Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pénztéma. Mernétek úgy szülni...

Pénztéma. Mernétek úgy szülni hogy se munkátok se megtakaritásotok? A férj fizetése épp hogy elég a megélhetésre számlákra. Normális az hogy valakinek 30 felett semmi megtakaritása sincs?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 11:44
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 A kérdező kommentje:
lakása van a férjemnek. hitel nincs.csak nekem a diákhitel ami 1, 9 millio de csak havi 7 ezer a törlesztö életem végéif fogom fizetni. kereset 180 ezer. de sok elmegy a kocsira rezsire biztositasra sokszor -ban vagyunk
2011. febr. 24. 12:13
 12/70 A kérdező kommentje:
segítségünk nem lenne.
2011. febr. 24. 12:14
 13/70 anonim ***** válasza:
60%
nem. bár még nem vagyok 30, de mi a férjemmel éppen emiatt nem tervezünk még gyereket. nincs saját lakás, se kocsi, se megtakarítás, se semmi. a kettőnk havi 200 ezer forintos jövedelme, éppen elég a következő fizuig magunkra... 26/nő
2011. febr. 24. 12:14
 14/70 anonim ***** válasza:
46%

Nem várhatsz a végtelenségig.Kifutsz az időből!

És vajon a magyarok hány százalékának van tartaléka?20-30?

Szerintem kb.Legalábbis rengeteg embert ismerek és az a kevesebb aki gazdag, mert csak azoknak van.Sajnos

2011. febr. 24. 12:18
 15/70 anonim ***** válasza:
47%
Tegyük fel,hogy megszülöd,minden szép és jó.2 év múlva úgy alakulnak a dolgok, hogy munkába kell állnod.Beteszed a gyereket bölcsibe.Te 5ig dolgozol bölcsöde 4-ig van nyitva.Ezt meg tudnád oldani? Hidd el, nem akarlak elriasztani.(én írtam a "ha van segítség" kommentet)
2011. febr. 24. 12:25
 16/70 anonim ***** válasza:
72%

ennyi erővel sose senki ne szüljön gyereket.Én úgy gondolkodom, h. addig kell gyereket szűlni amíg lehet.sose lehet arra alapozni h. jobb v. rosszabb lesz 1-2 év múlva.Tegyük fel most nem szülsz gyereket 5 évig, addig takarékoskodtok.Na most 5 év után kiderül h. nem lehet gyereket,de van pénzed.Vagy 5 év után kirugnak titeket v. lebetegedtek, elváltok stb.Azt a pénzt felélitek.Szóval megint ott vagy a nullán.Nagyon sok szegény ember van,de szerintem nem vagytok olyan rossz helyzetben.Amúgy tény h. a gyerek sokba kerül,de ha lemondtok 1-2 extra dologról akkor már tudtok félre rakni.Vagy hétvégén is vállaljatok kisebb munkákat stb.

Nekem sincs sok megatkarításom,de van hitelünk, viszont ha most bekopogna a gólya akkor nem küldeném el, valahogy megoldanám.Vannak segélyek, adókedvezmény, családi támogatás stb.A lényeg h. ne halljunk éhen és a gyerek megkapjon mindnet ami tőlünk telik, amúgy nem kell elkényeztetni és a legdrágább ajándékokat megvenni,mert így megtanulja h. sporólni kell,mint az aki megkap mindent.Ha úgy érzitek, szerintem nyugodtan vágjatok bele, mert semmi sem biztos és nem lehet a jövőre alapozni, lehet jobb lesz, lehet rosszabb,de legalább lesz egy egészséges gyereked akit fel tudsz nevelni.Hidd el egy ember nem attól lesz boldog h. gazdagságban él vagy megkapott mindent a szüleitől amit csak akart, hanem attól, h. foglalkoztak vele, szerették, tanították és éreztették vele h. fontos a szülei számára...

26/n

2011. febr. 24. 12:42
 17/70 anonim ***** válasza:
79%

ma 11:55

Nem te vagy az aki máshol írta,hogy hajón dolgozott 1 évig a férjével,és így összeszedtek egy lakásra valót?

