Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmagyarázza nekem valaki...

Elmagyarázza nekem valaki miért olyan nagyon elítélendő dolog albérletben gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Itt mindig azt látom, hogy szidják azt, aki albérletbe vállal gyereket, meg ilyenekt írnak, hogy gratulálok, ha ilyen hülye vagy, hogy albérletbe szülsz. Nem értem, miért? Én egész másképpen látom.

Egyik az, hogy a modernebb európai részeken ez a röghözkötöttség már nevetséges. Hogy itt szinte az egyetlen életcél, hogy legyen egy lakás/ház és kész.

A másik az, hogy ha attól rettegnek, hogy jaj mi lesz, ha nem tudja fizetni, akkor meg nem titok, hogy azok a magyar emberek, akik nem olyan "szerencsések", hogy örököljenek vagy ajándékba kapjanak egy lakást, azok bizony akár 50 éves korukig is fizetik a lakáshitelt. Az pedig azt jelenti, ha azt nem tudják fizetni, akkor egy idő után kihúzzák alóluk a lakást és köszönik szépen, amit eddig befizettek. Míg, ha baj van, akkor albérletből mondjuk mehetnek egy olcsóbba, kisebbe, messzebbibe.

Arról nem beszélve, hogy lehet nem a sarki gyárban akar valaki élete végéig dolgozni és egyszerűbb költözni a munka után albérletből.

Akkor mi ezen a ciki?

2011. jan. 31. 18:08
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:

Hát mi albérletben gyerekkel gyűjtöttük össze a beugrót a saját lakásra. Igazából 14 éves volt a gyerek, mire saját lakásunk lett. 14 éves! 14 évvel később kellett volna vállalni? Költöztünk mi is, viszont amennyi kiadó lakás van, nem nagy szám ugyanabban a kerületben találni, ha annyira fontos az ovi.

Ha meg egyszer odajár, nem szokták kirúgni, mert két utcával arrébb költözik. Egyszer váltott életében óvodát, mert 400 kilométert költöztünk jobb állás után, nem a lakástulajdonos miatt.

És nem szenvedett hiányt semmiben. Most viszont már felnőtt, mi még mindig fizetjük a hitelt, azóta már a házunkra, és ha mondjuk a férjem munkanélküli lesz most nem lenne lehetőség kisebbe költözni meg olcsóbba. A törlesztő részlet csak emelkedhet és ha nem fizetek ki raknak a "sajátomból". Semmivel sem ebből a szempontból azon kívül, hogy én választottam a csempét, ha kisarkítom ennyiből még rosszabb is.

2011. jan. 31. 19:08
 32/64 anonim ***** válasza:
89%

"tehát végülis ugyanúgy nem lenne az enyém, hanem a banké"

De,a tiéd lenne.Ha lejárt a törlesztőrészlet,akkor pedig végképp a tiéd.Egy albérlet SOHA nem lesz a tiéd,akkor sem,ha 100 évig rendesen fizeted.

Inkább fizetek a banknak,de lássam az alagút végét,hogy van értelme fizetnem,mert egyszer lejár és minden szempontból az enyém lesz.Később pedig megkapják a gyerekeim,hogy nekik legalább egy kicsivel könnyebb legyen az életük.

2011. jan. 31. 19:12
 33/64 anonim ***** válasza:
67%

19:03-nak

Tudod, én eleve már azt sem értem, hogyan vállalhat valaki felelősségteljesen 21 évesen, főiskolásan, lakás és kereset nélkül (+házasságon kívül) egy gyereket?!

MIBŐL fogod eltartani?!... Van fogalmad arról, mi minden kell egy gyereknek?!... Ennivaló, ruhanemű, pelenka, kiságy, bili, popsikenőcs, fürdetőszer, cumi, cumisüveg, stb., stb., stb...

21 évesen én is azt gondoltam, hogy hatalmas az élettapasztalatom, aztán 10 év múlva jót nevettem magamon...

Tényleg olyan nagyon okosnak tartod magad, amikor az eddigiek alapján az életfilozófiád : "Agyesz, bugyesz, ahogy lesz úgy lesz!"...

Majd segít apuka, anyuka, vagy az állam, vagy majd csak lesz valami!...

34/64 anonim ***** válasza:
96%
Én laktam albérletben végig a főiskola alatt Szegeden kb 4 helyen, utána már munka mellett Bp-en szintén vagy 4 helyen. Amit útáltam benne az az, hogy nagyon zavarta az ízlésvilágomat a stílusuk és az hogy nem éreztem igazán otthon magam. Amikor a munkám miatt megállapodtam 2000-ben vettünk egy lakást,persze hitelre, Most 35 éves vagyok és a lakást kifizettük, egy kisfiunk van. Nagyon nem bántam meg, hogy nem huszonévesen szültem, de senkit nem ítélek el,aki albérletbe szül(t) és onnan próbál érvényesülni. Én a külföldi országokkal nem hasonlítgatnám a megítélését az albérletnek, mert azért nem vesznek lakást, mert rohadt drága,nézz szét az interneten mondjuk egy London külvárosi ingatlan v. New York...ha meg nem nagyváros,ott meg ugyanúgy nincs munka, tehát kényszerből laknak albérletben, nem divatból.
 35/64 anonim ***** válasza:
81%

Az albérlet egyetlen valós előnye, hogy ha máshol könnyebb a megélhetés akkor jobban el lehet költözni. Viszont, ha gyereked van ez az előny már csak azért is csökken mert egy gyerekkel akkor se könnyű költözni ha még pici, ha meg nagyobb a költözés egyet jelent az óvoda/iskola váltással is.

