Megbocsátható-e, ha nem mondom meg a munkaadónak, hogy halálos beteg vagyok?
Szeretnék elmenni dolgozni. Sanos, már csak néhány évem, 2-3, max 5 ) van hátra, az orvosok nem tudnak meggyógyítani. Ezt a néhány évet (vagy hónapot ) munkával szeretném eltölteni. Idáig tanultam, ott sem tudtak a betegségemről, a kezelésekről. Viszont ha már ennyit tanultam,szeretnék legalább egy kicsit választott szakmámban dolgozni. Sajnos, még nem sikerült sehova bejutnom, pályakezdő vagyok. Ha felvesznek, teljes értékű munkát tudok végezni, Nem merem, és nem is akarom elmondani, hogy beteg vagyok, mert akkor eleve nem vesznek fel. (Betegségem nem fertőző) De ha máskor nem, a végén kiderül. Megkockáztathatom, hogy legyen néhány munkával töltött évem (hónapom?) Szüleim mindenképp támogatnak, orvosaim azt mondják, azt tegyem, ami nekem jó.
Kérlek, ne azt írjátok, hogy meggyógyulok, legyek erős, stb. ezeken már túl vagyok. Az orvosaimmal már mindent megbeszéltünk, mindent megpróbáltunk. Csak a munka része érdekel.
Ez nem megbocsátás kérdése! Nem vagy köteles mindenről beszámolni a munkáltatódnak, úgy meg pláne, ha nem fertőző a betegséged! Ha a hozzátartozóid és orvosaid is támogatnak, akkor semmi akadálya!
Milyen pályán tanultál? Hol szeretnél elhelyezkedni?
Én azt gondolom, hogy ha a munkádat 100%-ban el tudod látni, senkire nem tartozik, milyen problémáid vannak.
Néhol van orvosi alkalmassági, azon mondjuk át kellene csúsznod valahogy.
Atya ég! Neked aztán van akaraterőd! Minta lehetnél bárkinek!
Ennyi energiával még meg is gyógyulhatsz,azt mondják pozitív hozzáállás kell!!
És én nem foglalkoznék azzal, hogy megbocsátható-e.
Ha teljes értékű munkát tudsz végezni, akkor pláne.
Én vállalkozó vagyok, ha az én alkalmazottam nem mondaná el hogy milyen beteg, de kiderülne, akkor sem érezném megbocsáthatatlannak a nem közlést.Sőt,dicséretesnek itélem, hogy ennyi akaratod van.És ha te is úgy állsz a dologhoz, hogy belátod, már nem tudod a feladatot ellátni probléma nélkül, és felmondasz, hogy ne okozz rengeteg kiadást a betegállomány miatt,akkor ...szóval talán ilyen nincs is! Kitartást és szeretetben eltellő utolsó éveket kívánok Neked!
Nem árt tudni,hogy vannak olyan munkák ahol ki kell töltened egy egészségügyi lapot,és őszintén le kell írnod az igazat.
Később úgyis van orvosi vizsgálat,és ha ott kiderül akkor úgysem vesznek fel..Pl: van ahol szívbetegek nem dolgozhatnak.Vagy egy laborban asztmás,allergiás nem dolgozhat..Szóval a szakmától is függ,hogy mennyire fontos az adott dolgozó egészsége..De a legtöbb helyen kérnek orvosi igazolást is...
A helyzet hogy ebbe bele sem lehet gondolni milyen lehet neked. Én attól félek, hogy a munkahelyeden ha felvesznek meg minden. Ott majd gyorsan telik az idő. Pl hogy sikereket érj el stb beilleszkedj ahoz kell 2-3 év. DEhát ugye pályakezdő vagy és ez így természetes csakhát te mire belejönnél már abba is kell hagynod:( És az lesz a legrosszabb De van azért egy kapaszkodópontod.az hogy nem tudni mikor jön el az idő. Minden nap gondolj arra hogy még sok van....következő nap még mindig sok stb Az öregek is ezt teszik.
Sose gondolj arra hogy már eltelt 3 év most mi lesz.Akkor gondolj arra hogy még sok van de már nem annyira....
Próbálj elfeletkezni róla olyan értelemben hogy ne gyűlöld minden percben a világot.
Jó munkát sok sok napon át
De mi a betegséged?
Lehetséges, hogy nem zárja ki, hogy dolgozz vele? (Csak mert a legtöbb helyre kötelező az eü alkalmassági)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!