Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan csináljátok ezt?

Hogyan csináljátok ezt?

Figyelt kérdés

Szóval van egy nem annyira távooli, de közelinek se mondható rokonunk és a férje. Rendszeressen mikor hozzánk jönnek engem fikáznak. Van egy hugom akit imádnak stb. Őt minden apróbb ill. nagyobb dolgoknál felköszöntik. Pl.: amikor először jött meg neki kapott 30e forintot. Jó mondjuk én nem is akartam arra kapni, de nem ez a lényeg.

2 példa: Szülinapján 90e forint-na hát amikor nekem van a szülinapom még egy "boldog szülinapot"-se kapok tőlük.

3 példa: Ma kapott egy levelet névnapjára (nekem kb 1 héttel az övé előtt van) abban is mennyi pénz volt? Hát persze, hogy 50e.

Anyám meg ugye nem akar szólni nekik, mert ők nagyon-nagyon sértődőssek. Ez engem már nagyon rosszul érint. Persze nem az van, hogy irígykedem, de, hogy még névnapon vagy szülinapomon se tudnak felhívni, hogy mondjanak egy kis köszöntőt?

A kérdésem pedig az, hogy ti ha küldtök pénzt vagy mást egy olyan rokonhoz akinek 2 vagy több gyereke van akkor ti mellőzitek-e valamelyik gyereket?

2011. febr. 22. 10:50
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
84%

Akkor legalább van egy szabadnapod :))

Nem tudsz valahova messze elmenni suliba, hogy koleszban legyél? Vagy a mindennapok azért annyira nem rosszak?

2011. febr. 22. 11:46
 32/47 A kérdező kommentje:

Nem annyira rosszak mert 7-8 fele érek haza az iskola miatt.

Amúgy erre a hétre vagyok kiírva:)

2011. febr. 22. 11:48
 33/47 anonim ***** válasza:
84%

Már elég idős vagy, hivatalosan is kérheted, hogy apáddal lakhass, az más tészta, ha ő is hugodnak ad igazat, akkor ebben mennyire lenne benne.

:(

2011. febr. 22. 11:50
 34/47 A kérdező kommentje:
Apám is velünk lakik, szóval ez nem lehetséges.
2011. febr. 22. 11:52
 35/47 anonim ***** válasza:
92%

Nekünk meg most van a tavaszi szünet :P

Na de: én mikor elolvastam, hogy a húgod visszamondta nekik, hogy meg kell osztoznotok a pénzen, ők meg lehordtak, na nálam ekkor telt be a pohár!!!! MI VAN????! Még nekik áll feljebb??? Ezek után? Hát ilyen nyomi rokonokat még a legnagyobb ellenségemnek (bár olyan nincs is, még jó :P) sem kívánnám!!!

Nagyon együtt érzek veled!

Kérdésem az lenne, hogy milyen gyakran látogatnak el hozzátok? Abban a községben, városban laknak ahol ti, vagy messze tőletek, esetleg közelebb?

Amúgy ne is haragudj, de ez anyukádék hibája.. mert nekik ezek szerint fontosabb a pénz, mint te. Sajnál, de annyira mégsem, hogy tegyen ez ellen valamit. Amúgy ezzel csak azt éri el, hogy -amint már előbb is olvashattuk a leírásod alapján- a húgod egy elkényeztetett kis liba lesz, aki soha nem fog melletted kitartani. 13 évesen ennyi pénzt saját kézbe? én ha nagyiméktól kaptam ilyen korban pár forintot, még azt is elvette, mert ha valamire szükségem van, akkor azt úgyis megkapom. Nem is volt ilyen korban zsebpénzem, nem hogy még több 100e Ft nálam.... Most ha kapok pénzt, akkor már lehet nálam, de az is megvan szabva, hogy mennyi. Túl sokat nem engednek... na jó, ez van, engem nem zavar, de akkor is.... Háátt... jó hülye helyzet ez...

Én a helyedben tönkretenném azt az időt, amit nálunk eltöltenek. Lázadj egy kicsit. Ok, nem kellene, de jobban úgysem utálhatnak. Szólj be, vagy nem tudom. Ne nagyon durván, de éreztesd velük, hogy bizony nagyon nem a szíved csücskei... Majd megutálnak hozzátok járni, és előbb-utóbb ennyi lesz. Mondom, ne légy durva, ne süllyedj le a szintjükre, de ne legyél illedelmes kislány, főleg ha nyilvánosan fikáznak. Akkor nyugodtan kérd ki magadnak! Mi az, hogy rokonok körében elkezdenek fikázni az öltözéked miatt, vagy ilyenek?!

Amúgy: miket szoktak még mondani? Emlékszel konkrétabb esetre? Amivel nagyon megbántottak? Hogy nagyjából átlássuk a helyzetet.

És nem vagy EMO-s, vagy nem hordasz piercinget? Esetleg nem öltözöl kihívóan? A beöregedett zsémbes öregasszonyok nem bírják elviselni, ha furán öltöznek a fiatalok... Lehet, hogy ez a gond... Ki tudja?

Azért ha tudsz, légyszíves írj vissza, hogy nagyobb áttekintésünk legyen a dologról :)

2011. febr. 22. 12:02
 36/47 anonim ***** válasza:
100%
Érettségi után menj másik városba egyetemre. Akkor legalább kollégista lehetsz, és nem kell eltűrnöd nap mint nap a téged érő atrocitásokat. A húgoddal beszélhetnél négyszemközt a szülők, és rokonok tudta nélkül is. A helyedben biztosan ezt tenném. Anyukádnak a helyedben pedig megmondanám, hogy ha így folytatja, amint sikerül a saját lábamra állni, ott hagyom, és ne számítson rám soha többé az életben.
2011. febr. 22. 12:06
 37/47 A kérdező kommentje:

Igen voltak még konkrétabbak is pl.: átjöttek vacsorázni és én nem szeretem a zsírossabb húsokat ezért én az a fogást ki akartam hagyni erre ők "egyél sokat mert így csak egy középostályú k*rva lehetsz majd". Nekem itt leesett az állam, köpni-nyelni nem tudtam. Erre anyám csak annyit mondott, hogy ezt a témát hanyagoljuk.

Nem vagyok emo-s, nincs piercing-em, nem festem a hajam.

Nem laknak valami közel, de szinte minden héten szakítanak időt arra, hogy eljöjjenek.

2011. febr. 22. 12:12
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
Hát, azt ilyet teljesen nyugodtan kikérheted magadnak. Te sem beszélsz így velük, legyenek szívesek ők is az intelligens társalgás keretein belül maradni. :(
2011. febr. 22. 12:34
 39/47 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp ajánlom, hogy ültesd anyukádat a gép elé, és olvassa el ezeket, hogy lássa, teljesen idegen, és teljesen különböző emberek is egy véleményen vannak erről a témáról.
2011. febr. 23. 10:22
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen... azért anyukád szégyellheti magát....!!
2011. febr. 23. 12:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!