Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kevésbé tehetős szülők!...

Kevésbé tehetős szülők! Elkéritek a gyereketek pénzét?

Figyelt kérdés
Szorult helyzetben el szoktátok kérni a gyereketek félretett pénzét? (mondjuk amit karácsonyra/születésnapra nagyszülőktől kaptak, vagy amit tegyük fel nyári munkával szereztek)
2011. márc. 18. 19:24
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
83%
Szia, én gyerek vagyok vagyis voltam, 19 éves vagyok, mindkét szőlőm dolgozik, és a rendszeres munka mellett még maszekolnak is, de akad hogy elkérik a félretett pénzem vagy csak kivesznek belőle valamennyit. Régebben amikor kicsi voltam, anyu nem dolgozott és akkor elég sűrűn elkérték a félretett pénzem, valahogy kicsinek mindig volt félretett kessem, nagynéniktől, nagyszülőktől, szülinapból, húsvétről, de lényegében mindig volt és elég soknak mondható összeg, és ha olyan volt a helyzet kértek tőllem pénzt, vagy csak apu szólt hogy fiam kivettem tőlled egy ötezrest majd anyád visszaadja ha tudja :) Soha nem problémáztam ezen, most sem problémázok, bár már ritka hogy van félretett pénzem :D
2011. márc. 18. 19:40
 12/35 anonim válasza:
100%
Tőlem is elszokták kérni, most is kölcsön lett kérve még Karácsonykor abból egy keveset nem is kaptam még vissza, de nem is fogom visszakérni tesznek értem eleget.:)
2011. márc. 18. 19:43
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 19:40

Ez tényleg nagyon durva :S

2011. márc. 18. 19:45
 14/35 A kérdező kommentje:

Az én szüleim is ilyenek mai napig. És nem szokásuk visszaadni. Úgyhogy gyerekként arra kényszerültünk, hogy hazudjunk a szüleinknek, hogy nincs pénzünk. Nekünk sem volt sok, csak épp egy kevés dugipénz.

Mióta egyetemista vagyok és saját keresetből éldegélek szűkösen szóltam anyáéknak, hogy adok, de adják vissza mert sokszor csak a másnapi útravalónyi pénzem van.

2011. márc. 18. 19:50
 15/35 Nonxi válasza:
100%
Szia! Az én szüleim is elkérték a fizetésemet,kb 200ezer forinttal "tartoznak", de én szívesen segítettem -volna- nekik. A napokban árverezik a házunkat..bárcsak többet tudtam volna adni...
2011. márc. 18. 19:52
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Tőlem is gyakran kértek, és nem titkoltam el ha volt.

Nyilván nem azért kérik mert felelőtlenek, hanem mert szükség van rá.

Szerintem az a szörnyű, ha egy gyerek nem akar segíteni a szüleinek, pedig megtehetné (nyilván akkor ha a szülők normálisan bánnak vele, nem terrorizálják)

2011. márc. 18. 20:04
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekként válaszolok, tőlem nem szeretnek kérni, és mondják is hogy ha nem muszáj akkor nem, ha nincs is akkor is próbálnak előbányászni hogy legalább én tudjak mit enni. Leginkább én szoktam kérdezni hogy adjak-e pénzt vagy kell-e venni valamit, és bár szájukat húzva de többik esetben igent mondanak. Nemrég pont nekem kellett nagyon a pénz, mégis napokig én vettem kaját meg mindent, apám kórházban is volt, neki külön kellett mindent venni, és bár mondták hogy visszaadják, nem történt meg, és egy kis részem "sajnálja", vagy hogy is fogalmazzam, mert nagyon szükségem volt a pénzre, előtte nem tudtam dolgozni és örültem hogy késve is de végre megkaptam azt a durva 15ezer ft-ot, kb fél év "pénznélküliség" után. De nem fogok szólni nekik hogy adják vissza, mert tudom hogy most is rossz helyzetben vagyunk.

De bármikor adok nekik, ennyi a minimum.

18/L

2011. márc. 18. 20:11
 18/35 anonim ***** válasza:
94%
ha a gyereknek már van munkahelye akkor dobjon bele a rezsipénzbe. ha nincs vagy még tanuló akkor max kölcsönről lehet szó.
2011. márc. 18. 20:42
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
tőlem is mindig elkérik, amit nyáron kerestem mindent hazaadtam- azzal az ígérettel a zsebemben, hogy novemberben visszaadják. gondoltam majd abból veszem a karácsonyi ajándékokat, téliruhát, tavaszra is marad stb. de azóta nem láttam, pedig már ide tudták volna adni. kb 110e. rosszul esik meg nemis, mert mégiscsak hazaadtam. de akkor mondták volna azt, hogy nem fogják visszaadni. most azóta várok a pénzre, mert megígérték. szülők na. 17/L
2011. márc. 18. 21:24
 20/35 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálunk legtöbbször nincs is zsebpénz. Egyedül tart el minket anyu,így csak akkor van zsebpénzünk ha a nagyszülők adnak valamilyen alkalomból. Ha van,akkor természetesen odaadjuk anyunak,aki vmi hasznosat vesz belőle,tehát nem is kérjük vissza.

15L

2011. márc. 18. 21:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!