Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha fiatal korotokban lett...

Ha fiatal korotokban lett volna egy abortuszotok (mondjuk 16 évesen), arról tud a férjetek/vőlegényetek?

Figyelt kérdés
Elmondanátok neki?
2011. ápr. 27. 09:42
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:

11:11

Jártam úgy laborvizsgálat előtt, hogy a papírokat a folyosón töltötte ki az aszisztens, és hangosan kérdezte hanyadik a terhesség, hány kilós vagyok, van-e betegségem, stb.Nyilván, ez nem mindennapos dolog, de mással is előfordulhat.

2011. ápr. 27. 13:37
 32/50 anonim ***** válasza:
Protokoll ide vagy oda,elég ha csak romantikából átlapozza a terhességi kiskönyved,h megnézze milyen szépen "haladtok"...azt meg azért mégsem veheted ki a kezéből.... Ha úgy döntesz,h nem mondod el,ezekkel számolnod kell. Egyszerűbb elmondani,de ez akkor is a te legbensőbb magánügyed.Valóban nem kell hozzá teátrális vallomás.
2011. ápr. 27. 13:58
 33/50 anonim ***** válasza:
57%

Nekem 19 évesen volt egy abortuszom. Az akkori vőlegényemmel nem jöttünk ki jól, közünk sem volt egymáshoz stílusba... hosszú, de "örülök" a döntésnek. Védekezés mellett estem teherbe.

A férjemnek elmondtam, tud róla (szerintem ez alap), bár azt sosem veséztük ki, hogy is történtek a dolgok és egyszer azt mondta, hogy felelőtlenek voltunk. Akkor meséltem el neki, (kb 5 év után), hogy hogy is történt.

A sors ismételte önmagát, mivel vele is terhes lettem védekezés mellett. Ekkor úgy nagyjából minden stimmelt és meg is tartottuk, most augusztusban lesz 3 éves a nagylányunk, ill. azóta már született egy hugica is (tervezve, azonnal összejött szerencsére).

Sajnos viselni kell a következményeket, de minden nő maga döntse már el hány gyereket vállal.

(A férjem meg az előző barátnőivel sosem védekezett és egyik sem lett terhes.

Mondtam neki, hogy örüljön hogy nem kell most gyerektartást fizetnie.)

2011. ápr. 27. 14:18
 34/50 anonim ***** válasza:
100%

Én elmondtam. Pont 16 voltam, mikor abortuszom volt, rá 1 évre jöttem össze a férjemmel, pont 10 éve már. Rögtön a kapcsolatunk elején elmondtam neki, nem titkolóztam előtte, úgy éreztem ez így tisztességes. Nem csinált belőle problémát, ez nem akadályozta abban, hogy továbbra is velem legyen. Nekem annál nagyobb probléma, mert lelkileg szerintem ma sem tudtam feldolgozni igazán. Úgy érzem rosszul döntöttem, és sokszor eszembe jut, hogy ma már 10 éves lenne a nagyobbik gyerekem. Fáj nagyon....

Azóta persze született egy kisfiam aki most 3 éves, és nagyon imádom, és hálát adok az Istennek, hogy az akkori csúnya botlásomnak nem lett az a következménye, hogy nem lehetek édesanya.

2011. ápr. 27. 15:12
 35/50 anonim ***** válasza:
Nem azonnal, de ha már tartós a kapcsolat, elmondanám.
2011. máj. 1. 16:29
 36/50 anonim ***** válasza:

Elmondanám. Mégpedig azért, mert ez az én döntésem volt, és tudom, hogy a lehetőségekhez képest a legjobban döntöttem. Nincs joga ezt megkérdőjelezni, nincs joga felülbírálni a múltamat. A múltam tett olyan emberré, aki vagyok. Ha ő ennek fényében már nem akar velem maradni, akkor soha nem is tartoztunk össze.

Jelenleg nem élek párkapcsolatban, de ha társra találok, és komolynak tűnik a dolog, lesz majd egy dolog, amit el kell mondanom neki magamról. Valamit, ami nem az én hibám volt, viszont hatással van az életemre. Nem abortusz..

Ezt viszont csak akkor fogja megtudni, ha komolyan gondolja velem kapcsolatban a dolgokat, velem szeretne maradni. Akkor elmondom majd neki, mint afféle utolsó vízválasztót.. Korábban azért nem, mert ez csak arra tartozik, akiben maximálisan megbízom. Azt hiszem, egy abortusszal kapcsolatban is ugyanígy éreznék..

2011. máj. 1. 19:59
 37/50 anonim ***** válasza:
Ha megvolt az eljegyzés, az komoly kapcsolatot jelez. Ha meg komoly a kapcsolat, akkor nem szabad ilyen dolgot eltitkolni.
2011. máj. 1. 20:52
 38/50 anonim ***** válasza:
Szerintem én elmondanám... bár biztos félnék tőle, de egy kapcsolatban az őszinteség és a 100%-os bizalom alapkőnek számít. Anyukámnak volt abortusza, nem volt még 20 éves. Apukám tudja. Az én életem sem volt tökéletes, egyes dolgokat félni fogok elmondani a jövendőbeli kapcsolatomban (ha lesz), de nem hiszem, hogy magamban fogom tudni tartani, mert alapból olyan vagyok, hogy a társam előtt semmit sem titkolok. Aztán ha ő ebben megbotránkozik annyira hogy elhagyjon, akkor sajnos ennyi volt..
2011. máj. 1. 20:58
 39/50 anonim ***** válasza:

ma 19:59

ma 20:58

Mik azok a sötét titkok? Kiváncsi lettem. :)

2011. máj. 1. 21:10
 40/50 anonim ***** válasza:
Elmondanám, és ha én lennék a férfi, ugyanezt várnám el tőle.
2011. máj. 1. 21:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!