Kevésbé tehetős szülők! Elkéritek a gyereketek pénzét?
Én is mindig odaadom a pénzem,világ életembe odaadtam.A fősulin kapott tanulmányi ösztöndijamat is egyből anyunak adom.Nem kérem vissza,mert igy is sok hiteltörlesztésük van,fizessék inkább azokat,meg igy is hónapról hónapra alig élünk meg.Ha hónap elején visszakérném,hónap végén megint nem tudnánk kijönni.Én meg mégiscsak a gyerekük vagyok,itt lakok,eszek,fürdök stb.
Persze nagyon szivesen elkölteném,egy csomó dolog nagyon kénne,de hát ez van ma itt sajnos,egy család meg tartson össze.Egyb. tesóm az állandóan visszakéri a pénzét,hogy abból menjen bulizni meg mindenféle helyekre,van,hogy anyu szó szerint az utolsó tizezresét adta oda neki,mert tesóm kiverte a balhét,hogy neki most azonnak kell a pénze.Én ezt nem tudom megcsinálni,látom igy is mennyit idegeskedik,sir anya,hogy most mit fizessenek ki,mi az ami talán még várhat egy hónapot stb.
Remélem egyszer jobb lesz=)
L/19.
Ha nagyon szirul a hurok, én is el szoktam kérni a gyerekek dugipénzét. Szívesen ideadják, mert mindig visszaadom. Nekik így természetes.
Akkor szorult csak el a torkom, amikor egy elég nehéz időszakban a 13 éves fiam akart odaadni 20000 Ft-ot azzal, hogy nem is kell visszaadnom. Elfogadtam tőle, de vissza is adtam neki. Arra mindenesetre már rájöttem, hogy a gyerekeim nagyon összetartóak, és önzetlenek.
"Az én anyukám rendszeresen kér tőlem pénzt, de mivel nekem sok van, szívesen adok neki. Általában 10 ezer ft-ról van szót, de mindig visszaadja .
15/L"
Honnan van egy 15 éves lánynak több pénze, minta szüleinek pénze? Az utcasarokról?
ma 17:51
Gondolom összespórolja. Igazi tapló vagy-.-'
Tőlem is elszokták kérni, bár nem nagyon szeretik.. van hogy én ajánlom fel, hogy odaadom.. ma is odaadtam anyunak, hogy menjen el a szemorvoshoz, meg elég sokkal tartoznak, mert hát már két éve spórolom a pénzem és összegyűlt, szóval nekem is több pénzem van jóformán, mint a szüleimnek. de mindig visszaszokták adni, ha egy év múlva akkor egy év múlva de visszakapom. anyu fel irja mindig egy füzetbe, hogy mennyivel tartozik, pedig mondtam már neki, hogy nem kell hagyja.. de azt mondta, hogy arról szó sem lehet. én utazásra gyűjtök, mert ott lakik legjobb barátnőm meg ilyen személyek akik közel állnak hozzám, és anyu tudja, hogy nekem fontos, hogy tudjak velük találkozni és gondolom ezért is tartja ilyen szigorúan ezt a pénz visszaadást, mert tudja, hogy ők nekem nem tudják kifizetni az utat, ha úgy adódik, hogy mennék fel Pestre(külföldi vagyok),de szivesen odaadom a pénzem, ha szükség van rá...
ennek nagy ellen példája a barátnőm szülei, általában elveszik a pénzét és sose kapja vissza. mondta, hogy neki esélye sincs igy arra spórolni, hogy találkozhassunk.
ma 19:55
egyébként 17L. ez lemaradt:D
Én ugyan nem vagyok anyuka,de részben saját szemszögből az ő érzését is letudom írni.Az utóbbi 3 év nagyon szar volt(lesz is az biztos)anyagilag.Amikor van pénzem azt oda adom,mert minden hónapban azon idegeskedik,hogy mit lehetne halasztani,mi az amit tényleg be kell fizetni stb.Szívesen oda adom,mert az anyám és szerencsére normális dolgokra költ pénzt.Nem mondom,jó érzés lenne,ha megmaradna a pénzem de ha belegondolunk,akkor ennyivel tartozunk is a szüleinknek,nem csak azért,mert családtag,hanem mert éveken keresztül etetett,öltöztetett stb.Egyetlen problémám az,hogy nem tudok egy új sz.gépet venni(4 éve spórolok,de sosem gyűlik össze a pénz),ami nagyon nem ártana mert ez a fostalicska csak 1,5 huzavona után indul el mindennap és minden baja van.Az meg ugye vicces amikor a dolgozataim elszállnak hiába mentem el őket.Ebből néha problémázunk,megígéri hogy akkor elmegyünk nézünk valamit de ez általában csak üres ígéret,amiért szoktam is haragudni de aztán lehiggadok és arra gondolok,hogy a gép legyen a legkisebb gondom,amikor mások az utcán élnek.
19/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!