Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan csináljátok ezt?

Hogyan csináljátok ezt?

Figyelt kérdés

Szóval van egy nem annyira távooli, de közelinek se mondható rokonunk és a férje. Rendszeressen mikor hozzánk jönnek engem fikáznak. Van egy hugom akit imádnak stb. Őt minden apróbb ill. nagyobb dolgoknál felköszöntik. Pl.: amikor először jött meg neki kapott 30e forintot. Jó mondjuk én nem is akartam arra kapni, de nem ez a lényeg.

2 példa: Szülinapján 90e forint-na hát amikor nekem van a szülinapom még egy "boldog szülinapot"-se kapok tőlük.

3 példa: Ma kapott egy levelet névnapjára (nekem kb 1 héttel az övé előtt van) abban is mennyi pénz volt? Hát persze, hogy 50e.

Anyám meg ugye nem akar szólni nekik, mert ők nagyon-nagyon sértődőssek. Ez engem már nagyon rosszul érint. Persze nem az van, hogy irígykedem, de, hogy még névnapon vagy szülinapomon se tudnak felhívni, hogy mondjanak egy kis köszöntőt?

A kérdésem pedig az, hogy ti ha küldtök pénzt vagy mást egy olyan rokonhoz akinek 2 vagy több gyereke van akkor ti mellőzitek-e valamelyik gyereket?

2011. febr. 22. 10:50
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
100%
Én nem foglalkoznék velük. Valami okból próbálnak veled bunkóskodni, szerintem ne vedd fel a dolgot. Próbáld kerülni a társaságukat, nézd őket levegőnek. Ha mennek hozzátok, köszönj nekik, aztán lépj le, vagy vonulj félre. Ha szóvá teszik, akkor mondd, hogy olyanokkal töltöd inkább az idődet, akik szeretnek téged, és akiknek te fontos vagy. És nem akarod őket zavarni, miközben ódákat és dicshimnuszokat zengenek a testvéredről, nehogy elszálljon az ihletük, ha véletlenül rád néznek. És nem szándékozol olyan emberekre időt fecsérelni, akik szándékosan bunkók veled. Ha annyi intelligenciájuk nincsen, hogy ezt maguktól belássák, akkor velük van a gond, és nem veled. A testvéredet kellőképpen megfizetik azért, hogy jópofáskodjon velük, neked szerencsére erre nincs szükséged, mivel még 1 boldog szülinapot sem kaptál tőlük sosem. (Ha megsértődnek, nem a te dolgod.)
2011. febr. 25. 10:06
 42/47 anonim ***** válasza:
Előttem szólónak nagyon igaza van! Ha ezt szépen így előadod nekik, az nagyszerű! Megnézném ám a képüket! Köpni-nyelni nem tudnának, és meg is érdemelnék!
2011. febr. 25. 12:37
 43/47 anonim ***** válasza:
100%

hát én anyád helyébe ugy leosztanám őket, hogy a lábuk se érné a földet...az tuti...de akár te is megkérdezheted, hogy mi a bajuk veled, mit tettél ellenük, hogy így beszélnek rólad...fogadni mernék h leesne az álluk, hogy jajjj hát meg merte kérdezni..nem tudnának mit mondani...

ez gáz...nagyongáz...

hugom keresztanyja mondta egyszer, hogy elviszi hugomat vásárolni, kérhet amit akar (nem nagyon foglalkozott hugommal sose...így akarta kárpótolni, meg amúgy erdélyben lakik...) hugom mondta, h nem köszöni szépen, de nem él ezzel...nem is ment el...se miattam, se azért, hogy kapjon vmit...

22L

2011. febr. 25. 15:11
 44/47 anonim válasza:
100%
Tudom milyen érzés :( mamám tesómmal mindig ezt csinálja:'(
2011. febr. 25. 15:41
 45/47 anonim ***** válasza:
elég bunkóság. azok az emberek szoktak ilyet csinálni, akik úgy érzik, hogy nem töltöttek elég időt az érintettel, vagy esetleg azt látják benne, amit elvesztettek.
2011. febr. 25. 18:24
 46/47 anonim ***** válasza:

Hát nem azért, de anyukád helyében én a rokonokra borítottam volna az asztalt és kivágom őket a házból, ha nálam vannak vendégségben, és lek*rvázzák a lányomat! Amit az egyik előző írt, azt teljes lelki nyugalommal a képükbe vághatod, de én sem köszönésre, se semmire nem méltatnám őket, ha ott vannak vendégségben, lesz*rnám őket, és csinálnám a dolgom a szobámban vagy elmennék valahova, és nem azért, mert nem adnak pénzt, és nem azért, mert kivételeznek a húgoddal (ami nem szép), hanem mert ekkora ökrök! Az alapvető intelligencia hiányzik belőlük, hiszen ép eszű ember ilyet nem mond senkinek!

A húgod anyád hatása alatt pedig biztosan inkább az ő felfogását fogja magának vallani, és beszedni a pénzt, nem nézve azt, hogy honnan és milyen körülmények között kerül a kezébe.. Miért mondta egyáltalán a rokonoknak, hogy osztoztatok?

Ha te egyetlen jó szót sem kapsz tőlük, ugyan miért is várhatnának el tőled bármit, úgy mint tisztelet, figyelem, udvariasság és hasonlók?

A helyes az lett volna, hogy az első adandó alkalommal anyád elveszi a pénzt a húgodtól, és kettőtök nevén berakja a bankba, vagy a kezetekbe nyomja, vagy rátok költi, és ha ez a rokonoknak nem tetszik, akkor nem szükséges többé pénzt küldeni vagy látogatni.

2011. febr. 25. 19:52
 47/47 anonim ***** válasza:
Általában akiknek ennyi felesleges pénzük van (mert ez rengeteg), azok s*gghülyék. Ne vedd magadra. Ez pont azt jelenti, hogy egyedül te vagy normális. Megsértődnének, ha szólnátok? Na és? Sértődjenek csak, sznob majmok...
2011. febr. 25. 19:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!