Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megbocsátható-e, ha nem...

Megbocsátható-e, ha nem mondom meg a munkaadónak, hogy halálos beteg vagyok?

Figyelt kérdés

Szeretnék elmenni dolgozni. Sanos, már csak néhány évem, 2-3, max 5 ) van hátra, az orvosok nem tudnak meggyógyítani. Ezt a néhány évet (vagy hónapot ) munkával szeretném eltölteni. Idáig tanultam, ott sem tudtak a betegségemről, a kezelésekről. Viszont ha már ennyit tanultam,szeretnék legalább egy kicsit választott szakmámban dolgozni. Sajnos, még nem sikerült sehova bejutnom, pályakezdő vagyok. Ha felvesznek, teljes értékű munkát tudok végezni, Nem merem, és nem is akarom elmondani, hogy beteg vagyok, mert akkor eleve nem vesznek fel. (Betegségem nem fertőző) De ha máskor nem, a végén kiderül. Megkockáztathatom, hogy legyen néhány munkával töltött évem (hónapom?) Szüleim mindenképp támogatnak, orvosaim azt mondják, azt tegyem, ami nekem jó.

Kérlek, ne azt írjátok, hogy meggyógyulok, legyek erős, stb. ezeken már túl vagyok. Az orvosaimmal már mindent megbeszéltünk, mindent megpróbáltunk. Csak a munka része érdekel.

2011. febr. 28. 16:18
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
46%
Már kérdeztem,de újra kérdezem..Milyen halálos betegséged van??
2011. febr. 28. 16:41
 22/43 anonim ***** válasza:
51%

Ne mond el nincs hozzá köze.Mi a szakmád!!

Én inkább utazgatnék a helyedben nem dolgoznék de te tudod!

Minden jót neked!!!

2011. febr. 28. 16:41
 23/43 anonim ***** válasza:
87%

Az akaraterőd és élethez való hozzáállásod dicséretre méltó. Tudom, hogy nem vigasztalást vársz, de ennyit engedj meg: a hozzád hasonló embereknek kellene 100 évig élniük, nem pedig azoknak, akik eltékozolják az éveiket..

Szerintem szíved joga megtartani a titkodat, amennyiben ez semmiféle hatással nincs az elvégzendő munkádra. Ha nem szükséges orvosi kivizsgálás, akkor valószínűleg nem is fog kiderülni soha. Jogod van eldönteni, milyen információt osztasz meg magaddal kapcsolatban a környezeteddel.

Szóval azt tanácsolom, próbáld ki a munkádat, ha már eddigi életedet a szakmád kitanulására fordítottad.

A helyedben én megpróbálnám az utolsó éveimet úgy élni, hogy teljesnek érezzem az életemet. Lehet, nem dicséretre méltó, de én pénzzé tenném az ingóságaimat, megpróbálnék úgy hitelt felvenni, hogy az ne örökölhesse utánam a családom (elvileg van rá mód) és elindulnék a nagy világba. Nekem mindig az volt az álmom, hogy látni akarom az egész Földet. Bejárnám azt, amire időm marad:) A végén pedig hazatérnék a szeretteim közé..

Kívánom neked a legjobbakat!

2011. febr. 28. 16:46
 24/43 anonim ***** válasza:
ne mondd el,engem már azért megkülönböztettek, mert epilepsziás vagyok(azt hitték fertőző-.-")nem is kaptam meg a raktáros részét a melónak mert nem létrázhatok és a vége kirúgás lett mert nem tudtak velem mit kezdeni.úgyse jönnek rá mi a bajod amíg nem kötöd a munkahelyi doki orrára, vagy amíg te magad el nem mondod nekik,ha pedig orvoshoz látogatás miatt kell kivenned egy napot akkor is hazudj.Én a helyedben a munka mellett utaznék is amikor épp szabin vagyok,megismerném a világot és mindent kipróbálnék,de megértelek amiért a kedvenc foglalkozásodat akarod űzni utolsó éveidben.
2011. febr. 28. 16:48
 25/43 anonim ***** válasza:
86%

