Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmagyarázza nekem valaki...

Elmagyarázza nekem valaki miért olyan nagyon elítélendő dolog albérletben gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Itt mindig azt látom, hogy szidják azt, aki albérletbe vállal gyereket, meg ilyenekt írnak, hogy gratulálok, ha ilyen hülye vagy, hogy albérletbe szülsz. Nem értem, miért? Én egész másképpen látom.

Egyik az, hogy a modernebb európai részeken ez a röghözkötöttség már nevetséges. Hogy itt szinte az egyetlen életcél, hogy legyen egy lakás/ház és kész.

A másik az, hogy ha attól rettegnek, hogy jaj mi lesz, ha nem tudja fizetni, akkor meg nem titok, hogy azok a magyar emberek, akik nem olyan "szerencsések", hogy örököljenek vagy ajándékba kapjanak egy lakást, azok bizony akár 50 éves korukig is fizetik a lakáshitelt. Az pedig azt jelenti, ha azt nem tudják fizetni, akkor egy idő után kihúzzák alóluk a lakást és köszönik szépen, amit eddig befizettek. Míg, ha baj van, akkor albérletből mondjuk mehetnek egy olcsóbba, kisebbe, messzebbibe.

Arról nem beszélve, hogy lehet nem a sarki gyárban akar valaki élete végéig dolgozni és egyszerűbb költözni a munka után albérletből.

Akkor mi ezen a ciki?

2011. jan. 31. 18:08
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
86%
Nem beszélve arról, hogy a gyereknek állandóság kell. Azt gondolod, hogy félévente be tudod a gyereket íratni oviba vagy bölcsibe? Nálunk csak szeptemberben van felvétel, és csak annak a gyerekét veszik fel, aki a körzetben lakik. Hiába akarod Te májusban beíratni, mert akkor költöztök oda, nem fogják felvenni. Ezért nem olyan egyszerű, hogy mindig odébbállsz, ha felmondják az albérletet.
2011. jan. 31. 18:50
 22/64 anonim ***** válasza:
40%
28 hetes terhes vagyok, főiskolás, mi a vőlegényemmel amíg el nem végezzük a sulit albérletben lakunk meg a szülőknél, meg van lehetőségünk, hogy apukám lakásában legyünk, nos nem mondom, hogy meg van mindenünk, mert nem így van, de azért nem vetetem el a megfogant babát ,mert nincs házam kocsim, jól fizető állásom stb. amúgy is a mai világban az emberek nagyrészének még 40 évesen sincs saját lakása, mert hitelre veszi meg a kocsit is, nem fogok 35-40 éves koromig várni az biztos,így is sztem ha az ember akar akkor 3-4 év alatt teljesen a saját lábára tud állni, még egy kisgyerekkel is, ha addig nehezebb is, a baba biztosan nem szenved semmiben hiányt, én nem ítélem el azokat akik albérletbe szülnek 21/L
2011. jan. 31. 18:51
 23/64 anonim ***** válasza:
63%

18:44-nek

Akkor ugye te első kézből leírhatod a Kérdezőnek, egy albérletben lakva, kicsi gyerekkel mennyire nem tudtok már arról tervezgetni sem, hogy valaha saját lakásotok legyen, ugye?!

Mert a férjed fizetése elmegy a lakbére, rezsire, szűkös megélhetésre, te meg kapsz Gyest, a gyerek meg jó sokba kerül...

Megértem, hogy próbáljátok megtalálni a helyzethez illő filozófiát, de őszintén te is elismerheted, hogy igazam van!

Csak 3-4 évet kellett volna várni a gyerekkel, addig ketten tudtatok volna kicsit szűkösebben élni és akkor a sajátotokban laknátok, nem egy albérletben...

2011. jan. 31. 18:52
 24/64 anonim ***** válasza:
66%

18:51

Hatalmas élettapasztalatod lehet!

2011. jan. 31. 18:55
 25/64 anonim ***** válasza:
79%

18:55

:-DDDDDD

2011. jan. 31. 18:58
 26/64 anonim ***** válasza:
88%

Hitel: felveszed 20-25 évre és fizeted.A végén tiéd a lakás.Ha nem fizeted kirakhatnak,ha fizeted akkor nem.Mindenben te döntesz róla és megvan a biztonságérzeted,hogy holnap is lesz hol lakni.

Albérlet: fizeted valameddig,szerződésben megkötött ideig.Sosem lesz a tiéd. Ha nem fizeted kirakhatnak,ha fizeted akkor is.Nem a tiéd,nem hozhatsz vele kapcsolatban dötéseket,mindenhez engedély kell a tulajdonostól.Nem tudod meddig lakhatsz ott,állandó a bizonytalanság.

