Megbocsátható-e, ha nem mondom meg a munkaadónak, hogy halálos beteg vagyok?
Szeretnék elmenni dolgozni. Sanos, már csak néhány évem, 2-3, max 5 ) van hátra, az orvosok nem tudnak meggyógyítani. Ezt a néhány évet (vagy hónapot ) munkával szeretném eltölteni. Idáig tanultam, ott sem tudtak a betegségemről, a kezelésekről. Viszont ha már ennyit tanultam,szeretnék legalább egy kicsit választott szakmámban dolgozni. Sajnos, még nem sikerült sehova bejutnom, pályakezdő vagyok. Ha felvesznek, teljes értékű munkát tudok végezni, Nem merem, és nem is akarom elmondani, hogy beteg vagyok, mert akkor eleve nem vesznek fel. (Betegségem nem fertőző) De ha máskor nem, a végén kiderül. Megkockáztathatom, hogy legyen néhány munkával töltött évem (hónapom?) Szüleim mindenképp támogatnak, orvosaim azt mondják, azt tegyem, ami nekem jó.
Kérlek, ne azt írjátok, hogy meggyógyulok, legyek erős, stb. ezeken már túl vagyok. Az orvosaimmal már mindent megbeszéltünk, mindent megpróbáltunk. Csak a munka része érdekel.
Privátban sem írnád le, hogy mi bajod?
Csak eü-ben tanulok és a szívemen szoktam viselni a halálos beteg fiatalokat akiknek már nincs más kiút.
Szeretnék minél több ilyen betegséggel és a vele járó lelki állapottal megismerkedni, hogy később a megfelelő képen tudjak bánni az ilyen betegekkel.
Onkológiai beteg vagyok. Nem szeretnék többet írni erről, ne haragudj. Életemben egyszer tudta meg valaki (véletlenül), és nagyon csúnyán elbánt velem.
Azóta nem bízok senkiben.
Nem tudom, hogy honnan tudná meg tőlem bárki is pláne, hogy köt a titoktartás.
De mindegy, nem erőltetem.
Szia! Először is nagyon sajnálom, hogy beteg vagy. Részvétem.
Nem tudom magamban tartani a tanácsomat, véleményemet: sose törődj bele abba, amit az orvosok mondanak. Mindig próbálj új megoldásokat keresni! És egyébént is, ha még 2-3-5 éved van, az még nagyon sok, nem lehetsz még az utolsó stádiumban. Műtét, sugár, kemó volt, nem volt? Biztosan mindent megteszel, a szüleid is, de sose adjátok fel! Ajánlom a Kékgolyó utcai Klinikát, ott valóban szakemberek dolgoznak. Ha vidéken kezelteted magad, ajánlom, menj Pestre orvoshoz, a kékolyóba is, meg minél több maszekhoz- sajna ez Magyarország, ha élni akarsz, fizess! Nekem egy hónapja halt meg apukám hasonlóan onkológiai betegségben, már gyógyult, jól volt, de a veséi hirtelen leálltak. Mi sem adtuk fel egy pillanatig sem (több magánorvos, többszázezres gyógykapszulák stb, és persze erő és kitartásunk volt), te se tedd kérlek! És hidd el, remény mindig van! Ha kell, menj el 10 orvoshoz, hadd mondja el mindegyik a véleményét! Pénz, pénz, pénz kell, ez igaz, de TE VAGY A TÉT! Kitartást mindenben, a munkahelyeden is, kívánom, hogy még sokszor elfújhasd a gyertyát a szülinapi tortádon!
21/l
A szüleim már mindent megpróbáltak. Még szervátültetés is szóba jött, külföldi gyógykezelés, nagyon sokmindenen túl vagyok már, a legjobb szakember az orvosom, külföldröl is járnak hozzá.... ő mondta, az én esetemben már nincs több lehetőség, kemo, sugár, minden volt már, rengeteg minden. Jelenleg is kezelés alatt állok.
Az életemet hosszabbítják már csak.
Most inkább a pályázataimra koncentrálok. Azt mondta az orvosom, azt csináljam, amit szeretek, én dolgozni szeretnék. Kipróbálni az elméleti tudásomat a gyakorlatban.
Azért örülök a válaszaitoknak, mert lelkiismeret-furdalásom volt, hogy nem mondom meg, de most kicsit megnyugtattatok.
Köszönöm mindenkinek, akitől bíztatást kaptam.)
Küldözgetem a pályázatokat, jó lenne, ha valamelyik sikerülne. Sajnos eléggé "helyhez" vagyok kötve a kezelések miatt.
Egy diákot még nem köt a titoktartás, csak egy gyakorló orvost, de interneten annak sincs semmi értelme, de mondjuk most nem ez a téma, nekem már lejött a legeslegelején hogy nem kell erőszakoskodni mert nincs a kedves kérdezőnek szándékában leírni, és meg is értem.
Sok sikert a munkához, nem árulnám el én sem, mert magánügy, jogilag nem vagy köteles elárulni az interjún, sem utána!
Annyit még hozzátennék, hogy nem csak azért nem jó, ha elmondod, hogy beteg vagy, mert akkor fel sem vesznek, vagy kirúgnak. Ennek van egy rosszabb verziója: a szánalom. Annál kegyetlenebb nincs, amikor szánalomból alkalmaznak, mert "Jajjj, szegény!"
Sok sikert, erőt és kitartást kívánok!
=o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!