Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pénztéma. Mernétek úgy szülni...

Pénztéma. Mernétek úgy szülni hogy se munkátok se megtakaritásotok? A férj fizetése épp hogy elég a megélhetésre számlákra. Normális az hogy valakinek 30 felett semmi megtakaritása sincs?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 11:44
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 anonim ***** válasza:
62%

Ha mindenki az anyagiakat nézné,gyorsan kihalna az emberiség...

Azért a kérdező nincs olyan rossz helyzetben.A legfontosabb megvan neki.LAKÁS!

A többi úgyis jön magától.

Az óvodától sem kell félni,mert mire oda kerülsz eleve úgy fogsz járni dolgozni,hogy az óvodába mindig beérj a gyerekhez.

Mi is segítség nélkül neveljük a lányomat,és reggel a férjem viszi oviba,este meg én megyek érte.Amikor beléptem a munkahelyemre eleve így beszéltük meg a főnökkel,hogy X.óráig dolgozom,mert menni kell az óvodába..Sosem volt problémám,pedig 3 munkahelyem volt a 4 év óvodai idő alatt,és mindegyik rugalmas volt ilyen téren..

2011. febr. 24. 12:52
 22/70 anonim ***** válasza:
52%
Hát ha a férj fizetése,pont elég a számlákra meg a megélhetésre,akkor öngyilkosság gyereket vállalni.Az viszont hülyeség,hogy megtakaritás nélkül...kevés családnak van megtakaritása,ilyen fizetések mellett.A jelenlegi jövedelem a lényeg,és annak a stabilitása.Amit az állam ad egy gyerek után abból max a pelenkát tudod fedezni,de azt is szükösen.Tehát nagyon gondold meg.
2011. febr. 24. 13:15
 23/70 anonim ***** válasza:
66%

OFF:Ahol 2 felnőtt van, és 200.000.-ft éppen elég havonta magukra, pedig se kocsi, se lakás, se gyerek, akkor ott van egy nagy fokú felelőtlenség is.

Látom, aki ellene van, azt sikerült szépen lepontozni.GRATULA!

2011. febr. 24. 13:21
 24/70 anonim ***** válasza:
49%

"OFF:Ahol 2 felnőtt van, és 200.000.-ft éppen elég havonta magukra, pedig se kocsi, se lakás, se gyerek, akkor ott van egy nagy fokú felelőtlenség is."

Egyetértek. Egyébként szerintem is hülyeség úgy gyereket vállalni, hogy nincs meg valami alap tőke.

Nagyon sokba kerül ám egy gyerek, ezt tapasztalom nővérem fián is. Például fűteni is jobban kell csak miatta. Ugye a két felnőtt mondjuk vastag pulcsiban elvan 20 fokon is de a gyerek miatt azért kell a 25 fok egész nap.

Pelenka is eszméletlenül drága már. A bébiétel is elég drága, gyümölcsök ilyesmik. Ha beteg vinni orvoshoz szintén kiadás.

Én tuti nem vállalnék úgy gyereket, hogy nincs megtakarítás és sok hitelünk van.

2011. febr. 24. 13:32
 25/70 anonim ***** válasza:
25%
Miért olyan meglepő ha valaki nem tud kijönni 100ezer/főből. Nem mindenki valami lakótelepi putriból származik, nulla igényekkel. 100ezer forint nem túl sok pénz egy hónapra.
2011. febr. 24. 13:44
 26/70 anonim ***** válasza:
58%

"Miért olyan meglepő ha valaki nem tud kijönni 100ezer/főből. Nem mindenki valami lakótelepi putriból származik, nulla igényekkel."

100 ezer Ft/fő?

Mi a fenét lehet annyit költeni?

Fel sem tudom fogni.

2011. febr. 24. 13:48
 27/70 anonim ***** válasza:
64%

Látom jól lepontoztatok,mert írtam,hogy nem csak az anyagiakat kell nézni,és én mertem vállalni így is..Azért akik ilyen lelkesen pontoznak lefelé,és szerintük hülyeséget csinált az aki mert vállalni így is,megkérdezném örömmel,hogy amikor ők jöttek a világra akkor a szüleik gazdagok voltak?Azoknak a szülei is fontosnak tartották az anyagiakat? Persze most fog jönni a válasz,hogy "igen,az ő szülei csak úgy vállaltak be titeket,hogy volt ház,kocsi,egy csomó pénz,még véletlenül sem lakott senki panellakásban..Ha mindenkinek gazdag szülei lennének(mert ugye ők se szültek volna a semmibe..ugye?) Akkor mi a gond?Hiszen akkor van bőven anyagi háttér a mai fiataloknak..Nem igaz??

