Kihasználnak, vagy mi ez? 28 éves nőként hogy léphetek ki ebből?
Bocs de nem olvastam teljesen végig, de a saját heylzetem is hasonló, csak nem hitelt fizetek hanem albit..
Hát szerintem eladjátok a házat aztána pénből marhaintenzíven megtanulsz pár nyelvet meg szerzel valami végzetséget és go west!
Itt vagy már 28 évesen.
Még pár év és harangoznak.
Itt meg már csak annak jut lehetőség, aki vagy időben kapcsolt és azóta is keményen hajt, hogy felszinen maradjon vagy jó helyre született.
Az nem merûlt fel ùjra, hogy eladjàtok a hàzat? Most ôszintén minek egy csalàdi hàz, ha boldogtalan emberek lakjàk? Nem mi vagyunk a tàrgyainkért, hanem azok értûnk... Szerintem egy nyugodt pillanatban le kell ûlni és ùjra értelmezni az 5 évvel ezelôtti dôntéseteket, mert ha elvesztette aktualitàsàt és megbetegìt mindannyiòtokat, akkor szerintem nincs min hezitàlni... Az életet élni kell, persze van amikor nehéz, de most ôszintén, ha vége lesz a tôrlesztônek, akkor ott lesztek a testvéreddel, hogy megszabadultok a hiteltôl és semmi nem lesz a kezetekben, kifizettétek anyukàdnak a csalàdi hàzat, ahova addigra majd utàltok visszajàrni, mert nem a gyerekkori szép emlékek maradnak majd meg, hanem az a 10 év verejték... Szerintem ha ezt ìgy felvàzolod a csalàdd fennmaradò tagjainak, akkor lehet, hogy ôk is azt mondjàk, hogy tudod mit? Igazad van...
Sok szerencsét!!
Ha kint nem is viszed sokra annyit bőven össze tudsz szedni, hogy ha hazajössz jobban élhetsz belőle mint előtte.
A másik meg a nagy számok törvénye, nagyobb ország, több lehetőség, szerintem.
"...hogy mi hárman megtarthassuk a családi házat, hitelt kellett felvenni, mert a ház apámé volt, és ki kellett fizetni a részét, hogy maradhassunk, és ő költözhessen. Megtehettük volna, hogy eladjuk, és mindenki megy a pénzével külön egy kisebbe, de ebben a házban nőttünk fel, ragaszkodunk hozzá. Így történt, hogy 5 éve a hitel felvételekor megegyeztünk..."
Ne haragudj,de amikor belementél ebbe,nem gondoltál a jövődre?A te döntésed is volt,hogy megtartjátok a házat,mondhattad volna,hogy adjátok el.
Mennék.Kérdezzétek meg a bankot,mennyit kéne visszafizetni egyösszegben.Akkor már tudtok kalkulálni.Anyukádnak venni egy pici lakást/házat,hogy ö biztonságban legyen tudva(és ki tudja fizetni a rezsit),a bátyáddal meg osszátok el a maradékot,v. ha jól kijöttök egymással,vegyetek egy szerkezetileg ép családi házat(ha nem szeretnétek lakásba költözni)és építse be valamelyikőtök a tetőteret külön feljárattal,a keretet meg le tudjátok választani.A ti megoldásotokra(akár lakást vesztek külön-külön,v. házat együtt)biztos kell felvennetek hitelet,de akkor már legalább külön laktok és a sajátojaitokat fizetitek.
Természetesen ez attól is függ,hol van a ház és mennyiért tudjátok eladni ill. másikat venni.
Mekkora a ház amúgy és hol van?
Nehéz ügy. Kicsit hasonlóban vagyok én is. Egy szempontból jobb a helyzetem, más szempontból rosszabb, mint neked. Nem is tudom leírjam-e. Úgysem mész vele semmire. :-(
Pár évvel több vagyok nálad és én túlélek meg reménykedek.
Legszívesebben elmennék külföldre dolgozni. Nem érdekel a diplomám, ami semmire nem jó. Mondta valaki, hogy Dániában 600ezer ft-nyit keresett havonta mosogatásból.
De egyedül nem merek útnak indulni. Nem jössz velem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!