Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmagyarázza nekem valaki...

Elmagyarázza nekem valaki miért olyan nagyon elítélendő dolog albérletben gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Itt mindig azt látom, hogy szidják azt, aki albérletbe vállal gyereket, meg ilyenekt írnak, hogy gratulálok, ha ilyen hülye vagy, hogy albérletbe szülsz. Nem értem, miért? Én egész másképpen látom.

Egyik az, hogy a modernebb európai részeken ez a röghözkötöttség már nevetséges. Hogy itt szinte az egyetlen életcél, hogy legyen egy lakás/ház és kész.

A másik az, hogy ha attól rettegnek, hogy jaj mi lesz, ha nem tudja fizetni, akkor meg nem titok, hogy azok a magyar emberek, akik nem olyan "szerencsések", hogy örököljenek vagy ajándékba kapjanak egy lakást, azok bizony akár 50 éves korukig is fizetik a lakáshitelt. Az pedig azt jelenti, ha azt nem tudják fizetni, akkor egy idő után kihúzzák alóluk a lakást és köszönik szépen, amit eddig befizettek. Míg, ha baj van, akkor albérletből mondjuk mehetnek egy olcsóbba, kisebbe, messzebbibe.

Arról nem beszélve, hogy lehet nem a sarki gyárban akar valaki élete végéig dolgozni és egyszerűbb költözni a munka után albérletből.

Akkor mi ezen a ciki?

2011. jan. 31. 18:08
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
63%

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__valas__15..

Nesze 21 kismama, olvasgass. És imádkozz hogy neked mázlid legyen.

De most jutott eszembe egy sztori, konkrétan legjobb barátnőm felcseperedésének története, ami szintén tanulságos:

Barátnőmet anyja fiatalon szülte, 22 évesen, albérletbe. Nagy volt a szerelem bnőm apjával, éltek, éldegéltek, de bnőm születése után a férfi elkezdett megváltozni, egyre kedvésbé méltóztatott hazajönni, elkezdett inni, végül már erőszakra is sor került, az akkor még kiságyban alvó babát is megverte. Bnőm anyja elmenekült a babával, először anyjához (aki egy 8. kerületi 1 szobás lyukban élt egyedül, ugyanis anno ő is ugyanezt a hibát elkövette, mint a lánya, majd a munka miatt másik városba, albérletbe. A férj kiment külföldre, feketén dolgozott, gyerektartást nem lehetett rajta behajtani.

Ugorjunk egy kicsit: mire barátnőm 16 lett, anyja nem tudta tovább eltartani, teljesen tönkrement, bnőmnek el kellett mennie dolgozni. Azóta is dolgozik, éjt nappallá téve, érettségije sincs a mai napig. Egyik lakásból költöznek a másikba, alig bírják fizetni az albérleteket, valahonnan nemes egyszerűséggel kivágták őket, mert el akarták adni a lakást. Bnőm úgy nőtt fel hogy soha életében nem volt igazi otthona, eddigi életében kb 10 különböző lakásban élt már.

2011. jan. 31. 20:17
 52/64 anonim válasza:
64%

Én olyan körülmények közé szültem gyereket,hogy azt szégyelni fogom egy életen át.

DE...A fiam most 7 éves,Kitűnő tanuló és stabil a lelki világa ebben biztos vagyok.

Ha visszamehetnék az időbe,nem hogy albérletbe...de még palotába sem vállalnék gyereket.

2011. jan. 31. 21:47
 53/64 A kérdező kommentje:

Ez szép és jó, hogy a végén a tiéd lesz, meg nyugdíjasként albérletet fizetni stb. De a lényeg itt igazából nem az, hogy az egész hátralévő életemre albérletet válasszak-e vagy saját lakást, hanem az, hogy miért ne vállaljak gyereket addig, amíg nincs összegyűjtve öt millám a bankban, hogy befizethessem az első részletet a lakásomba, mikor az elbérlet nem is egy szemétdomb és egy nyomortanya, aminek csak hátrányai vannak.

