Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van bűntudatotok ha sokat...

Van bűntudatotok ha sokat költötök magatokra?

Figyelt kérdés
Ma bementem 3 drogériába és mindenhol fantasztikus akciók vannak. Imádok sminkelni és krémem stb is elfogyott. Vettem rengeteg dolgot smink cuccokat hajápolókat arckrémet tusfürdőt szóval mindent ami kell és hát itthosz összeszámolva a két nagy szatyor cuccra 28 ezret költöttem el. Pedig szinte minden akciós volt pl 3000 forintos szájfény 349 forintért. Párom sem mondott semmit csak mosolygott, hogy próbálgatom az új cuccaim mint egy kis gyerek meg tényleg sosem problémázik ha veszek bármit is de mégis annyira bűntudatom van.. mivel múlt hónapban pedig ruhákra költöttem kb ennyit és sosem szoktam ilyen sokat költeni nincs adósságunk meg semmi. Az én hülyeségem, hogy büntudatom van vagy más is van így?
2011. máj. 2. 21:18
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
89%

Hát én inkább krémeken spórolok.

A sok vegyszeres mit-tudom-én-mi-van-benne krémek helyett inkább gyógyszertárit veszek. Egy óriási doboznyi 500 ft.

2011. máj. 2. 21:38
 12/51 anonim ***** válasza:
67%
Ha megteheted, tedd meg, és élvezd bűntudat nélkül, milyen szerencsés vagy. Egyszer költöttem magamra ennyit egy nap alatt - igaz, az cipőre, ruhára, kabátra ment, mikor megjött a féléves pénzem.
2011. máj. 2. 21:40
 13/51 anonim ***** válasza:
85%

Hát, nekem is akad, pedig ennyi pénzt kb. 3 hónap alatt költök el.

21:38

Mit veszel? Érdekelne :)

2011. máj. 2. 21:40
 14/51 anonim ***** válasza:
64%
Ahogy írtad nincs adósságotok, szóval belefér a keretbe, nem szenved ettől senki hiányt! Ne legyen bűntudatod! :) Addig kényeztesd csak magad, amíg megteheted, ha lesz egyszer gyereked az úgyis elviszi a pénzt...:)
2011. máj. 2. 21:41
 15/51 anonim ***** válasza:
76%

Gondold át mindig kétszer, hogy tényleg szükséged van-e rá és fogod-e használni. Gondolom te sem tudsz belátható időn belül elhasználni 30000 forintnyi sminkcuccot. De jól mondták előttem is, hogy amíg megteheted anyagilag és nem megy a családod rovására, addig senkinek semmi köze hozzá.

Én például idén adtam fel azt a tipikus gimis kinézetem és kezdtem kicsit nőiesen öltözni. Simán elköltöttem én is ennyit az utóbbi időben. Volt bűntudatom az elején, de aztán rájöttem, hogy hülyeség, mert a saját pénzemből vettem a cuccokat (vagy szülinapomra kaptam párat) és tényleg hordok mindent, amit vettem. Amit meg már nem hordok és még jó állapotú, az megy a Vöröskeresztnek.

Ezt a két hónapot fogd fel ruhatár frissítésként, vagy aminek gondolod, de figyelj, hogy ne váljon rendszeressé. Én pl a vásárlások után megfogadtam, hogy a vizsgaidőszak végéig be nem teszem a lábam se ruhaboltba, se drogériába.

L/20

2011. máj. 2. 21:45
 16/51 anonim ***** válasza:
85%

Ha leértékelés van, akkor nemhogy bűntudatom lenne, de mindig büszke vagyok magamra, hogy milyen jól vásároltam.

Feltéve, hogy jobbára hasznos dolgokat vettem, amit amúgy is szoktam.

28 ruppót nem igazán költök el sminkcuccokra egyszerre, az már feleslegesnek érzem. Viszont a szezonális ruházati leértékeléseken ennél többet szórtam szét, és örvendeztem a jó fogásoknak. (Hozzá kell tennem, hogy rá is fért a ruhatáramra.)

2011. máj. 2. 21:49
 17/51 A kérdező kommentje:
28ban benne van hajápolási cuccok tusfürdő szóval minden és pár hónapra tuti elég... hát én is inkább gyerekekre és páromra költök csak nagy ritkán van, hogy így elkap a hév de most megnyugtattatok:) köszi
2011. máj. 2. 21:52
 18/51 anonim ***** válasza:
39%
Nem tudom, miért van igy, de én is bűntudatot érzek, ha a havi (50.000 Ft) fizumból magamra elmegy kb fele (ruha, smink)... pedig azt a pénzt én keresem meg, nem tudom, miért van ilyen érzésem. Talán azért,mert látom magam körül más, anyagilag rosszabnul álló emberek életét, vagy én sem tudom... ugy szoktam ellensúlyozni ezt az érzést, hogy hugomnak, szüleimnek is veszek valamit havonta, uj pólót, vagy valamit, amiről tudom hogy tetszik nekik és megvehető, szóval nem egy Mercedesre gondolok :). Vagy néha veszek dobozos fagyit, és leülünk megenni együtt.. ilyen apróságok. Amugy soha nem voltunk gazdagok, és furán érzem magam, hogy amióta itt vagyok a jelenlegi munkahelyemen, időnként "megjutalmazhatom" magam, míg a szüleim most sem "kakilják" a pénzt, azt pedig ami van sajnálják maguktól, pedig szerencsére jobban állunk már anyagilag mint mondjuk 12-13 évvel ezelőtt.
2011. máj. 2. 21:54
 19/51 anonim ***** válasza:
21%
Ha ilyen esztelenül költekeznék, nekem egyenesen lelkiismeret-furdalásom lenne. Te betegesen vásárlásfüggő vagy, ugye tudod??!
2011. máj. 2. 21:57
 20/51 A kérdező kommentje:
betegsen vásárlás függő..... van, hogy fél évig szint semmi nem veszek magamnak azért ne túlozz...
2011. máj. 2. 21:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!