Miért mondják a szüleim, hogy nincs pénzünk arra, hogy nekem vegyenek valamit?
Apukám baromira skót, ha elszakad a nadrágon akkor is szinte hisztizik, hogy újat kell venni... Sosem volt pl márkás cipőm, nem merek egyszerűen kérni.
Alapdolgok miatt is kiakad, pl a samponom 1000 Ft-ba kerül, és még így is hígítom, hogy minél tovább kitartson, mert ezért is hisztizik... Akkor is kiakad, amikor pl tampont veszek.(pedig még kedvezménye is van a boltban)
Most láttam 1 tök jó telefont, csak megemlítettem, hogy jól néz ki, erre egész nap azon volt kiakadva, meg elmondta vagy 100x, hogy nekem sosem lesz olyanom...
Nem értem, miért ilyen.. Amúgy amikor kandallót csináltatott, akkor a legdrágábbat vette meg..
Akkor nekem miért kell könyörögni egy nadrág vagy bármi miatt?
16/L
Nem az volt a kérdés, hogy mit szóltok ahhoz, nincs nincs drága cipőm. Az sem volt a kérdés, hogy abba szóljatok bele, hogy kell-e nekem új telefon.
A kérdés az volt, hogy hogyan reagáljam le, vagy hogy egyáltalán miért csinálja.
Világos??
Ha jól értem az a baj, hogy ha csak megemlíted, hogy mit láttál, és kellhetne is neked, pl egy szép színű szájfény egy másik csajon, akkor is hisztizik apukád, hogy neked az minek, függetlenül attól, hogy 50ft vagy 5000ft, és hogy felkennéd magadra vagy sem. Tehát nem azt mondod, hogy olyat akarsz, és kell neked, csak megemlíted, hogy láttad, és szép, vagy jó.
Ha nem az a probléma, akkor is csak az a megoldás, hogy átmész önellátóba. Keresel valami diákmelót, és ami pénzed lesz azt magadra költöd.
Milyen az anyagi helyzet?Mert nem mindegy!
Ha anyudnak, meg apudnak évek óta nincs új cipője, nadrágja akkor érthető hogy nem vesznek neked sem drágát, és az olcsót is csak akkor ha már tényleg szükséges.
Viszont ha maguknak vesznek, neked meg nem az már gáz.
Hogy értsd az én példámból:
Elváltak a szüleim, anyu soha nem vett nekem drága cipőt, ruhát stb., minden évben kaptam olcsót.Na de magának csak akkor vett cipőt, ruhát ha azt ami épp volt neki, már végkép nem tudta hordani, ami azt jelenti hogy 3-4 évente.
Tőle ez nem is esett rosszul.
Apámtól az elmúlt 10 évben egyszer kaptam ruhát, meg cipőt.Tőle rosszul esik, mert magának meg az új asszonya gyerekeinek fél évente vesz márkás és kimondottan drága rucikat, meg cipőket.Évente cseréli mindannyiuk telefonját az épp legújabb modellre.Tőlem meg azt sajnálja, hogy a saját fizumból amiért én gürizeg napi 10órát, vettem egy középkategóriás telefont.
Igazából tenni nem sok mindent tudsz, max annyit hogy elmész dolgozni és megveszed magadnak amire szükséged van, vagy le ülsz vele beszélni hogy neked ez milyen rosszul esik hogy még az alapvető dolgokat is sajnálja tőled.
De nem mellesleg véleményem szerint nagyok az igényeid.
1000Ft-os sampon igen is hogy drága, még ha literes akkor is.És innentől kezdve gondolom más alapvető dolgokból is a drágábbik kategóriát választod.Na de ha ez így van, hol ott nem biztos hogy megtehetitek anyagilag akkor nem csodálkozz hogy húzza a száját.
Az 1000 ft-os sampon 500 ml, és elég nekem több, mint 3 hónapra!!
Egyáltalán nincsenek nagy igényeim amúgy, nem tudom, neked ez miből jött le ezen kívül.
Amúgy meg havi fél milliót keres apa..
A kandallóval gondolom fűteni fognak, nem luxuscikk...
Mikor kazánt vettünk, mi is az egyik legdrágábbat, mert remélhetőleg még a dédunokám is azt használja, és nem kell évente cserélni.
Tetszik tunni: tartós használati tárgy...
A sampont, tampont gondolom szintén a legdrágábbat veszed, mert úgy gondolod, telik rá.
Aztán ők meg talán úgy gondolják, hogy NEM ÉRDEMELTED KI!
A kérdésedből, a beírásaidból nekem úgy tűnik, hogy igen erőszakos és követelőző vagy, aki jó szándékkal ír neked, azt is durván leoltod, de ha ennyire tudod, minek kérdezel???
Szerintem a szüleid is ezt unták meg.
Majd ha lesz saját kereseted, te is arra fogod költeni, amire akarod.
Egyelőre az a legnagyobb sérelmed az életben, hogy a szüleid nem úgy költik el a keresetüket, ahogy te elképzelted...
Valószínűleg a telefon miatt is azért akadt ki anyád, mert amit látsz, azt egyből elkezded követelni, miközben minden mondatot azzal zársz, hogy "jó, csak úgy mondtam...". Ja, csak úgy mondod naponta ezerszer, milyen frankó az a telefon, mert egyébként nem is kéne...
Egy szempontot nem vettél még figyelembe!
A szülők sokszor azért nem adnak a gyereknek igen drága, márkás, stb. cuccokat, mert semmivel sem lehet jobban használni, mint az átlagost, és csak egyre jó: valaki ki fog rabolni.
Lehet, hogy pont ettől tartanak, és ezért nem kapod meg a drága telefont, a márkás cuccokat, nehogy egyszer ezekért valaki megverjen, leszúrjon, vagy zsarolni kezdjen a suliban. Nem egy, nem kettő volt már ilyen idén is, és még hol az év vége...
Miért kövelőzök? Mert megláttam az újságban a telefont és azt mondtam hogy tök jól néz ki?:) Ne röhögtess.
Írtam, hogy semmilyen drága cuccra nem vágyok, nem kell nike cipő, elég a deichmannos 3000 ft-os.
Milyen érdekes, hogy te ennyire nagyon jól tudod, hogy én milyen követelőző vagyok.. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!