Egy esetleges öngyilkossági kísérlet felnyitná végre anyám szemét?
Ha meg akarsz halni, választasz valami nem túl fájdalmas, de biztos módszert, és véget vetsz az életednek.
Ha nem akarsz meghalni, akkor kitalálsz valami hathatós megoldást az aktuális problémákra, és megoldod őket.
Ha nem akarsz vagy nem tudsz megoldást keresni, és öngyilkossági kísérlettel másokat zsarolsz azért, hogy oldják meg helyetted a problémáidat, az rövid távon működhet, de hosszú távon nagyon rosszul jársz vele. Pont azért, mert mindenkinek - saját magadnak is - azt bizonyítod, hogy nem tudod felelősen elintézni a dolgaidat. És ezen a mintán később nagyon nehéz lesz változtatni, ha lehetséges egyáltalán.
Inkább az első két lehetőségből válassz.
Ne tedd ezt, légy szíves! Tudod, manapság a szülők, főleg az anyák túl sokat várnak el a gyereküktől, ezért gondolják ők úgy, hogy nekik ehhez-ahhoz joguk van. Pedig mindenkinek JOGA VAN ÖNÁLLÓAN dönteni!! Így neked is!
Én három továbbképző iskolát végeztem el a gimi után, amikre büszke vagyok. Amikor a legelőször felvételiztem 3(!!) iskolába vettek fel engem. Annyira összezavarodtam, hogy mit csináljak, melyiket válasszam??? Ugyanis nem akartam elhinni, hogy ekkora szerencsém volt. Végül anyával közösen megbeszéltünk a dolgokat, hogy melyik lenne jó nekem. Végül az egyikre szavaztam, amire ma is büszke vagyok. A második sulit meg azért választotta anya, mert ragaszkodott hozzá, amibe azért egyeztem bele, mert gondoltam jó lesz az is. Azt sem bántam meg. A harmadikat én választottam. Az is jó volt. Aztán amikor befejeztem azt az iskolát, a munkakeresésen gondolkoztam, de anya közölte, szeretné, ha lakberendezős iskolába is járnék. Ezen már nagyon kiakadtam és kérdeztem tőle, hogy miért gátol engem az álláskeresésben és mégis mit vár el tőlem megint? A lakberendezős iskola nem tetszik nekem és kész! Hadd, hogy én döntsek önállóan, mint a hozzám hasonló korúak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!