Családos Nők! Hogyan csináljátok, hogy mindig minden nagyjából rendben legyen?
Pl.
Veszek egy mosogatógépet /ha nincs/ . Mosni már nem kell.
Gyerekekre beosztom, hogy pakolják ki a mosogatógépet meg be.
Mosni én mosok. (vagyis, mosógép+szárítógép, hogy ne foglaljon sok helyet a teregetés)
Gyerekre rábízom a szobájuk kitakarítást.
Takarítás, ruhák kiválogatása stb. rám marad. + munka.. ha hazaérek takarítok. Aztán szunya.
Kicsi gyerekem van, férjnél vagyok.
A kislánnyal elpakoljuk a játékokat, miután már nem játszik velük, vagy mielőtt megyünk valahova. A szobáját rendbe teszem lefekvés előtt.
A mosógépek mosnak, egy-egy kényes vagy színét eresztő darabot kimosok kézzel akkor, ha ő alszik.
Vettünk a nyáron egy mosogatógépet, ami sok időt segít megtakarítani.
Délelőtt mindig főzök, olyankor van némi káosz.
A férjem ne nagyon tud segíteni, sokat dolgozik és mellette tanfolyamra jár.
Alapvetően az a taktikám, hogy nem hagyom eluralkodni a rendetlenséget és a koszt, így elég könnyű és valamelyest rendszerezett is az hétköznapok világa nálunk.
Próbálom elérni, hogy ne legyen rendetlenség. Mivel keveset vagyunk itthon, annyira nem nehéz, bár vannak dolgok, amiket nem értek, de úgy tűnik már sosem fognak megváltozni (hogy hihet egy felnőtt ember abban, hogy a koszos ruhák csak úgy maguktól belemásznak a szennyestartóba és még szét is válogatódnak??).
Hetente-kéthetente nagytakarítás. Különben nem stresszelem agyon magam a dologgal és kész. Volt olyan időszak, amikor mindig tipp-topp volt a ház, de akkor napi 3-4 órán keresztül pakoltam és takarítottam. Erre nincs se erőm, se energiám. Persze azért van egy szint, amit minimum tartani kell, de nem dől össze a világ, ha nincs minden az élére állítva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!