Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Pénztéma. Mernétek úgy szülni...

Pénztéma. Mernétek úgy szülni hogy se munkátok se megtakaritásotok? A férj fizetése épp hogy elég a megélhetésre számlákra. Normális az hogy valakinek 30 felett semmi megtakaritása sincs?

Figyelt kérdés
2011. febr. 24. 11:44
1 2 3 4 5 6 7
 41/70 anonim ***** válasza:
100%

Vajon minden nő megbánja, aki nem szül?

rengetegszer gondolkodok ezen....

2011. febr. 24. 16:14
 42/70 anonim ***** válasza:
77%
Nem szülnék. Szegény család gyereke voltam és borzalmas volt...
2011. febr. 24. 16:19
 43/70 anonim ***** válasza:
75%

Kedves utolsó!

Érdekel a véleményed, hogy milyen párhuzamot látsz?

2011. febr. 24. 16:22
 44/70 anonim ***** válasza:
75%
Úgyérted, hogy te sem tudnád megadni azt egy esetleges születendő gyerekednek, amit te szerettél volna megkapni?
2011. febr. 24. 16:26
 45/70 anonim ***** válasza:
100%

Milyen párhuzamra gondolsz?

Nem volt pénzünk, kaja hó végén alig volt, hónapokig lukas ruhában jártam, mert már varrni se lehetett, hideg volt otthon télen, fürdeni nehéz volt, mindig albérletben éltünk, abból is a legrosszabban, mert arra tellett.

Nem, szegényen nem szülnék, kellene akkor is egy normális háttér, hogy azt mondjam, ez már belefér.

2011. febr. 24. 16:27
 46/70 anonim ***** válasza:
47%
így már értem, valoszinuleg akkor többen voltatok testvérek..
2011. febr. 24. 16:42
 47/70 anonim ***** válasza:
67%
23 vagyok, a párom 31. szeretnénk babát, de sajnos nálunk is az anyagiak a gondok. sajnos se lakás, se kocsi, se gyerek, van egy kutyánk:) viszont 2 éven belül igenis akarok egy babát. ja és mi sem jövünk ki havi 200-ból, van, amikor többől sem, mert néha utazunk, a párom szülei ugyanis elég messze laknak, van egy unokahúgom, néha nekik segítünk, és sajnos elég rapszódikus a fizetésem, a páromé meg folyamatosan kevés. ha egyszer több lesz, elrakjuk, amikor meg nagyon kevés feléljük. és nem járunk luxus helyekre, havonta egyszer elmegyünk szórakozni, azt is 5.000 Ft-ból kihozzuk. ennyi a luxus. ami kell, azt megvesszük. lenne 1-2 ember, akitől megkérdezném, hogy mégis miből futja nagy házra, 3 ló méretű kutyára? nem sértésből, őszintén irigylem, és bár én így tudnám beosztani a pénzt, de akinek 200 a havi jövedelme, honnan tudott ilyen hátteret előteremteni? szülők? más? mert sajnos én ezt nem engedhetem meg magamnak. és tényleg nem bántásból, mert ha így van, szerencsés ember, ha megdolgozott érte, minden elismerésem. de sajnos vagy nem mindenki szülei tudnak így segíteni, vagy nem mindenkinek vannak jó munkahelyei.
2011. febr. 24. 18:21
 48/70 anonim ***** válasza:
50%

29 éves vagyok.

Csak a férjem dolgozik, én nem találok régóta munkát a szakmámmal.

Albérletben élünk havi 80ezerből, megtakarításunk nincs, férjem fizetése egy részét elviszi a gyerektartás.

Mégis idén már szeretném, ha megfoganna az első gyermekünk, mert nem kerekesszékből szeretném végignézni a gyerekeim érettségijét.

Szánalmas, aki putrinak nevezi a panellakókat...az ilyentől sajnálom a gyereket. Milyen értékeket tud átadni a fiatal nemzedéknek?

Hogy csak a pénz számít?

Nézze le a munkásosztályt?

Nőnek születtem, amiért áldom az eget és nem fogok lemondani az anyaság csodájáról csupán azért, mert nekünk nem jutott kacsalábon forgó palota.

2011. febr. 24. 20:12
 49/70 A kérdező kommentje:
A 200 mire megy el: tv internet tel, 10, bkv bérlet 10, tankolás kocsifenntartás a férjemnek kb 40 munkája miatt sokat kell tankolni autozni fűtés 20 egyéb rezsiköltség közösktg 30 diákhitel 7, konditerem 10X2 ez eddig 140. és 60ból élünk kaja néha mozi néha egy ruha auchan bevásárlás tisztitószerek stb. tehát semmi extra nincs mégis elmegy a pénz és 60 elég kevés kajára meg mindenre 2 embernek 1 hónapban
2011. febr. 24. 22:05
 50/70 anonim ***** válasza:
38%

Tudom,nem kérted,hogy segítsünk spórolni,de a leírtak alapján itt még van mit lefaragni,hogy hó végére maradjon is valami.

Tv-internet,telefon: tévé ingyen is lehet,ha antennát vesztek.Így három csatornát lehet fogni (m1,tv2,rtl klub),internet alapcsomag 2500-3000ft,kártyás telefon (így nincs alapdíj és annyit tehettek rá,ami épp szükséges)

autó: mérlegelném,hogy nem olcsóbb-e eladni és neki is bkv-val járni,hisz te is azzal közlekedsz ( biztos nem kényelmes,de ki kell számolni,hogy mennyivel lenne olcsóbb.Ha nincs kocsi,nem kell benzinre fizetni,sem súlyadót stb.)

konditerem: teljesen elhagyható.Lehet tornázni dvd-re is otthon,futni parkban,utcán stb. Ez így ingyen van,megmarad havi 20 ezer)

rezsi: sokat lehet rajta spórolni pl. nem az egész lakás fűteni vagy alacsonyabb hőfokra,energiatakarékos égőkkel világítani,összeszervezni a mosást,hogy ne menjen a mosógép minden nap stb. (sok dolgon lehet spórolni,csak végig kell gondolni)

mozi,ruhák: ezekről a legkönnyebb lemondani,hisz luxuscikkek

kaja: 60 ezernél kevesebb is elég szokott lenni,igaz így ésszel kell vásárolni.Listát írni,hogy mi kell,azok hol akciósak és olcsóbbak és csak azt megvenni,nem elcsábulni egy jól csomagolt édesség láttán.Tisztítószerek nem kellenek minden hónapban és vannak házi praktikák,amikkel ki is lehet váltani egy-két márkás tsztítószert pl.ecettel

Ez csak az én meglátásom,szerintem kb. 50 ezer ft-ot le lehetne faragni a kiadásokból,lehet,hogy többet is,ezt részletesebben ki kellene számolni.

Emellé kapnál kb.30 ezer gyest,vagyis 80 ezerből kellene eltartani a gyereket havonta,ami azért megoldható.Így már nem látom annyira kétségbeesettnek a gyerekkérdést csak tényleg tudni kell áldozatokat hozni,ha az ember nem milliomos és gyereket akar.

2011. febr. 24. 22:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!