Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevésbé tehetős szülők!...

Kevésbé tehetős szülők! Elkéritek a gyereketek pénzét?

Figyelt kérdés
Szorult helyzetben el szoktátok kérni a gyereketek félretett pénzét? (mondjuk amit karácsonyra/születésnapra nagyszülőktől kaptak, vagy amit tegyük fel nyári munkával szereztek)
2011. márc. 18. 19:24
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
1,5 óra.+azért látszik anyámon is,hogy nagyon bántja ez az állandó kölcsönkéregetés.
2011. márc. 24. 21:58
 32/35 anonim ***** válasza:
Volt már rá példa,hogy kölcsönkértem,de igyekeztem vissza is adni.Mióta nagyobb és már nem együtt számoljuk,tulajdonképp fogalmam sincs,mennyi pénze van kp-ban.A számlájával tisztában vagyok.Kirándulásokra,új ruhákra mostanában a sajátját költi,még jól is esik neki,hogy ilyen önálló,én pedig büszke vagyok rá!
2011. márc. 24. 22:16
 33/35 anonim ***** válasza:

Igen, anyukám tőlem és a hugomtól is sokszor kért már pénzt, de mindig megadja, amint teheti és pici kamatot is ad rá:) Ez általában összegtől függően 500-1000Ft.:)

Szerintem ebben a formában teljesen elfogadható dolog. Hiszen szimbiózisban élünk.

Egyébként találkoztam már sajnos magam is ellenpéldával. A hugi barátnőjénekcsaládjában azonban nem így működik. Elkéri...mivel kiskorú oda is kell adnia, hiszen ha nem, nincs mit ettni sem. Az anyja elherdálja a pénzt mindenféle pasasokra, akiket a neten ismert meg. Ez az igazán elszomorító...pedig olyan édes az a "kislány". Sajnálom és remélem nem követi az "anya" példáját.

23L

2011. márc. 25. 07:05
 34/35 anonim ***** válasza:
Persze hogy támogassuk egymást ez így természetes hiszen egy család vagyunk. És ha nekem lenne szükségem valamire vagy volt én is megkaptam.
2011. márc. 25. 13:56
 35/35 anonim ***** válasza:

Tőlem is szoktak úgymond visszakérni pénzt a szüleim, ha megszorulunk. Nem szokott belőle probléma lenni, akkor sem vinnyogok, ha elfelejtik visszaadni. (Minek? Semmi értelme sincs finnyognom fölötte.) Tudom, hogy kell, különben rosszabb lesz. Bár többnyire később megadják, amikor jobbra fordulnak a dolgok.

18/L

2011. márc. 25. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!