Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom kitalálta, hogy...

A barátom kitalálta, hogy menjünk el nyaralni a nyáron, nekem viszont most nem telik rá, amivel ő is tisztában van, így felajánlotta, hogy fizeti ő az egészet. Elfogadjam?

Figyelt kérdés

Még nagyon friss a kapcsolatunk (nem egész 1 hónap) és nem akarom kihasználni, ráadásul így is hallom, hogy a hátam mögött azon pusmognak, hogy a pénze miatt vagyok vele.

Az tény, hogy sokkal jobban keres nálam, de nekem erről fogalmam sem volt, mikor megismerkedtünk.

2011. máj. 3. 16:02
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
79%
Én sem fogadnám el. Egy fél éves kapcsolatban már igen, bár utálom ha bármire is meghívnak, nem is szoktak, mindig én vagyok a bőkezű. De 1 hónap után semmiképp sem.
2011. máj. 3. 16:12
 12/38 anonim ***** válasza:
82%
Olyannak szereted Őt, amilyen? Helyes. Akkor ebbe beletartozik az is, hogy most több pénze van, mint Neked. Ha akkor is elfogadod majd, amikor kevesebb lesz, nincs ebben semmi erkölcsileg kifogásolható. :)
2011. máj. 3. 16:13
 13/38 anonim ***** válasza:
79%
Nem fogadnám el.Néhány hete ismeritek egymást,nyárig még annyi minden történhet.
2011. máj. 3. 16:13
 14/38 anonim ***** válasza:
69%
Istenem, az én párom 10 év alatt egyszer sem vitt el nyaralni, pedig nálam azért többet keres. De ez az én bajom, viszont a Te helyedben nem fogadnám el, egy hónapos ismeretség után.
2011. máj. 3. 16:15
 15/38 anonim ***** válasza:
83%
Eleve ilyen friss kapcsolatban én még nem terveznék nyaralást, és nem mennék nyaralni, de mindenki más. Én nem akarnám, ha ne ajd isten valami rosszra fordul azt visszahallani, hogy bezzeg ezt is kifizettem neked... Én inkább kompromisszumot kötnék, mondjuk valami kisebb kirándulás féle, és én is fizetem, vagy pedig legalább egy részét, és ő besegít.
2011. máj. 3. 16:16
 16/38 anonim ***** válasza:
87%

Én nem azért nem fogadnám el, mert mások esetleg megszólnak miatta, hanem mert

1. a büszkeségem nem engedné, hogy más fizessen helyettem.

2. nem akarnám, hogy csak a lehetősége is felmerüljön annak, hogy később az orrom alá dörgöli ezt utólag.

3. nem akarnám, hogy azt higgye, hogy csak mert kifizette nekem az utat, már szabad neki a pálya, megvásárolt, és onnantól minden úgy alakul, ahogyan ő akarja.

2011. máj. 3. 16:21
 17/38 anonim ***** válasza:
70%

Friss kapcsolatban nem terveznék nyárra... Miért, mit tervezzen? Hogy szétmennek?

Szerintem ha felajánlotta, fogadd el. Én is elvittem az újdonsült barátnőmet anno, igaz, hogy csak egy hétvégre. Jól éreztük magunkat. Kétszer még rákérdezett utána is, hogy fizessen-e, de mondtam, hogy ne, mert meghívtam. Ilyen egyszerű.

Ha hosszú kapcsolat lesz, akkor lesz még mit fizetni bőven, hidd el.

2011. máj. 3. 16:23
 18/38 anonim ***** válasza:
69%

Én 3,5 év után mentem el nyaralni a páromékkal, igaz mindent a párom szülei fizettek. Sokat gondolkodtam rajta, végül úgy döntöttem ennyi idő azért garancia...nálam volt pénz mindent kitudtam volna fizetni, mégsem engedték...mondjuk az első alkalommal ha szóba kerülne a dolog "hozzuk vágnám" a pénzt...mondjuk itt nincs erről szó.

Amúgy szerintem is kevés néhány hét, néhány nap arra, hogy elfogadj egy ekkora ajándékot, HACSAK 100%-ig nem vagy biztos abban, hogy visszahallod-e, hogy mennyit költött Rád...vagy nem vagy biztos abban, hogy mennyire "komoly" a kapcsolat (már amennyire lehet ennyi idő után). Minden esetre ha mérlegelted, szerintem abban sincs kivetnivaló, ha elfogadod, csak utólag nehogy megbánd!!!

21-L

2011. máj. 3. 16:29
 19/38 anonim ***** válasza:
82%

Én is CSAK a kapcsolat rövidsége miatt szavaznék inkább arra, hogy ezt most hagyjátok.

Ha neki már meg van szervezve, akkor kibírtok pár napot egymás nélkül, ha nincs megszervezve, akkor menjetek valami közelebbi helyre.

Őszintén szólva még saját pénzből se mennék egy hónap után kettesben nagy nyaralásra... kivéve ha egyébként régóta ismerem és pl. barátságból lett kapcsolat.

Ezt leszámítva (ha régebbi kapcsolat lenne... ) természetesen egy kapcsolat nem a pénzről szól, ha ő is tudja, hogy nem a pénze miatt vagy vele, te is tudod, hogy nem megvenni akar, akkor miért utasítanád vissza? Hiszen az ő nyaralását is szebbé teszed a jelenléteddel.

2011. máj. 3. 16:43
 20/38 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, néhány felvetésre reagálnék.

Először is, most (következő 1-2 hétben) csak döntenem kéne, ha mennénk, akkor valamikor augusztus elején mennénk.

Tanácsoltátok, hogy szálljak be a költségekbe, ill. spóroljak addig.

Ezzel csak az a baj, hogy ha az összes fizetésem félretenném, akkor se tudnám kifizetni a rám eső részt...

2011. máj. 3. 20:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!