A saját lakásnak/háznak viszont számtalan el nem hanyagolható előnye van. A legnagyobb hogy abból nem tesznek ki egyik napról a másikra ha a tulaj meggondolja magát. Ha nem fizeted a hitelt persze, hogy kiraknak de akkor sem annyira egyszerűen mint egy albérletből. Lehet, hogy a bank áron alul adja el a lakásokat, de miután erre új törvény van jó eséllyel látsz is valamit az addig befizetett pénzedből. Az albérletben mindig másokat gazdagítasz, az valahol egy kidobott pénz.

Az is lehet, hogy most jól tudod fizetni, de te is megöregszel egyszer vagy lehetsz tartósan beteg. Akkor mi lesz?

Mire megöregszel csak jó volna egy saját lakás ahonnan nem rak ki bárki és amit ráhagyhatsz a gyerekeidre ezzel is segítve őket. Ráadásul ha hiteled van a saját lakásra ara köthető olyan biztosítás, hogy a biztosító fizeti helyetted tartós keresőképtelenség esetén a hitelt.

Ezek ellenére is megértem azokat akik nem akarnak várni a gyerekkel mert félnek, hogy kifutnak az időből, de számomra a saját lakás biztonsága is nagyon fontos.

2011. jan. 31. 19:13
 36/64 anonim ***** válasza:
34%
19:12 nek,lakásunk van,a fősuli miatt lakunk majd albiban, abba meg ne szólj bele, hogy házasságon kívül, mint mondtam a vőlegényem, és össze fogunk házasodni, de ránk tartozik, ráadásul ő dolgozik, én is dolgoztam fősuli alatt amíg lehetett,és "apuci, anyuci" nem eltart, hanem segít, az teljesen más, és nem értem miért fikázol engem vmi baj van az életeddel, amúgy meg már nincs sok a fősuliból,elvégzem mellette, rengetegen csinálják, csinálták, és nem haltak bele, te csak ne ítélkezz felettem, mert nincsen jogod!
2011. jan. 31. 19:21
 37/64 anonim ***** válasza:
18%
még mindig utsó, képzeld van fogalmam róla, ugyanis, az hogy fiatal vagyok nem jelenti azt, hogy hülye vagyok, vagy visszamaradott!Képzeld már meg vettünk neki mindent, képzeld volt rá, pénzünk, és lesz rá pénzünk. Az meg a saját döntésem, hogy nem gyilkolom meg a gyerekem, aki védekezés mellett is megfogant, csak azért hogy ne szóljanak meg, meg csak azért mert nem tudnék neki minden hónapban nike cipőt venni!
2011. jan. 31. 19:24
 38/64 anonim ***** válasza:
94%

"Azt még hozzá tenném, hogy szerintem az albérlet ellen állást foglalók nagyon szélsőséges példákat hoztak fel."

Azért az nem annyira szélsőséges példa, hogy a gyerekedet évközben nem tudod beíratni se óvodába, se bölcsődébe. Ahhoz mindennek egybe kell esnie, hogy más városban kezdj új életet. Mindkettőtöknek legyen munkája, legyen megfelelő albérlet, és a gyereket is felvegyék. Ha valamelyik nem teljesül, akkor már bajban vagy. Ismerve (és tapasztalva) a Mo-i viszonyokat, az óvodán, vagy bőlcsődén nagy valószínűséggel elbuknál.

2011. jan. 31. 19:28
 39/64 anonim ***** válasza:
100%

21/L-nek:

Védekeztetek,vagyis NEM akartatok gyereket.Miért is? Mert úgy gondoltátok,hogy nem megfelelőek a körülmények? Aztán a baba becsúszott,így most szemléletet kell váltani....értem.

2011. jan. 31. 19:33
 40/64 anonim ***** válasza:
18%
Bocsi,hogy beleszólok itt a fiatal gyerekvállalás témába, de én egyetértek vele,hogyha már megfogant ne vetessék el, amúgy a gyerek nem pici korban kerül sok pénzbe, hanem a főiskola stb környékén, egy nike cipő 5000Ft egy különóra alakalmanként 5000Ft és több kell belőle,mint nike cipő egy hónapban. A lényeg majd a párja dolgozik, a szüleik segítenek, ő meg babázik otthon.
2011. jan. 31. 19:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!