Ezeken is gondolkodj el,ne csak a csempe színén.

2011. jan. 31. 18:59
 27/64 anonim ***** válasza:
50%

Jókat mosolyogtam a válaszokon :) - remélem nem sértek meg ezzel senkit :)

Én nagyon csodálkozom, hogy ezt a kérdést fel kellett tenni. A vőlegényem és én albérletben lakunk, jövőre szeretnénk babát vállalni. Dehogy kötjük saját házhoz/lakáshoz! Főleg a mai hitel viszonyok mellett, hiszen az önerő a teljes hitel harmada, fele kellene, hogy legyen, és azt egyszerre be kell fizetni. Így sosem lenne gyerekünk :))

Szerintünk butaság anyagi javakhoz kötni a gyerekvállalást - és már most biztos vagyok benne, hogy ezt a kijelentésemet sokan ki fogják forgatni, természetesen nem arra gondolok, hogy még pelenkára sincs pénz.

Viszont az emberek hajlamosak átesni a ló másik oldalára: először ahhoz kötik, hogy legyen saját ház. Aztán legyen autó. Aztán legyen még egy autó, mert a gyereket majd ide-oda kell vinni, és így tovább.

Egy szónak is száz a vége, ne aggódj, egyáltalán nem gáz albérletben gyereket vállalni, egyáltalán nem ettől függ, hogy mennyire lesz a baba testileg-lelkileg egészséges, vagy hogy milyen ember lesz belőle.

Mindent bele! :)

2011. jan. 31. 19:00
 28/64 anonim ***** válasza:
19%
18:51-es vagyok.Most mi a problémád? a korommal van bajod? attól, hogy 21 éves vagyok átéltem már olyan dolgokat amit más vagy soha nem fog vagy 50-60 évesen sem élt át, és hidd el gyűjtöttem némi élet tapasztalatot,azon kívül rengeteg ismerősöm van köztük többen albérletben élnek a gyerekükkel, nem tudom miért probléma, hogy leírtam a véleményem, és azt, én hogy teszek, nem tudom már megint miért kell ítélkezni, annyira nagyon tudja hangoztatni mindenki mi a jó, meg mi a társadalmi elvárás, csakhogy aki nem él át bizonyos dolgokat, az csak szövegel, nem ártana, ha empatikusabb lenne az emberek nagyrésze, és nem csak elhordaná az embert mindennek, a döntése miatt, meg a véleménye miatt, aki ráadásul ennyire, piszkálja azokat akik korán vállalnak gyereket, meg úgy hogy még mindenük nincs meg, besavanyodottak,irigyek, vagy csak pusztán rossz indulatúak, ahogy te is én is elmondtam a véleményem, nem úgy emlékszem, hogy ítélkeztem volna benne akkor meg mi bajod vele?
2011. jan. 31. 19:03
 29/64 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem nem elítélendő. Én is albérltetben nőttem fel, és azért valahogyan csak felnőttem.

Az a legrosszabb az albérletben, hogy nem a saját lakásod, jobban kell vigyázni, hogy ne rongálj meg semmit, ne tegyél tönkre semmit, csendben legyél - mert nem a te szavad dönt, és a főbérlő felmondhat, ha nem tetszik neki valami.

És ezt egy gyerek nem mindig érti meg, vagy csak nehezen. De ha jobban oda van rá figyelve, megtanítják neki, hogy mit szabad, mit nem, akkor szerintem ez kiküszöbölhető.

Kétségtelenül igazad van, mert az albérletnek megvan az az előnye, hogy nem vagy annyira helyhez kötve (bár a munkahely, meg egyebek odaköthetnek), de szerintem a legtöbb ember nem ezért van albérletben, hanem mert ez jutott neki.

Nekem nagy vágyam a saját lakás, ezt tartom a legjobbnak a gyereknevelésre, de csak akkor tudnék venni, ha hitelt vennék fel ( tehát végülis ugyanúgy nem lenne az enyém, hanem a banké). Úgyhogy valószínűleg erősítem még egy darabig az albisok táborát. :D

2011. jan. 31. 19:04
 30/64 anonim ***** válasza:
13%

Azt még hozzá tenném, hogy szerintem az albérlet ellen állást foglalók nagyon szélsőséges példákat hoztak fel.

Ha fizetitek az albérleti díjat meg a rezsit, akkor nem nagyon lehet baj :)

A saját lakás/ház pedig jöhet akkor, amikor lesz rá lehetőség - pl. javulnak a hitelviszonyok, vagy megnyeritek a lottót (ha már szélsőségekről beszéltem :)

2011. jan. 31. 19:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!