Volt itt valaki, aki 35 évesen már ki is fizette a lakását. Hát szerencsés akkor, egy átlagos hitel 20 évre szól, akkor fel kellett volna már venni 15éves korodban, ami elég lehetetlen, főleg, ha azt vesszük, hogy ahhoz, hogy kapjál hitelt kell egy csinos önrész is.

Amint látható én sem albérletben lakok már és nem hiszem, hogy mindenki úgy tervezi, hogy örökké úgy fog maradni. Ahogy látszik, mi is vállaltunk gyereket, nem lett senki lelkibeteg az albérlettől, a gyereknek sem kellett se iskolát se óvodát váltani, és már van saját házunk is.

Nekem is leginkább az tűnik valószínűnek, hogy az albérlet szótól egyből egy minimálbéren tengődő pár képzelnek el egy lepukkant lakásban.

2011. jan. 31. 22:19
 54/64 anonim ***** válasza:
82%

21 éves lány, felelőtlen vagy. Szerintem bátran állíthatjuk ezt bárkire, aki fiatalon, kereset, befejezett tanulmányok, szakmai tapasztalat, lakás nélkül esik véletlenül teherbe. Lehet, hogy egyszer albérletbe fogok szülni, de az tuti hogy nem a szülők lakásába, az ő segítségükre játszva.

Persze, miután így alakult, már nincs mit tenni.. De remélem, 10 év múlva nem fogod megbánni a döntésed. Nem ez a legoptimálisabb módja a családalapításnak, szerintem.

A felsorolt albérlet-ellenes érvek mellé még felsorakoztatnám: gyerekkel egyáltalán nem egyszerű albérletet találni. Dolgoztam ingatlanirodában, és a tulajok két leggyakrabban hangoztatott kikötése arra, hogy kit közvetíthetünk a lakásába az volt, hogy khm.. magyar legyen, valamint hogy ne legyenek gyerekek. Mert őket nehezebb kitenni ha úgy alakulna a helyzet..

2011. jan. 31. 22:40
 55/64 anonim ***** válasza:
Én fizettem ki 35 éves koromra a hitelt és 10 éves futamideje volt,persze még forintos hitel volt akkoriban.4,7 milka volt a vételár(vidék) és a fele hitel volt, negyede fundamenta,negyede önerő,amit a szülők adtak.
2011. jan. 31. 23:04
 56/64 A kérdező kommentje:

Hát ez az. Ha egy nagyobb városban akar lakást venni, és nem egyszobásat (mert akkor jön majd, az úristen egy szobátok van, és oda gyereket, hát pfujj) akkor 8milliónál KEZDŐDIK. És van akinek 100ezret sem adnak a szülei. Teljesen normális, hogy ha nem akar otthon lakni akkor albérletben fog. És csak amiatt ne vállaljon gyereket, ha amúgy van pénzük meg minden?

Jó a nincs se végézettségem, se semmim, 19-20 éves vagyok, de szülök gyorsan, az egy szélsőséges példa, de volt itt olyan is már, aki csak mellékesen megemlíltette, hogy albérletben laknak és akkor egyből jött, hogy na te is milyen hülye felelőtlen fsz vagy. Mondjuk lehet, háromszor akkora albérleben lakik a rózsadombon, mint annak, a lakása, aki lehúzta, de máris felelőtlen.

2011. febr. 1. 07:28
 57/64 anonim ***** válasza:
82%

Nekem speciel nem az albérlettel van gondom, ha biztonsággal van rá annyi kereset, hogy fizetni tudják. A gond, akkor kezdődik nálam, amikor albérlet van, normális meló nincs! Na én arra tuti nem vállalnék gyereket!

