Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan csináljátok ezt?

Hogyan csináljátok ezt?

Figyelt kérdés

Szóval van egy nem annyira távooli, de közelinek se mondható rokonunk és a férje. Rendszeressen mikor hozzánk jönnek engem fikáznak. Van egy hugom akit imádnak stb. Őt minden apróbb ill. nagyobb dolgoknál felköszöntik. Pl.: amikor először jött meg neki kapott 30e forintot. Jó mondjuk én nem is akartam arra kapni, de nem ez a lényeg.

2 példa: Szülinapján 90e forint-na hát amikor nekem van a szülinapom még egy "boldog szülinapot"-se kapok tőlük.

3 példa: Ma kapott egy levelet névnapjára (nekem kb 1 héttel az övé előtt van) abban is mennyi pénz volt? Hát persze, hogy 50e.

Anyám meg ugye nem akar szólni nekik, mert ők nagyon-nagyon sértődőssek. Ez engem már nagyon rosszul érint. Persze nem az van, hogy irígykedem, de, hogy még névnapon vagy szülinapomon se tudnak felhívni, hogy mondjanak egy kis köszöntőt?

A kérdésem pedig az, hogy ti ha küldtök pénzt vagy mást egy olyan rokonhoz akinek 2 vagy több gyereke van akkor ti mellőzitek-e valamelyik gyereket?

2011. febr. 22. 10:50
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdés:

Miért fikáznak? Miket mondanak? Miket teszel te azért, hogy szapulnak téged?

Akkor sem kellene ezt csinálniuk, csak kíváncsi lennék.

2011. febr. 22. 11:25
 22/47 A kérdező kommentje:

Igen tudom, hogy így ő is kb. lesz*r. Az is biztos, hogy amint lehet elmegyek innen.

Nekem is megvan anyámról a véleményem és ez nem ezek miatt alakult ki gondolhatod kedves utolsó...:)

2011. febr. 22. 11:26
 23/47 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:25

Nekem úgy tűnik, évek óta ezt csinálják, kvázi "örökké így volt".

Hát mi olyat tud tenni egy gyerek, amivel ezt "kiérdemli"??

OK, arra én is kíváncsi lennék, mit mondanak, meg mibe kötnek bele, de semmi esetre se "jogos".

2011. febr. 22. 11:28
 24/47 anonim ***** válasza:
100%
Én ezt tuti nem hagynám a szüleid helyében. Hozzánk olyan nem is jöhet, aki bántja a családot. Ha az egyik gyerekemet szereti, akkor szeresse a másikat is vagy egyiket se. Én már úgy kidobtam volna őket mint macskát sz@rni. Csak hát gondolom anyukád egy "picikét" pénzéhes és mindenki más fontosabb mint, hogy megvédje a gyerekeit. :-(
2011. febr. 22. 11:30
 25/47 A kérdező kommentje:

Zsuzsi0000!

Szerintem nem vagyok nekik annyira szimpatikus. Nagyon sokat ócsárolják az öltözködésem (átlagossan öltözködök), azt, hogy nem tegez őket<- na amikor tegeztem őket egyből az volt a bajuk. Amikor jönnek már alig van kedvem kimenni, hogy azt hallgassam, hogy én menniyre h*lye vagyok, mennyire jobb lenne a hugomnak nélkülem stb.

Itt valaki kérdezte, hogy van-e gyerekük. Van nekik 4, őket tejben-vajban kényeztetik csak az a lényeg, hogy ne menjenek bulizni.

2011. febr. 22. 11:31
 26/47 anonim ***** válasza:
63%

Az oké , h a kedves rokonoknak csak a tesód a szimpi.Nem etikus a dolog ,de minden joguk megvan hozzá . Az adakozókkal nem érdemes kekeckedni. Ha bunkók , hát bunkók nem érdemes kioktatni , megnevelésükkel próbálkozni.A lényeg ,h adnak és nektek jól jön amit adnak.

A problémát abban látom , h miféle viszonyban vagytok ti a tesóddal? Amikor szüleitek és a rokonság már rég nem lesznek sehol egy jó tesókára még mindig számítani lehet.

Najó az én lányaim is mindig verekednek ,de ilyen helyzetbe automatikus , h osztoznak.Vagy ha nem kiutalnék egy két sallert és belátnák ,h igazam van.

Csiporgás , árulkodás , családon belüli dolgok kifecsegése további sallerözönt szokott magával vonni:)

Szinte egész nap megy a balhé köztük de mióta a nagyobbik bentlakásosban van másik városban már hiányoznak egymásnak.Amikor hazajön hétvégén van , h eltelik egy óra is az első összecsapásig:))

2011. febr. 22. 11:33
 27/47 anonim ***** válasza:
100%

A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 11:17 -> ez is én voltam.

Szerintem nyugodtan panaszold el az összes rokonnak (nagyszülőknek, keresztszüleiteknek,stb ) és az ismerősöknek, szomszédoknak, hogy mi a helyzet otthon, és hogy anyád ezt hagyja, nem véd meg téged.

Majd csak visszahallja valakitől, hogy minek tartják érte, hátha elszégyelli magát, és észbe kap.

Ha lesz kereseted (mondjuk diákmunkából), ezen az alapon te se add haza, elvégre az a tiéd, jobban meg is érdemled, mintha a rokonok küldenék, különben : ezt láttad otthon, hogy így szokás, senki se osztozik, ami a tiéd, az a tiéd.

:P ;)

Az lenne a minimum, hogy anyád legalább több zsebpénzt ad, és igyekszik ezt kompenzálni, neked is jár annyi, mint a tesódnak.

2011. febr. 22. 11:33
 28/47 A kérdező kommentje:

Nem szokott nekem zsebpénzt adni, mert én vagyok a nagyobb alapon gondolkozik.

A többi rokon is úgy van velük, hogy jobb békességben és akkor kapnak pénzt.

2011. febr. 22. 11:37
 29/47 anonim ***** válasza:
100%

Hát, ezek után én ha elmegyek melózni, tuti, hogy egy fillért sem adnék haza, ahogy előttem is írták.

Apukád, nagyszülők mit szólnak?

(Egyébként csak úgy felmerült bennem, ne sértődj meg, de miért nem vagy suliban?)

2011. febr. 22. 11:39
 30/47 A kérdező kommentje:

Vérvételen voltam és mondták, hogy maradjak otthon pár ok miatt:)

Apám nem folyik bele semmi ilyen dologba, meg amúgy is mindíg hugomnak ad igazat.

2011. febr. 22. 11:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!