Megbocsátható-e, ha nem mondom meg a munkaadónak, hogy halálos beteg vagyok?
Szeretnék elmenni dolgozni. Sanos, már csak néhány évem, 2-3, max 5 ) van hátra, az orvosok nem tudnak meggyógyítani. Ezt a néhány évet (vagy hónapot ) munkával szeretném eltölteni. Idáig tanultam, ott sem tudtak a betegségemről, a kezelésekről. Viszont ha már ennyit tanultam,szeretnék legalább egy kicsit választott szakmámban dolgozni. Sajnos, még nem sikerült sehova bejutnom, pályakezdő vagyok. Ha felvesznek, teljes értékű munkát tudok végezni, Nem merem, és nem is akarom elmondani, hogy beteg vagyok, mert akkor eleve nem vesznek fel. (Betegségem nem fertőző) De ha máskor nem, a végén kiderül. Megkockáztathatom, hogy legyen néhány munkával töltött évem (hónapom?) Szüleim mindenképp támogatnak, orvosaim azt mondják, azt tegyem, ami nekem jó.
Kérlek, ne azt írjátok, hogy meggyógyulok, legyek erős, stb. ezeken már túl vagyok. Az orvosaimmal már mindent megbeszéltünk, mindent megpróbáltunk. Csak a munka része érdekel.
Ne mond el nincs hozzá köze.Mi a szakmád!!
Én inkább utazgatnék a helyedben nem dolgoznék de te tudod!
Minden jót neked!!!
Az akaraterőd és élethez való hozzáállásod dicséretre méltó. Tudom, hogy nem vigasztalást vársz, de ennyit engedj meg: a hozzád hasonló embereknek kellene 100 évig élniük, nem pedig azoknak, akik eltékozolják az éveiket..
Szerintem szíved joga megtartani a titkodat, amennyiben ez semmiféle hatással nincs az elvégzendő munkádra. Ha nem szükséges orvosi kivizsgálás, akkor valószínűleg nem is fog kiderülni soha. Jogod van eldönteni, milyen információt osztasz meg magaddal kapcsolatban a környezeteddel.
Szóval azt tanácsolom, próbáld ki a munkádat, ha már eddigi életedet a szakmád kitanulására fordítottad.
A helyedben én megpróbálnám az utolsó éveimet úgy élni, hogy teljesnek érezzem az életemet. Lehet, nem dicséretre méltó, de én pénzzé tenném az ingóságaimat, megpróbálnék úgy hitelt felvenni, hogy az ne örökölhesse utánam a családom (elvileg van rá mód) és elindulnék a nagy világba. Nekem mindig az volt az álmom, hogy látni akarom az egész Földet. Bejárnám azt, amire időm marad:) A végén pedig hazatérnék a szeretteim közé..
Kívánom neked a legjobbakat!
Ha gyakorlati szempontból nézzük, ahogy te is, és ahogy tőlünk is elvárod, akkor ha a munkavégzésben nem gátol, ha a kezeléseket meg tudod úgy oldani, hogy ne a munkától vegyék el az időt, és valóban olyan munkát fogsz végezni amely nem kötött eü igazoláshoz, akkor tökéletes munkaerő leszel éss enkinek fel sem fog tűnni, hogy bármi bajod lenne. És ha már ennyire két lábon a földön járunk, akkor az igazsághoz az is hozzátartozik, h manapság nem alap, hogy 2-3-5 évet tölts leendő első munkahelyeden, így könnyen lehet, hogy nem az a munkáltató szembesülne majd a ténnyel, akinek most elmondanád... Másrészt pedig egy egészséges embernél sincs garancia arra, h hosszú-hosszú évekig fog egy és uazon munkahelyen dolgozni, ha nem vált munkaheéyet, akkor elmehet pl szülni, stb. Ilyenkor se jelenti be a nő 24 évesen, hogy kb három év múlva gyesre megy majd...
szerintem nyugodtan, és remélem, h tudtam segíteni
így a végén azért mindenképp hozzátenném, hogy minden jót kívánok és remélem az az néhány év olyan áttörést hoz e téren az orvostudományban, mely által gyógythatóvá válik a betegséged
hogy-hogy mindenhova mosolygós fejet raksz? hogy bírod ezt?
egy senki vagyok hozzád képest én már rég maximálisan összeroppantam volna
korodat nem árulod el? gondolom lány vagy
kérdésre válaszolva, nem mondanám el, semmi közül sincsen hozzá
sok sikert a munkádhoz és töltsd el a legjobban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!