Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kihasználnak, vagy mi ez? 28...

Kihasználnak, vagy mi ez? 28 éves nőként hogy léphetek ki ebből?

Figyelt kérdés
Otthon élek még anyámmal és a bátyámmal. A szüleim elváltak 5 éve.Mi akkor már dolgoztunk a tesómmal. Apánk elköltözött akkor, és hogy mi hárman megtarthassuk a családi házat, hitelt kellett felvenni, mert a ház apámé volt, és ki kellett fizetni a részét, hogy maradhassunk, és ő költözhessen. Megtehettük volna, hogy eladjuk, és mindenki megy a pénzével külön egy kisebbe, de ebben a házban nőttünk fel, ragaszkodunk hozzá. Így történt, hogy 5 éve a hitel felvételekor megegyeztünk anyámmal és bátyámmal, hogy a keresett pénzünket hazaadjuk (mert anyám egyedül nem tudta volna fizetni a hitelt+rezsit+egyéb kiadásokat, még ha külön ránk nem is kellett költenie). Én nettó 120-at kerestem, bátyám is nagyjából ennyit, és utolsó fillérig ment haza. Néha tudtunk saját szórakozásra, öltözködésre stb költeni belőle, de az is olyan legszükségesebb kategória, viszont mikor most jó pár hónapja megemelkedett a törlesztőnk, még erre sem futotta. Itthon borzalmas néha a légkör, állandóak a viták a pénztelenségből és a sok munkából. És hála ennek az életvitelnek, sem nekem, sem a tesómnak nincs ideje ismerkedni, lassan évek óta párkapcsolat és barátok nélkül vagyunk, ráadásul ami most már szinte ennél is jobban zavar, hogy mindjárt 30 éves fejjel semmi félretett pénzem nincs, továbbtanulni nem tudok, ismerkedni sem, és még 5 évig csak fizetünk a házért, ahol lakunk. Ha elmennék, megszakadnának anyagilag, nem tehetem meg velük. De olyan szívesen elmennék, mert nincs életem, és haragszom is anyámra, hogy annak idején (mikor még sokkal több lehetőségem és kilátásom lett volna továbbtanulás, gyűjtögetés téren) belevitt ebbe a helyzetbe, csak most látom, hogy ezzel elvágott számomra rengeteg lehetőséget, és úgy érzem, kifutok az időből. Ennyi idősen már gyereket szerettem volna, férjet, családot, de még arra sincs lehetőségem (holott önerőből megtehetném) hogy félretegyek későbbre. Ti mit tennétek? Önzőek lennétek, és mennétek? De nem tehetem meg velük.. Bátyám is menne, de ő is ugyanígy van. Ha ő megy, én végképp ittragadok anyámmal az idők végezetéig. És már Őt is nagyon nehezen viselem, főleg a kilátástalanságot. Van megoldás? :(
2011. márc. 25. 16:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%

Az előző válaszolóknak:

Külső szemlélőként evidens tanács, hogy add el a házat...

De egyrészt a kötődés az otthonhoz, amit ha el is hagyna az ember pár évre, később szeretne visszatérni... Másrészt tényleg egy vidéki, nem a legjobb helyen lévő esetleg öreg házért nem adnak sokat. Egy kis pesti lukért többet kell fizetni... Szóval nem mindig az eladás a legjobb.

!?

2011. márc. 25. 17:03
 12/23 anonim ***** válasza:
85%

Olcsón kell eladni töredékáron, szóval kb a feléért mint most.. Mi is áruljuk a 30 millós házat anyámmal 22 ért aztán még érdeklődő se nagyon van, de most tervezzük lejjebbvinni 20 milliós irányárra..

Ez van ilyen világot élünk, és lesz ez még rosszabb is.

De ha nem isekrül eladni akkor egyszerüen meg kell terhelni, elosztani a pénzt aztán vigye a bank a francba.

Nincs mire várni, végső megoldásnak ezt gondoltam.

2011. márc. 25. 17:05
 13/23 A kérdező kommentje:

A ház egy Bp-től 25 km-re levő kisvárosban van, szép helyen. Nem adjuk drágán. Először 45 M Ft-ért tettük ki sok helyre, ma már 30-ért sincs rá jelentkező. Ez alatt nem érné meg eladni. Hatalmas kertje van gyümölcsössel, 200m2 a ház, borospince stb, csak öreg, lelakott, felújításra végképp nincs pénz. És ugye az ártér mindenkit elriaszt.

Annak, aki kérdezte Dániát, üzenem, hogy ne fájdítsa a szívem:(

2011. márc. 25. 17:07
 14/23 anonim ***** válasza:
51%

ma 17:03

Aztán pest mivel különb mint vidék?

Én már kb bő másfél éve pesti vagyok, nyugodtan mondhatom hogy semmivel.

Max közelebb van minden, de attól még a lehetőségek ugyanazok, ugyanúgy nem biztos a megélhetés, ugyanúgy nincs pénzük az embereknek, és ami bejön ugyanúgy ki is megy mert minden drágább is mint vidéken.

2011. márc. 25. 17:09
 15/23 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező!

Ha ekkora a házatok akkor azt ne magyarnak próbáljátok eladni, mert annak sosem lesz rá pénze.