Kedves kérdező..Ez egy olyan kérdés amire sosem fogsz egyforma választ kapni..

De az biztos,hogyha mindenki csak úgy vállalna gyermeket,hogy csakis az anyagiakat nézi,nos nem sokan élnénk a földön..(jobban mondva inkább azt írom,hogy nagyon sok kis cigány gyerek rohangálna a világban...)

Érdekes,hogy a nagyszüleim háborúban éltek,és mégis szültek 7 gyereket.Mind a 7 sikeres felnőtt ember lett,akik értékelik a munkát,és a velejáró pénzt is.Ők is fiatalon vállaltak gyereket,és azok is sikeres felnőtt emberek lettek.

Persze most valaki jön majd avval a szöveggel,hogy akkor más világ volt..Miért is?(a háború tényleg más világ...) de akkor is voltak gazdagok,és szegények..Akkor is voltak igényeik az embereknek..Majd 20-30 év múlva amikor már repülőautók lesznek az unokáink is azt fogják mondani,hogy

"mama!Ne gyere 2011-el.Akkor teljesen más világ volt! Akkor sokkal könnyebb volt az élet mint most!)

Szóval itt ezen az oldalon mindenki gazdag,hiszen csakis így születhettek meg,hogy a szüleik nézték az anyagiakat..

Ezért kedves kérdező! Inkább a férjeddel beszéld meg,inkább ti gondoljátok végig,és ha úgy érzitek,hogy képesek vagytok mindent megadni a babának,akkor HAJRÁ! Gyarapítsátok a családot..Ez az élet rendje..

(mit ér a pénz,vagyon,gazdagság,ha nincs kivel megosztani???)

2011. febr. 24. 13:50
 28/70 anonim ***** válasza:
63%
Az utolsóval teljesen egyetértek.Mi bevállaltuk úgy a babát,hogy van egy lakásunk, főiskolások vagyunk,én már nem dolgozom a fősuli mellett csak a vőlegényem.A babának már mindent megvettünk az apróságokon kívül ráadásul rengeteg mindent kaptunk rokonoktól mert sok a kicsi gyerek.Tudom, nem egyszerű helyzet, de biztos, hogy a gyerek meg kapja mindazt amire igazán szüksége van.Most jól le leszek pontozva, mégis hogy merészeltem, de nem érdekel, inkább lemondok dolgokról, minthogy megöljek egy ártatlan gyereket,mert most akart jönni.
2011. febr. 24. 14:01
 29/70 anonim ***** válasza:
57%

Elég szubjektív dolog ez a gazdagság kérdése.Nem kell kacsalábon forgó palota ahhoz,hogy valaki gyereket szüljön,de a szó szerinti semmire sem célszerű.A szeretet egy dolog,az étel pedig egy másik.Ha valakinek nincs pénze,nincs munkája és a jövedelméből éppencsak kijönnek,még kettejüknek is alig van kajára pénz és ezután még 100ft-ot sem tudnak félretenni,azok miről fognak lemondani azért,hogy a gyereknek jusson? Ha valamiről le tudnának mondani,gondolom megtették volna,hogy legyen megtakarításuk.Ilyen helyzetre gyereket vállalni öngyilkosság,hisz a létfentartás a tét,szó sincs luxusról.

A kérdező esetében nem látok bele a havi költségvetésükbe,fogalmam sincs,hogy hol lehetne pénzt spórolni és arról sincs fogalmam,hogy miért nem teszik,tették már eddig meg,ha van rá mód és akkor nem kell azon aggódni,hogy megtakarítás nélkül,máról holnapra hogy fognak enni adni a gyereknek.Ezt nekik kell tudni.De ha most úgy érzik,hogy ők maguk is alig jönnek ki és ennél többet már nem lehet megszorítás végezni,akkor felejtsék el a gyerekkérdést,mert a semmiből valóban nem fog jól lakni a gyerek.

2011. febr. 24. 14:01
 30/70 anonim ***** válasza:
84%

12:02-es vagyok:

ne viccelj, mi 200 ezerből oldjuk meg a hitelt, tankolunk, eszünk, havi 20 ezer meg megy a lakáselőtakarékosságba (nagyobb lakásra gyűjtünk). Ennyi pénzre és a lakásba simán vállalhatsz gyereket!

2011. febr. 24. 14:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!