Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férfinak (férj, élettárs)...

A férfinak (férj, élettárs) dolga segíteni a nagytakarításban vagy nem? És mit csináljon és mit ne a nagytakarítás alatt?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy csináld meg azt, amiben segíteni akarsz vagy amire kérnek, hanem, hogy mi az, amit mondjuk a férfi csináljon és ne a feleség. Lakás, nem ház, no kert.
2011. ápr. 1. 12:47
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
81%
Nekem nem csak a nagytakarításnál, hanem máskor is segít, porszívózik, mosogat ha kell, ablakot is pucol, fürdőszobát is, nem kell nyaggassam szerencsére. Nagytakarításkor mi elosztjuk a munkát, megkérdezem mit akar csinálni ez-ez-ez-ez közül s testvériesen elosztjuk. 3 éve élünk együtt, az elején nem hagytam, hogy csinálja, mert, hogy tegyem én oda? de mindig jött, hogy segít s lassan megszoktam, hogy van 2 plusz kéz :)
2011. ápr. 1. 12:58
 12/61 anonim ***** válasza:
84%

"Nem is az a tipus! Szerintem egy pasinál nyálas dolog,ha takarít.Egyenesen papucs!!"

akkor a te férjed szürcsöli a sörét a tv előtt mig te a wc-t pucolod?

nem irigyellek

2011. ápr. 1. 12:59
 13/61 anonim ***** válasza:
83%

ez a te dolgod hogy osztod meg otthon a munkád.

nekem annyira fura amikor ismerőseim mesélik hogy nekik otthon kellett segíteni meg takarítani míg a fiutestvérük semmit se csinált mert fiu. Nevelés kérdése.

Anyám karakán asszony, kiosztotta hogy kinek mi a dolga, ha azt mondta hogy neked kell porszívózni akkor max arra volt esélyem hogy elcseréljem a tesómmal aki a portörlést kapta.

Ezért fura nekem hogy másoknál kérdés hogy férfi takarít-e vagy sem, nálam alap anyámnak köszönhetően hogy megosztjuk a munkát fele fele arányban

(bár az is igaz, hogy olyan olyan nővel nem kezdenék kapcsolatot aki azzal kezdi hogy ő nem lesz cseléd. Aki alapból nem akar gondoskodni a családjáról, az meg sem érdemli hogy segítsek neki)

25f

2011. ápr. 1. 12:59
 14/61 anonim ***** válasza:
13%
Nem drágám amíg én pucolom az ablakot addig ő keményen dolgozik hogy eltartsa a családját! Ja és nem iszik alkoholt egyáltalán!
2011. ápr. 1. 13:00
 15/61 anonim ***** válasza:
13%

Nálunk a hagyományos ffi-női szerepek működnek. Én nem végzek ffi melót, ő nem végez női.

A takarítás női munka. Ha segít azzal szívességet tesz nekem, amit én viszonzok, vagy fordítva. Én is segítek neki néha, ha szükséges. De nem várom el tőle, és ő sem tőlem. Így nincs egyetlen vitás pont sem az életünkben, ami a munkavégzést illeti. :)

2011. ápr. 1. 13:00
 16/61 anonim ***** válasza:
74%

Nem drágám amíg én pucolom az ablakot addig ő keményen dolgozik hogy eltartsa a családját! Ja és nem iszik alkoholt egyáltalán!

jah,azt nem ritad hogy te nem dolgozol...

ugy könnyű hogy otthon vagy egész nap...

ugy énse mondanám hogy akkor pucolja az ablakot a pasi:D

2011. ápr. 1. 13:02
 17/61 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem ha a nő is dolgozik (munkahelyen), nincs női meg férfi házimunka. Segítsen be addig, amíg minden el nem fogy, a heti takarításba is és a nagytakarításba is.

Aki szerint ez "nyálas" dolog, az indokolja meg, hogy ha ugyanannyit melózunk egész héten, csak azért, mert nő vagyok, miért kellene még otthon is órákat dolgoznom egyedül, míg a másik pihen, majd hullafáradtan bezuhanni az ágyba? Miért nem lehet megosztani a munkát, hogy feleannyi idő alatt végezzünk és utána a maradék időt egymásra fordítsuk és együtt kapcsolódjunk ki?

2011. ápr. 1. 13:04
 18/61 anonim ***** válasza:
78%
Jaaaa, ha téged eltartanak az más.
2011. ápr. 1. 13:05
 19/61 anonim ***** válasza:
10%
Azért nem írtam,mert nem kérdezte senki.A kérdésre próbéltam válaszolni,és megosztani a sajátos véleményemet.De úgy tűnik rosszul tettem.
2011. ápr. 1. 13:05
 20/61 anonim ***** válasza:
12%
A sok okoskodónak elmondanám sajnos nem jó kedveből vagyok itthon,hanem mert vagy egy szívbeteg kisfiam! Teljes ellátást igényel.Lehet osztani az észt.
2011. ápr. 1. 13:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!