(ha nem akkor bocsi) Ha igen,akkor csak annyit tennék hozzá,hogy áld a jó istent,hogy TE ilyen szerencsés vagy..Másoknak keményen kell mindenért küzdeni..

Kedves kérdező.

Bár az én estem sem lesz per pillanat reális,hiszen én a 90-es években szültem a fiamat.De akkor én mertem vállalni,azt,hogy se lakás,se megtakarítás,semmink nem volt.Én mégis vállaltam,mert tudtam,hogy nekem kell lemondanom a extra dolgokról,és akkor a gyerek mindent megkap.Igazam lett.Soha nem éhezett,soha nem volt olyan hogy nincs pelenka,vagy nem tudok ruhát venni rá.Valahogy mindig meg tudtuk oldani segítség nélkül mi is..

Ahogy nőtt a gyerek valamiért egyre jobb lett.

Ma már 19 éves a fiam.Külföldön élünk,ott tanul,mindene megvan.

De én ettől függetlenül megértem,hogy sokan nem mernek belevágni pénz,és lakás nélkül,hiszen ma teljesen más világ van,mások lettek az értékrendek..Ma már az sem meglepő,hogy valakinek nem hogy 30,de 40 évesen sincs semmi megtakarítása..Senki nem tudja,hogy miképpen él,és hogy boldogul..Aki ezért másokat lenéz,az nagyon kicsinyes,és szánalmas ember lehet.

2011. febr. 24. 12:44
 18/70 anonim ***** válasza:
71%

Én pont néhány napja osztottam-szoroztam ilyen kérdésben. Anyagilag az jött ki, hogy mehet, nálunk más okból kell még várni.

Van mindkettőnk nevén lakás. Az enyém tehermentes (másfél szoba), a férjemé nagyobb, de van rajta 6 misi hitel.

Mindkettőnk szüleire tudunk számítani, ha valami gebasz lenne. Nekem kedvezőbb a helyzetem, mert nincs testvérem, így eleve sok mindent a nevemre irattak már gyerekkoromban (akkor még volt örökösödési adó).

A szüleimnek van a házukon kívül, ahol élnek, egy másik városban egy panellakása. Azt kiadják, de ha unokájuk lenne és szükség lenne rá, akkor eladnák (akár a házzal együtt és közelebb költöznének, mert most az ország másik végében laknak).

Férjem lakását kiadtuk, mert azért több pénzt kérhettünk, mint az enyémért.

Egy év múlva költözünk külföldre - egyelőre egy évre tervezünk - ha tetszik és minden jól megy, akkor akár tovább is.

Az egy év alatt kint nem sok, de alapvető dolgokra elég lesz az ottani jövedelmünk - később azon múlik, hogy milyen munkát találunk. Addig az én lakásomat is ki tudjuk adni és nem kell hozzányúlnunk a két lakás kiadásából befolyt pénzhez. A szüleimben bízom annyira, hogy hozzáférést adok nekik a számlához és ők tudják a lekötéseket intézni.

Ha egy év múlva visszajövünk, lesz másfél- két millió forint megtakarításunk. Ha kint el tudok csípni egy jó munkát, akár több is.

Legrosszabb esetben úgy jövünk vissza, hogy kint nem kerestünk félretehető pénzt, de megtanultunk egy eléggé nehéz nyelvet költségmentesen. (Itthon jó esetben is pár százezer forint lenne, amíg felsőfokig eljutnék.) Ha mást nem, ezt tudom szellemi tőkeként hasznosítani.

B,C,D,....ZS tervnek pedig még mindig ott van a szülői segítség. Most azzal számolok,hogy valamelyikünk súlyos beteg lesz/elüti az autó és évekig tetemes kórházi számlát kell fizetni.

2011. febr. 24. 12:47
 19/70 anonim ***** válasza:
72%

Utolsó 2:végre:

Igen ezt írtam én is, hogy nem lehet várni!

Mert 30év után nő a kockázat is.És a termékenység pedig csökken.Hiába takarékoskodtok, ha aztán elmegy lombikbébi programra...Sajnos ilyet is tudok.

2011. febr. 24. 12:51
 20/70 anonim ***** válasza:
25%
Utolsó előtti 2 válaszolóra gondoltam.
2011. febr. 24. 12:52
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!