Kevésbé tehetős szülők! Elkéritek a gyereketek pénzét?
Az én anyukám rendszeresen kér tőlem pénzt, de mivel nekem sok van, szívesen adok neki. Általában 10 ezer ft-ról van szót, de mindig visszaadja .
15/L
Mi kevésbé tehetősek vagyunk (voltunk, én időközben felnőttem), épp ezért a gyerekeknek sosem volt pénze. Ha kevés van, azt inkább forgassa a szülő, aki ért is hozzá.
Bár megvolt hozzá az az ideológia is, amit én is vallok, hogy a pénz nem ajándék. Az ajándék ott kezdődik, hogy kitalálom, minek örülne a másik és azt megszerzem/elkészítem neki.
19:22-nek: Nekem is csúnyának tűnik, de lehetnek olyan helyzetben, hogy a szülő erre kényszerül. Gondolom te is csak akkor tennél ilyet, ha már a nem lenne mit ennetek.. Másnál lehet hogy tényleg előfordul ilyen helyzet.
Az én szüleim gyakran kérnek kölcsön pénzt, és van hogy csak fél év után tudják visszaadni. Én nem próbálom behajtani, de mindig visszakerül hozzám. Nem szórják a pénzt, csak egyszerűen bizonytalan munkahelyük van - de legalább van. Ennyit igazán megtehetek értük..
én is szoktam kölcsön adni, néha pár napra, de van h hónapok után látom vissza a pénzem, mondjuk nekem mindig van bőven...
19:34-> én szerintem jobban tudom forgatni a pénzt mint a szüleim, pedig csak 18 vagyok. néha nagyon hülyeségekre cseszik el...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!