Kihasználnak, vagy mi ez? 28 éves nőként hogy léphetek ki ebből?
Figyelt kérdés
Otthon élek még anyámmal és a bátyámmal. A szüleim elváltak 5 éve.Mi akkor már dolgoztunk a tesómmal. Apánk elköltözött akkor, és hogy mi hárman megtarthassuk a családi házat, hitelt kellett felvenni, mert a ház apámé volt, és ki kellett fizetni a részét, hogy maradhassunk, és ő költözhessen. Megtehettük volna, hogy eladjuk, és mindenki megy a pénzével külön egy kisebbe, de ebben a házban nőttünk fel, ragaszkodunk hozzá. Így történt, hogy 5 éve a hitel felvételekor megegyeztünk anyámmal és bátyámmal, hogy a keresett pénzünket hazaadjuk (mert anyám egyedül nem tudta volna fizetni a hitelt+rezsit+egyéb kiadásokat, még ha külön ránk nem is kellett költenie). Én nettó 120-at kerestem, bátyám is nagyjából ennyit, és utolsó fillérig ment haza. Néha tudtunk saját szórakozásra, öltözködésre stb költeni belőle, de az is olyan legszükségesebb kategória, viszont mikor most jó pár hónapja megemelkedett a törlesztőnk, még erre sem futotta. Itthon borzalmas néha a légkör, állandóak a viták a pénztelenségből és a sok munkából. És hála ennek az életvitelnek, sem nekem, sem a tesómnak nincs ideje ismerkedni, lassan évek óta párkapcsolat és barátok nélkül vagyunk, ráadásul ami most már szinte ennél is jobban zavar, hogy mindjárt 30 éves fejjel semmi félretett pénzem nincs, továbbtanulni nem tudok, ismerkedni sem, és még 5 évig csak fizetünk a házért, ahol lakunk. Ha elmennék, megszakadnának anyagilag, nem tehetem meg velük. De olyan szívesen elmennék, mert nincs életem, és haragszom is anyámra, hogy annak idején (mikor még sokkal több lehetőségem és kilátásom lett volna továbbtanulás, gyűjtögetés téren) belevitt ebbe a helyzetbe, csak most látom, hogy ezzel elvágott számomra rengeteg lehetőséget, és úgy érzem, kifutok az időből. Ennyi idősen már gyereket szerettem volna, férjet, családot, de még arra sincs lehetőségem (holott önerőből megtehetném) hogy félretegyek későbbre. Ti mit tennétek? Önzőek lennétek, és mennétek? De nem tehetem meg velük.. Bátyám is menne, de ő is ugyanígy van. Ha ő megy, én végképp ittragadok anyámmal az idők végezetéig. És már Őt is nagyon nehezen viselem, főleg a kilátástalanságot. Van megoldás? :(2011. márc. 25. 16:45
21/23 anonim válasza:
Ma már házat eladni művészet,csak az ingatlanközvetitők ostromolnak.20-30 millióért főleg nem régit akarnak venni.Akinek ennyi van az épit ,amilyet akar.Mi is most adtuk el az örökséget áron alul a város második legdrágább helyén és ismerősnek.Ja és várunk a hitelre amit majd kapnak.Még legalább 3-4 év,hogy fellendűljön az ingatlan piac.Biztos,hogy ha valakivel összefognál,külföldön megkeresnéd a pént,s addig nem kellene áron alúl eladni.
22/23 anonim válasza:
Itt nem ertem azert az anyat sem.Gyerekeit aldozza fel,hogy o tulelje ezt az egeszet.Neki kellett volna gondolkodnia evekkel ezelott mikor hitelt vetettek fel,hogy nem rangathat titeket bele ebbe.En a helyedben barmilyen nehez is lenne,elmennek,hisz nem vagy arra kotelezve hogy ott ragadj a hitel lejarta vegeig.Elso lepeskent koltozzetek el tesoddal es akkor amennyivel tudjatok segiteni az anyat.
Felnot emberek vagytok,jogotok van a sajat eleteteket elni,de mint leszogeztem itt a szulo lehetne jobb belatassal.Sok sikert es koltozz,aldoztal mar epp eleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!