Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan csináljátok ezt?

Hogyan csináljátok ezt?

Figyelt kérdés

Szóval van egy nem annyira távooli, de közelinek se mondható rokonunk és a férje. Rendszeressen mikor hozzánk jönnek engem fikáznak. Van egy hugom akit imádnak stb. Őt minden apróbb ill. nagyobb dolgoknál felköszöntik. Pl.: amikor először jött meg neki kapott 30e forintot. Jó mondjuk én nem is akartam arra kapni, de nem ez a lényeg.

2 példa: Szülinapján 90e forint-na hát amikor nekem van a szülinapom még egy "boldog szülinapot"-se kapok tőlük.

3 példa: Ma kapott egy levelet névnapjára (nekem kb 1 héttel az övé előtt van) abban is mennyi pénz volt? Hát persze, hogy 50e.

Anyám meg ugye nem akar szólni nekik, mert ők nagyon-nagyon sértődőssek. Ez engem már nagyon rosszul érint. Persze nem az van, hogy irígykedem, de, hogy még névnapon vagy szülinapomon se tudnak felhívni, hogy mondjanak egy kis köszöntőt?

A kérdésem pedig az, hogy ti ha küldtök pénzt vagy mást egy olyan rokonhoz akinek 2 vagy több gyereke van akkor ti mellőzitek-e valamelyik gyereket?

2011. febr. 22. 10:50
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
100%

Édesanyád helyében én közölném, hogy a ház küszöbét akkor léphetik át, ha mindkét gyerekkel ugyanúgy bánnak, mert mindkettőt én szültem. Ha ez nem tetszik, akkor nem kell jönni többé.

Gusztustalan dolognak tartom az ilyen megkülönböztetést.

2011. febr. 22. 11:08
 12/47 anonim ***** válasza:
84%

Édestestvérek vagytok? Nem lehet, hogy csak a tesód rokonai? Hány évesek vagytok, hogy egyből a tesódnak adják a pénzt? (13-14 évesnek én ennyi pénzt a kezébe csak úgy nem adnék...)

Nagyon hülye helyzet. Anyukád nem mondta, hogy miért nem szól nekik, vagy hogy miért viselkedhetnek így?

2011. febr. 22. 11:11
 13/47 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen egyetértek azon válaszolókkal, akik azt írták, hogyha csak az egyik gyerek kap pénzt, a másik meg nem, akkor azt automatikusan szétosztanák egymás között.

És nagyon megértelek, mert én is voltam már így, csak ott nem pénzről volt szó. Elmentünk apum rokonaihoz, és ott öcsémet agyondicsérgették, engem meg figyelembe se vettek. Ok, rendben, ő a kisebb, nekem annyira nem is volt rá igényem, csak nagyon nagyon hülyén jött le, el tudjátok képzelni. Még csak azt sem kérdezték, hogy milyen a suli, vagy más blabla szöveget, semmit.

Mikor elmentünk anyu mondta apunak, hogy nem azért, de legközelebb ezt nem fogja eltűrni, és is a gyerekük vagyok, egyenrangú tesómmal, és attól még, hogy ő kisebb, ez nevetségesen udvariatlan volt tőlük.

Nos igen, tudom, hogy nem ugyanaz a helyzet, de akkor is így van...

Viszont a te helyzeted nehezebb, de én is azt vallom, hogy anyukádéknak kell megoldani. Ezek a rokonok bunkók, ez van.

Megkapja a hugi a pénzt, anyuka megy, elveszi a 90e Ft felét, és neked adja. Elmagyarázza, hogy ez így az igazságos, és téma lezárva. Amúgy meg, ha már sokadszorra csinálja ezt, én anyukád helyében finoman közölném vele, hogy ez így nem fair.... Ha meg megsértődnek, akkor ez van.

2011. febr. 22. 11:11
 14/47 anonim ***** válasza:
100%

Úgy látom anyukád és a tesód igazságérzetét meg lehet vásárolni....

