Elmagyarázza nekem valaki miért olyan nagyon elítélendő dolog albérletben gyereket vállalni?
Itt mindig azt látom, hogy szidják azt, aki albérletbe vállal gyereket, meg ilyenekt írnak, hogy gratulálok, ha ilyen hülye vagy, hogy albérletbe szülsz. Nem értem, miért? Én egész másképpen látom.
Egyik az, hogy a modernebb európai részeken ez a röghözkötöttség már nevetséges. Hogy itt szinte az egyetlen életcél, hogy legyen egy lakás/ház és kész.
A másik az, hogy ha attól rettegnek, hogy jaj mi lesz, ha nem tudja fizetni, akkor meg nem titok, hogy azok a magyar emberek, akik nem olyan "szerencsések", hogy örököljenek vagy ajándékba kapjanak egy lakást, azok bizony akár 50 éves korukig is fizetik a lakáshitelt. Az pedig azt jelenti, ha azt nem tudják fizetni, akkor egy idő után kihúzzák alóluk a lakást és köszönik szépen, amit eddig befizettek. Míg, ha baj van, akkor albérletből mondjuk mehetnek egy olcsóbba, kisebbe, messzebbibe.
Arról nem beszélve, hogy lehet nem a sarki gyárban akar valaki élete végéig dolgozni és egyszerűbb költözni a munka után albérletből.
Akkor mi ezen a ciki?
14:06
Az lány esetében szó van erről(is). Mert ugyan neki 2 lehetősége lett volna,ha már ott a baba és ez az egyik.A másik pedig,hogy albérletbe szül.De ez is milyen undorító kifejezés..
Egyébként fogalmam sincs mit tennék mivel nekem saját lakásom van,de az is biztos hogy nem várnék 35 éves koromig csak azért hogy vidéken legyen egy szép családi házam.Szeretném megélni az unokákat,dédunokákat is.
Mindegy is..mindenki azt csinál amit akar.Ha valaki vállalja a vele járó kockázatot,akkor úgy szül,hogy albérletben kezdi felnevelni..vagy éppen vár a saját lakásra aztán ott ketyeg a biológiai óra.
És ettől még az ember nem lesz kevésbé felelősségteljes.
" aztán ott ketyeg a biológiai óra."
Na látod? Te meg azt minősíted, aki nem fiatalon szül.
Ezzel nem minősítettem senkit.Ez egy tény,amivel mindenkinek számolnia kell.Az sem változtat rajta,ha valaki szegény vagy gazdag vagy albérletes vagy saját lakásos.
Úgyhogy ezt azért a "minősítés" kategóriába biztosan nem sorolnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!