Gondolj bele, a 10 milliós hitelt is alig tudja kinyögni a magyar 30 év alatt, ekkorába meg már bele se mernek vágni.

Szerintem hirdessétek meg külföldi lapokban, osztrák ingatlan irodában vagy angolban.

Lehet, hogy megpróbálom én is ezt, amúgy csak most jutott eszembe.

A magyar családok amúgy is kicsik, egy 2-3 fős családnak kifejezetten hátrány a nagy telek, borászkodáshoz ma meg már csak kevesen értenek, azoknak sincs rá idejük.

2011. márc. 25. 17:23
 16/23 anonim ***** válasza:
80%

Ha kimennél pl. Dániába az egyik válaszolóval, simán haza tudnál küldeni annyit, amennyit itthon is beleadsz. Plusz tudnál élni is.

Én egyetem előtt Írországban dolgoztam egy McDonaldsban, havi 1400 euróért. Dublinban (bizonyos részeken) olcsók az albérletek, nagyon jól lehet félretenni. Tudnál belőle hazaadni.

2011. márc. 25. 17:25
 17/23 A kérdező kommentje:
Ahhoz, hogy kimenjek külföldre, kell kezdőtőke, ami egyszerűen nincs. Sajnos nem úgy megy, hogy repülőre száll az ember, és munka és olcsó albérlet várja, a szerencsén múlik szerintem. Jelenlegi helyzetben csak egy repülőjegyre (ami tegyük fel illetékkel együtt 30 ezer Ft) is jó pár hónapig spórolni kéne. Nevetségesen kevés pénz belegondolva, de minden Ft-nak megvan a helye. És akkor még a kinti albérletet megelőlegezni, ételt az első hónapra stb. Lehetetlen vállalkozásnak tűnik, főleg, hogy nem csak nekem kéne félretenni a saját utamra, hanem rajtam kívül másik 2 embernek is nélkülözni kéne addig, míg valami pénz összegyűlik, és nem várhatom el tőlük, főleg az anyámmal való rossz kapcsolat miatt sem.
2011. márc. 25. 17:37
 18/23 anonim ***** válasza:
77%
Naaa, nemàr!!!Komolyan nem bàntani akarlak, de egyszerûen ùgy tûnik a szavaid alapjàn, hogy te màr elkônyvelted nincs megoldàs és az elôre berôgzûlt kifogàsaidat sorakoztatod katonàkként ellenûnk... Mi csak az ôtleteinket ìrjuk le neked, mert sokszor egy kìvûlàllò egész màsképp làtja a helyzetet, biztos szar lehet, de ennél még szàz-szor szarabb is lehetne... A te életedrôl te dôntesz, itt kezdôdik minden, ezt hidd el , ha valamit egyszer eldôntôttél, akkor az az elsô lépés, itt rontja el mindenki, hogy panaszkodik, szenved, kifogàsokat sorakoztatunk fel, de ez nem azért van mert nekem ilyen szar jutott, hanem mert ìgy dôntôttûnk!!! Nem kônnyû, pi*a nehéz, de ha egyszer vàltoztatni akarsz, akkor dôntsd el és talàld meg a megfelelô eszkôzt, utat, segìtséget, kompromisszumot és VàLTOZTASS!!! nem csak neked lenne jobb...
2011. márc. 25. 17:50
 19/23 anonim ***** válasza:
88%

De akkor viszont maradsz ebben a helyzetben. És tény, hogy 30 millióért az ember 100% hogy nem vesz házat mégha a pápa otthona lenne akkor sem. Mi 3 évvel ezelőtt 16millióért hirdettük meg a házunkat, felujítandó stb, és most ment el 9millióért!!!na szóval???3 lehetőség van (legalábbis szerintem):

1. tűrsz és mintahogyan te is fogalmaztál ameddig le nem jár a törlesztés nélkülözöl, nem szülsz gyereket stb.

2. kimész külföldre és a föld alól is előkeríted azt a max. 200E-ret hogy kezdő tőkének meglegyen minden azonban 2-3 hónap és jelentős a javulás

3. kiszámoljátok menyni még a törlesztés, ráraktok még kb. 3 milliót vagy 4-et néztek valami tuti kisházat anyudnak ti meg kimentek külföldre dolgozni, és mindketten éltek vígan

még az is eszembe jutott, hogyha oda szülnél gyereket arra is jár a támogatás stb. nemtudom nem értek hozzá ötlet szinten felmerült utána lehetne nézni majd kikalkulálni, bár ugye a gyerek is pénzbe kerül. Én mnodjuk a helyedben a 3. lehetőséget választanám. De persze Te tudod...én csak a leírásod alapján látom a dolgokat.

2011. márc. 25. 17:57
 20/23 anonim ***** válasza:
83%

Na igen másnak sincs 30 milliója manapság egy házra.

De szerintem ha albérletet kellene egyedül fizetned se jönnél ki sokkal jobban.

Azt viszont nem hiszem, hogy a barátkozás és az ismerkedés attül függ mennyi pénzed van, különösen nőként.

Nem volt jó ötlet anyukádtól, de valószínűleg ő sem gondolt bele, azt hitte jól fog menni, mint ahogy te is így tettél, azért akkor is régen felnőtt voltál, nem hiszem hogy csak anyukád tehet róla.

2011. márc. 25. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!