Sajnállak...

2011. febr. 22. 11:14
 15/47 A kérdező kommentje:

Igen édestestvérek vagyunk. Anyám mondta, hogy teljes mértékben az én rokonaim is. Hugom 12 éves én 15 vagyok.

Tudom, hogy nem valami meggyőző, hogy nem vagyok irígy, de tényleg nem azon van a hangsúly. Mert volt, hogy elsírtam magam egy nagyobb rokoni összejövetelen amikor a pohárköszöntőbe kezdtek fikázni. Anyám "csak" szólt neki, hogy ezt nem kéne.

2011. febr. 22. 11:17
 16/47 anonim ***** válasza:
100%

Ro.hadt gerinctelen dolog anyádtól, hogy pár ezresért eltűri, hogy így megalázza valaki a gyerekét.

Mi az, hogy szól a tesód, és ledorongolják, hogy hogy képzeli??

Akkor lépték volna át a ház küszöbét utoljára.

Szerintem nyugodtan csináld meg, ha legközelebb jönnek, beégeted anyádékat is, meg őt is, és elmész a fenébe. Neked ennél rosszabb már úgy sem lehet, az meg ne érdekeljen, hogy nekik így kevesebb jut, mert ők se foglalkoztak veled.

:S Gondolom anyai ágon lehetnek rokonok.

Apáddal mi van? Veletek él? Lehet vele ilyenről beszélni? Esetleg nagyszülőkkel, keresztszülőkkel??

Ha egy másik felnőtt dorongolná le anyádat, hogy "prostituálja" magát meg a gyerekeit ennyi pénzért, és le..ja, hogy ez neked mennyire fáj (nem az, hogy nem kapsz pénzt, hanem hogy téged fikáznak, és le se sz...nak, és anyád hallgatólagosan ebbe bele is egyezik), az nem fair, és esetleg szólhatna a rokonoknak, milyen gerinctelen dolog így bánni két gyerekkel, és ennek mi az oka?

2011. febr. 22. 11:17
 17/47 anonim ***** válasza:
100%
Anyukád vegye el a pénzt, tegye félre, és amikor már sok összegyűlt, vegyetek belőle olyant, amit mindketten tudtok használni.
2011. febr. 22. 11:18
 18/47 anonim ***** válasza:
91%

Te, én nem akarok uszítani senkit senki ellen, de arra gondoltál, hogy ezzel anyád is különbséget tesz köztetek?

Ezzel csak "dédelgeti" az aranytojást tojó tyúkot, téged meg hagy így megalázni???

Aztán ne csodálkozzon, ha amint lehet, elmenekülsz otthonról 18 évesen, és le se ..od, mi van vele. :(

Megvan róla a véleményem, és fogalmazzunk úgy, hogy nem hízelgő.

2011. febr. 22. 11:21
 19/47 anonim ***** válasza:
100%

De az a megoldás! A hugod, meg ne mondja el nekik, mert testvérek vagytok, és testvér ilyet nem csinál!!!

Ha meg elmondja, hát olyan stílusban kell ezt előadnia nekik, hogy ő is így érzi helyesnek!!! Nem el kell venni tőle azt a pénzt, hanem meg kell vele értetni, hogy oda kell adnia, mert az nem az övé, hanem a tied is!

Ha meg ebből konfliktus van, akkor tényleg meg kell mondani kerek perec a rokonoknak, hogy nem szívesen látott vendégek, mert feszültséget keltenek a családban. Kamaszként nehéz az ilyet kezelni, neked is, húgodnak is!

2011. febr. 22. 11:22
 20/47 anonim ***** válasza:
100%

Ezeknek a rokonoknak van gyerekük?Nem ki akarjàk sajàtitani a hùgodat maguknak?Ez nagyon furcsa jàték a részükrõl.Anyukàdnak kell közbelépni.

Egyébként ne törõdj velük.

2011. febr. 22. 11:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!