Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pénztéma. Mernétek úgy szülni...

Pénztéma. Mernétek úgy szülni hogy se munkátok se megtakaritásotok? A férj fizetése épp hogy elég a megélhetésre számlákra. Normális az hogy valakinek 30 felett semmi megtakaritása sincs?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 11:44
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
75%

Meddő vita.

Én anya vagyok, fiatalon 18 évesen szültem, a fiunk már 16 éves.Jó körülmények közül jöttünk, a férjem is, én is, soha nem volt hiányunk semmiben.DE.Nem egy sz@ros fitness bérletről mondanék le, hanem akár az életemről is, a gyermekem érdekében.Ez egy ösztön, ami vagy benned van, van nincsen.Erőltetni nem lehet.

2011. febr. 25. 10:41
 62/70 anonim ***** válasza:
mondjuk én a bérletrol mondanék azér h nyaralani tudjak menni....
2011. febr. 25. 10:49
 63/70 anonim ***** válasza:

Az egyedüli kulcs a pénz beosztása és az igények reális alapon való kezelése.

É pl. a feleségemmel egy 40nm-es, 1 szobás panel albérletben élünk, van egy 2,5 éves gyerekünk is. A havi bevételünk kettőnknek kb. 190.000 forint.

Nincs kocsink, nincs TV, takarékoskodunk az energiával, átgondoljuk a kiadásainkat...

Így mi azért elég jól élünk és sok mindenre telik, a gyerek se szenved semmiben se hiányt.

2011. febr. 25. 12:04
 64/70 A kérdező kommentje:

rezsiböl nem tudunk lefaragni ugyanis a közös ktgel együtt nm re van leosztva. nincs külön óra.

egyedül a fitness ami a minimálnál több de a 15 éves korunk óta járunk életforma. és nem is 20 ezren mulik. az egészségünkhöz is kell a férjem versenyszerüen üzte régebben. mondhatni ez az egyetlen kikapcsolodásos tevékenységünk.

2011. febr. 25. 13:13
 65/70 anonim ***** válasza:

A konditerem az egyik, az 20. Az internet,tévé,telefon,bevásárlás,autó a másik 40,így már 60 a megtakarítás.Sok kicsi sokra megy,ezt ki kell számolni.

Ha abba az életformába,amiben most éltek anyagilag nem fér bele a gyerek,akkor két választásotok van.

Vagy: -nem lesz gyerek

vagy: - életmódot kell változtatni és megnézni,hogy miből lehet pénzt csinálni.

2011. febr. 25. 14:28
 66/70 anonim ***** válasza:
95%
Ha valaki nem képes áldozatokat hozni egy babáért akkor az ne akarjon gyermeket..Ezen nincs mit magyarázkodni...
2011. febr. 25. 14:30
 67/70 anonim ***** válasza:
51%
mi albérlet: 80 ezer, bérlet: 10 ezer ( és csak a páromnak veszünk bérletet, én igyekszem kerülni), különböző csekkek: 20 ezer, életbiztosítás: 8.5 ezer. ez eddig: 118.5, mondjuk kutyakaja 5 ezer. ruhát csak akkor veszek, ha már nagyon muszáj, néha azt is turkálóból, kb 2-3 havonta 5-6 ezer. valaki azt írta, ez luxus, hát szerintem meg nem az. kajára megy el a legtöbb, és nem szoktunk édességet venni minden nap, de mondjuk egy héten egyszer nem hiszem, hogy csődbe vinne egy 100 forintos joghurt. szoktunk járni szórakozni, ingyenes bulikra, ott általában havonta 3000-t költünk, szerintem ennyi jár, ha már egész hónapban gürizünk. most ne mondja senki, hogy luxus van nálunk, ez nem igaz. néha jól keresünk, néha nagyon szarul, de kijövünk belőle, de bevállalnám a gyereket, ha lenne saját lakás. ha albérletre ki tudtam fizetni, akkor sajátra is ki fogom. a babáról nem mondok le.
2011. febr. 25. 16:52
 68/70 anonim ***** válasza:
Na várjunk egy pillanatot!Te miért nem dolgozol?Mert igy csak méltányossági GYES illet meg,és a családi pótlék.Ennyi.A m. GYES-ből,nem igazán lehet egy gyereket kellőképpen nevelgetni,főleg ha pelenkás,és havonta növi ki a cuccait.És ez még csak az eleje a dolognak.
2011. febr. 26. 00:54
 69/70 anonim ***** válasza:

16:42!

Egyedüli gyerek voltam.

2011. febr. 26. 10:40
 70/70 anonim ***** válasza:
Azért, mert valakinek gyereke van, nem hiszem, hogy le kéne mondani bármiről, mert ő az első. (normálisnak nevezhető anyagi körülmények között gondolom). Nekünk anyáknak, nőknek, embereknek is vannak vágyaink, és ha mindig lemondunk a gyerek javára, akkor mi mikor élünk? Nem a gyerek elnyomását akarom hirdetni, de azért túlzás, hogy csak a gyerekért élünk, legyünk már egy kicsit önzőbbek magunkkal szemben, ezért van annyi házsártos nő, mert magára nem költ semmit, alig foglalkozik önmagával, mert kell a gyereknek a pénz/idő. (még ha bele fér az anyagiakba, akkor is)
2011. febr. 26. 10:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!