Miért mondják a szüleim, hogy nincs pénzünk arra, hogy nekem vegyenek valamit?
Apukám baromira skót, ha elszakad a nadrágon akkor is szinte hisztizik, hogy újat kell venni... Sosem volt pl márkás cipőm, nem merek egyszerűen kérni.
Alapdolgok miatt is kiakad, pl a samponom 1000 Ft-ba kerül, és még így is hígítom, hogy minél tovább kitartson, mert ezért is hisztizik... Akkor is kiakad, amikor pl tampont veszek.(pedig még kedvezménye is van a boltban)
Most láttam 1 tök jó telefont, csak megemlítettem, hogy jól néz ki, erre egész nap azon volt kiakadva, meg elmondta vagy 100x, hogy nekem sosem lesz olyanom...
Nem értem, miért ilyen.. Amúgy amikor kandallót csináltatott, akkor a legdrágábbat vette meg..
Akkor nekem miért kell könyörögni egy nadrág vagy bármi miatt?
16/L
O.B átlag 700Ft a 16db-os, annak a fele 350.-
Naturella 200Ft a 16db-os
De csak az O.B-ra van kedvezmény a boltban?
Na mind1, gyerek vagy még!!
Majd ha lesz saját kereseted, akkor megérted azt hogy semmire nem elég az amiért gürizel!A mai árak mellett annak a havi fél misinek az alap bérnek kéne lenni.
Arról nem is beszélve, hogy gondolom nem 40nm-en nyomorogtok, tehát nagy kecó nagy rezsi....
Csak o.b. van amúgy abban a boltban, de mind1. :)
Amúgy a csekkek kifizetése 200.000 Ft, ezenfelül ott van még az a 200.000 Ft.
Tudom, mennyit költünk kajára, ruhákat kb fél évente veszünk, és rengeteg pénzünk marad.
Mit egyél? Fogod magad, elmész dolgozni, akkor nem kell problémázni. Az alapvető dolgokat úgy látom megkapod, nem nyomorogsz, szóval a kötelezettségüket megtették. Nem kötelességük rád költeni minden fillért, keresd meg magadnak az árát, ha kell valami.
Van aki szimplán nem szeret kiadni pénzt, esetleg a maradék megy takarékba és majd abból kapsz egy lakást két-három év múlva, vagy az esküvődre.
Meg nem mindegy, hogy a fél milla nettó vagy bruttó...
Kiakadtál, hogy miért vett drága kandallót apukád: nálunk párom úgy gondolja milyen jó lenne, ha fa fűtés lenne. Ha már nincs mód kazánra, legyen kandalló. Fűteni kéne vele kb80nm, úgy, hogy központi fűtésere köthető belső kell. Na, hogy ne csak pár évet bírjon, szép is legyen meleg is legyen eddig 5ajánlat, a legolcsóbb és a legrondább 1milla:((( sajnos.
Szóval mi még csak nem is vagizásból hanem fűtés miatt költenénk ennyit:(
Sokan kiakadnak a sampon árán, majdnem lepetéztem, mikor megláttam mennyibe kerül a fructis(250ml 800ft:(), csak ez vált be a fejemre, pedig ami van a piacon azt kipróbáltam, a nagyon olcsótól a nagyon drágáig mindent.
Ami meg a tampont illeti, hát lehet drága, de 10nehéz napból 9et biztosan tisztán úszok meg obval, no naturellával(mert az olcsó felkiáltással) 1órát se bírok ki csere nélkül(ha erre a termékre nem igaz az általános szabály a tamponokhoz szóljatok).
Ami kérdező apukád keresetét illeti, lehet soknak tűnik, de az az 500e bruttó vagy nettó, mekkora a rezsitek(minden szirrel sz@rral az utolsó kenyérszeletig)
mert lehet nagyon sokat költenek, lehet van hitelük, amiről nem tudsz..., plusz ugye nem tudhatod, mennyit tesznek neked félre, ha majd felnőttként külön életet kezdesz ne pucér popóval tedd.
Miért? Talán nem kell másra a pénz? Étel, számlák, esetleg törlesztés, bérletek, tucatnyi egyéb csekk? Egy átlagos embernek hol marad annyi ezek kifizetése után a fizetéséből plusz 30-50 ezer forint, hogy telefont vegyen a gyerekének? Talán azért csináltatott drágább kandallót, mert hosszú távon az éri meg jobban, minthogy valami vackot rakat be és beszakad 2 év múlva...
És az még mindig fontosabb kiadás, mint a te telefonod.
... és szerinted azt a 140.000-et kötelesek lennének az utolsó fillérig rád költeni. Hát elárulom neked: szó sincs ilyesmiről.
Amúgy az a kommentjeidből kitűnik, hogy sejtelmed sincs arról, mibe kerül az élet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!