortuszt, az nagyon is elítélendő...

Ti csak ócsároljátok a "szülőket", és a magzatról meséltek, hogy mennyit szenved, stb... És aki fogyatékosan születik? És akit tényleg a kukába dobnak? És akit állandóan vernek, éheztetnek, és kitagadnak, mert épp nem kívánt gyerek? Az is király, mert él. Ez a lényeg. Az anyja felelősségteljes, mert megtartotta...Csak épp kínozza, nemérdekes..

Hihetetlen mennyire korlátoltak vagytok... Én ész érvekkel próbállak titeket meggyőzni, mint itt még sokan mások, ti meg : gyilkos, némasikoly, idióta, felelőtlen, köcsög, kussolj, stb.. Ennyi, amivel tudtok érvelni.. A nagy semmi.

2011. máj. 16. 21:39
 63/100 anonim ***** válasza:
79%

21:33, Rég láttam ilyen értelmes, és érthető szöveget. Teljesen egyetértek, kíváncsi vagyok erre mit válaszol a sok okos.

Mert ugyan nekünk nem az a bajunk veletek, hogy ellenzitek az abortuszt, hanem az, hogy butaságokat mondtatok.. Ti meg a véleményünk miatt ócsároltok minket, saját véleményetek, és észérvetek nincs.

2011. máj. 16. 21:42
 64/100 anonim ***** válasza:
49%
Tudjátok nem csak az a két véglet van,hogy kuka és örökbeadás. Arról még nem hallottatok, hogy valakit nem szeretnek? Szerintem az is épp elég durva tud lenni.
2011. máj. 16. 21:44
 65/100 anonim ***** válasza:
81%

Na látom megjött a lepontozó kis barátunk aki azzal próbálja kompenzállni a vitakultúrájának és az érveinek a hiányát hogy habzó szájjal nyomogatja a piros kezet.

Ülj le, 1es.

2011. máj. 16. 22:04
 66/100 A kérdező kommentje:

Húúh, nem voltam délután, most értem haza, és meglepetésemre kisebb polgárháború van kitörőben! Kérek mindenkit, ne vitázzunk és ne pontozzuk le a másikat! Nem ez volt a cél a kérdéssel, de látom nem érdemes ilyen fajta kérdéseket kiírni....

Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam.

2011. máj. 16. 22:14
 67/100 anonim ***** válasza:
83%

"És ha így is már túl sok ember van ezen a földön?"

Igen, mert a cigók és feketék szaporodnak mint a nyulak a semmire, a nyomorba. Na, ez ellen kéne tenni valamit, hogy ne szülhessen 6-ot, 8-at az aki nem tudja eltartani és felnevelni.

Amúgy meg ez az abortusz párti, és ellenző duma mindkét oldalon borzasztóan ki van sarkítva és egyikőtök sem a realitások talaján gondolkozva írja amit ír, csak be akarja bizonyítani, hogy a másik mennyire elvakult és tévúton jár, közben mindkét oldal képviselői ezt teszik.

1. Nem lehet minden gyereket megtartani, mert sok olyan eset van ahol indokolt az abortusz.

2. És itt jön a nagy DE!!! De azt sem lehet pártolni, hogy felelőtlenül és elővigyázatlanul gyártsanak eleve halálra ítélt magzatokat, mert nagyon sok esetben megelőzhető lenne a dolog egy egyerűen védekezéssel.

És sajnos az abortuszok nagy része ilyen helyzetből adódik.

Ez tény, és ezt írták le többen, csak az ellen oldali válaszolók mindig kisarkítják a mások válaszát.

Ott van például az anno 11 évesen teherbe esett cigánylány akinek a sorsa bejárt az országos sajtót és különböző jogvédő és akármilyen szervezetek akarták eldönteni, hogy elvetetheti-e vagy nem. A végén nem vetethette el és megszült 12 évesen. Na, ennek volt értelme? A srác meg börtönbe került megrontás miatt. Amikor kiszabadult akkor meg folytatták ahol abbahagyták és amikor 16 évesen interjút készítettek vele már 3 gyerekes anya volt.

Akkor már jobb lett volna elvetetni az elsőt, de itt ismét jön a kérdés, hogy akkor mindenre megoldás az abortusz??? Vagy inkább a felelősségteljes gondolkodás lenne hasznosabb és megelőzni az ilyen eseteket???

2011. máj. 17. 07:47
 68/100 anonim ***** válasza:
24%

*Egy 17 hetes magzat, ahogy azt valaki mondta, hogy felsírt, eleve nem egy átlagos abortusz lehetett, hiszen az a TIZENKETTEDIK hétig van. Szóval az valszeg egészségügyi volt, úgyhogy ne siránkozzatok :)

Na ebből látszik, hogy lövésed sincs a témához, bár akkor nem értem, minek hülyeségeket írni. Az abortuszt nem éli túl a gyerek, magyarul: nem sír fel. Sem egészségügyi, sem más okból végzett abortusznál nincs élő gyerek. Ha a gyerek felsír, azt vetélésnek hívják, nem abortusznak.

2011. máj. 17. 10:06
 69/100 anonim ***** válasza:
28%
71 százalékos meg hülyeségeket beszél. Ennyi.
2011. máj. 17. 10:25
 70/100 anonim ***** válasza:
16%
77%os... Ezt nem én írtam, valaki írta, hogy felsírt a 17 hetes magzat, tanulj már meg olvasni.. És én is épp ezt írtam, h ez eleve hülyeség, és nem a témához illő.
2011. máj. 17. 10:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!