Ha gyakorlati szempontból nézzük, ahogy te is, és ahogy tőlünk is elvárod, akkor ha a munkavégzésben nem gátol, ha a kezeléseket meg tudod úgy oldani, hogy ne a munkától vegyék el az időt, és valóban olyan munkát fogsz végezni amely nem kötött eü igazoláshoz, akkor tökéletes munkaerő leszel éss enkinek fel sem fog tűnni, hogy bármi bajod lenne. És ha már ennyire két lábon a földön járunk, akkor az igazsághoz az is hozzátartozik, h manapság nem alap, hogy 2-3-5 évet tölts leendő első munkahelyeden, így könnyen lehet, hogy nem az a munkáltató szembesülne majd a ténnyel, akinek most elmondanád... Másrészt pedig egy egészséges embernél sincs garancia arra, h hosszú-hosszú évekig fog egy és uazon munkahelyen dolgozni, ha nem vált munkaheéyet, akkor elmehet pl szülni, stb. Ilyenkor se jelenti be a nő 24 évesen, hogy kb három év múlva gyesre megy majd...

szerintem nyugodtan, és remélem, h tudtam segíteni

így a végén azért mindenképp hozzátenném, hogy minden jót kívánok és remélem az az néhány év olyan áttörést hoz e téren az orvostudományban, mely által gyógythatóvá válik a betegséged

2011. febr. 28. 16:53
 26/43 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a bíztatást. Egészségügyi vizsgálat nem kell a munkjámhoz, mivel már gyerekkorom óta beteg vagyok, eleve be volt határolva, hogy fizikai munkát nem végezhetek. Persze ettől függetlenül amit tudok, megcsinálom, nagyon nehéz dolgokat nem. Eddig a szüleim tartottak (nak) el, az orvosaimmmal beszéltük meg, mehetek-e egyetemre. Ők azt mondták, nem fogom bírni a kezelések mellett. Először nem is nagyon bíztak benne, hogy sikerül, kezelőorvosom ma már teljesen mellettem áll, a kezeléseket mindig úgy igazítottuk, hogy tudjak mellete órákra járni, ezért írtam, hogy a munka is megoldható. Néha persze elfog a kétség, de aztán újra erőt veszek magamon. Jó lenne még élni, legalább néhány évet. A betegségem elég egyedi, ezért nem szeretném leírni, mindig rettegek, hogy valaki megtudja. (:
2011. febr. 28. 17:19
 27/43 A kérdező kommentje:
Azt szeretném, ha a szüleimnek csak egy keveset vissza tudnék adni abból a sok törődésből, szeretből, amit adtak nekem életem során, mikor mindenki lemondott már rólam, ők akkor is vittek tovább, hittek bennem, támogattak erejükön felül is.
2011. febr. 28. 17:23
 28/43 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam azon is, hogy ne terheljem majd a munkaadómat, ha már nem lesz tovább, akkor már úgyis a kórházban leszek, mivel elég fájdalmas a végső stádium, valószínűleg morfiumot fogok kapni(: Az évek során már sokan elmentek a betegtársaim közül(:
2011. febr. 28. 17:27
 29/43 anonim ***** válasza:
100%

hogy-hogy mindenhova mosolygós fejet raksz? hogy bírod ezt?

egy senki vagyok hozzád képest én már rég maximálisan összeroppantam volna

korodat nem árulod el? gondolom lány vagy

kérdésre válaszolva, nem mondanám el, semmi közül sincsen hozzá

sok sikert a munkádhoz és töltsd el a legjobban!

2011. febr. 28. 17:40
 30/43 A kérdező kommentje:
fiú vagyok, 25 éves. Mi korán felnövünk. Ez a betegség megeddz.
2011. febr. 28. 17:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!