Sokan nem találják az aranyközéputat! Nem kellenek milliók a gyerekvállaláshoz, de az sem jó ha valaki a "nincs"-re szül! De ettől függetlenül mindenki csinálja úgy, ahogy neki tetszik! Csak ne sírjon az egyik fél azért,hogy jaj már 38 vagyok és nem akar összejönni a gyerek, a másik meg azért,hogy bár jött a gyerek, de elvesztettem a munkám, vagy 110 ezres törlesztőm van, és a baba mellett kb. hetente egyszer eszünk húst. Ha valaki vállalta, amit vállalt, akkor tanulja meg a hátrányait is elfogadni!

Mi idén tervezzük a babát. Bár saját házunk van, ahhoz ne 20 ezre GYED-et kapjak várnunk kellett eddig. Pedig már tavaly is nagyon szerettünk volna babát. Nyilván én, mint nő még jobban. De bírtam várni. Mert kellett. Mert nekem, nekünk ez az az anyagi szint, amire azt mondjuk, hogy viszonylag "aggodalom" nélkül vállaljuk a babát. Az egyik ismerősömnél becsúszott. 23 éves fejjel nyilván megtartotta, előadta,hogy elég a szeretet a babához. Most 7. hónapban van és minden nap számol,hogy mennyibe fog kerülni ez, meg az, végig aggódja a terhességét, hogy most hallotta, hogy mennyibe kerülhet a gyógyszer, ha esetleg megbetegszik stb. De ő elvileg boldog kismama!

2011. febr. 1. 08:57
 58/64 anonim ***** válasza:
46%

Ezt azoknak írom,akik a 21 éves lány ellen vannak.

Én is 21 éves vagyok egy vőlegénnyel és egy lakással az oldalamon.Védekezünk,de ha becsúszna a baba,akkor biztosan nem vetetném el!Egyrészről azért,mert édesanyámnak volt egy abortusza és nagyon nehezen esett teherbe újra,volt több vetélése és én ezt nem szeretném átélni.Lehet halomra gyilkolászni a piciket,de a nők ezzel saját magukat is tönkreteszik lelkileg és fizikailag is.Bár aki mindenféle megfontolás nélkül emellett dönt és később nem lehet emiatt gyereke,az meg is érdemli.Másrészről pedig mi azért nem vállalnánk most babát,mert előbb be szeretnénk fejezni a sulit.DE nem azért mert nem tudnánk róla gondoskodni.Ha becsúszna,biztos megtartanánk!!

Tehát aki azt írja,hogy érdekes,hogy védekezés mellett becsúszott(tehát nem akartak gyereket),miért is vállalják?!Hát erre én ezeket az okokat tudom mondani..

2011. febr. 1. 12:05
 59/64 anonim ***** válasza:
100%

Most nem az abortuszról folyik a vita!

Annyit még hozzátennék, hogy kisgyerekkel albérletet találni tényleg nehezebb, az egyik barátom akarta kiadni a lakását, és a többi lakó szólt neki, hogy ha lehet, akkor csak olyannak adja, akinek nincs kisgyereke, vagy kutyája.

Meg ha a gyerek például összefirkálja a falat, akkor azt neked kell helyrehoznod, más lakására kell költened, ahonnan lehet, hogy jövő hónapban kitesznek.

2011. febr. 1. 14:06
 60/64 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! úgy gondolom nem kaptál a szüleidtől semmi indítótőkét(van aki 100eFtot sem kap), hát én nem így indultam és ezt nem nekem kell szégyellenem,mert az a normális ha a szülők segítenek,elvégre én is ezért gyűjtök a gyereknek már most, szeretnénk neki(k) adni legalább annyit, hogy az önerő összejöjjön. Amúgy 2000-ben 4,7milka elég volt vidéken egy 3 szobás 70m2-es városközponti lakásra. Csak olyan fura, hogy a másik igazát egyből lehúzod, a tied meg a tuti.
2011. febr. 1. 15:26
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!