Nagyon megbántottam a barátomat. Ez megbocsátható?
22 évesek vagyunk, egy éve vagyunk együtt. Sokat veszekedtünk, mert a rokonai állandóan megkérik, hogy segítsen ezt-azt, és sosem szól, hogy később jön, elvárja, hogy egész nap őt várjam.
Holnap egész nap paintball-ozni fog, nem is szóltam, kapcsolódjon ki, azt mondta, ma velem lesz. De kitalálta, hogy mégis haza kell mennie, mert ezt meg ezt meg kell csinálnia. Mondtam, hogy oké, fél 1-kor indul a busz, menjen azzal. Ő közölte, hogy eszébe sincs itt megvárni, kimegy a buszmegállóba.
Nagyon megharagudtam rá, mert rengeteg alkalom volt, amikor megígért valamit és nem tartotta be, és kiabálva mondtam neki, hogy tűnjön el, ha ennyit érek neki, hogy nem képes nálunk megvárni a buszt. Láttam rajta, hogy nagyon megbántottam, és rögtön rájöttem, hogy ezt nem kellett volna mondanom.
Tudom, biztos sokan egy h.lye, hisztis p.csának tartanak, de ha a nagybátyjához megy, akkor sosem ér ide időben, sosem szól, ha késik, állandóan én telefonálok utána. Ha megígér valamit pl, hogy elmegyünk kirándulni, és bárki szól neki, hogy kell segíteni, akkor rögtön ugrik, és én vagyok félredobva. Elegem lett.
Tudom, hogy durva voltam, de szerintem engem is meg lehet érteni.
Hidd el, én megértelek. Nekem is volt egy barátom (3 évig), akinél úgy éreztem, hogy én vagyok a legutolsó a fontossági sorrendben. Ez nagyon rossz érzés, és természetes is. Nem vagy ettől hp.
Azt helyesen tetted, hogy megértéssel fogadtad, hogy olykor dolga van, a család fontos, segíteni kell. De ezt úgy is lehet csinálni, hogy a másik fél nem érzi magát félrevetett rongynak.
Szerintem te mindent megtettél, a barátodnak kellene odafigyelnie rád, például telefonálni ha késik; ha programot szerveztek akkor, ha lehetséges a segítséget átrakni más napra stb.
Egyáltalán nem csoda, hogy kiborultál. Beszéld meg vele, hogy elhanyagolva érzed magad, nem azért mert segíteni megy a rokonoknak, hanem mert így bánik veled közben.
Szerintem sem az a baj, hogy segíti a családját, hanem az, hogy feléd szinte semmi nem jut abból az odafigyelésből, toleranciából, igyekezetből, amit mások felé tanúsít -úgy tűnik- a te rovásodra.
Mondd el neki, mit vársz tőle konkrétan! (Pl. szóljon, ha változik a program, ne mindig mást részesítsen előnyben, hanem állítson fel egy fontossági sorrendet.)
Az a baj, hogy ő vszínű úgy látja, hogy szétszakad és te meg hisztizel vele. Női szemmel igazad van, férfi szemmel meg szerintem nem is érti a kirohanásodat, mert saját értékrendje alapján ő semmi rosszat nem csinált.
Köszönöm a válaszokat, jól esik a megértésetek:)
Utolsó, hidd el, annyiszor próbáltam vele higgadtan beszélni...
Végre sikerült megbeszélnünk mindent. Elmondta, hogy akkor jött rá, hogy mennyire megbántott, amikor azt kiabáltam neki, hogy tűnjön el és ne érjen hozzám.
Hatásos volt.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!