Elmagyarázza nekem valaki miért olyan nagyon elítélendő dolog albérletben gyereket vállalni?
Itt mindig azt látom, hogy szidják azt, aki albérletbe vállal gyereket, meg ilyenekt írnak, hogy gratulálok, ha ilyen hülye vagy, hogy albérletbe szülsz. Nem értem, miért? Én egész másképpen látom.
Egyik az, hogy a modernebb európai részeken ez a röghözkötöttség már nevetséges. Hogy itt szinte az egyetlen életcél, hogy legyen egy lakás/ház és kész.
A másik az, hogy ha attól rettegnek, hogy jaj mi lesz, ha nem tudja fizetni, akkor meg nem titok, hogy azok a magyar emberek, akik nem olyan "szerencsések", hogy örököljenek vagy ajándékba kapjanak egy lakást, azok bizony akár 50 éves korukig is fizetik a lakáshitelt. Az pedig azt jelenti, ha azt nem tudják fizetni, akkor egy idő után kihúzzák alóluk a lakást és köszönik szépen, amit eddig befizettek. Míg, ha baj van, akkor albérletből mondjuk mehetnek egy olcsóbba, kisebbe, messzebbibe.
Arról nem beszélve, hogy lehet nem a sarki gyárban akar valaki élete végéig dolgozni és egyszerűbb költözni a munka után albérletből.
Akkor mi ezen a ciki?
Te magad kimondtad a választ:
"Hogy itt szinte az egyetlen életcél, hogy legyen egy lakás/ház és kész."
Az embereket így nevelték, ebben nőttek fel, hogy bármi áron, de lakást kell szerezni. Pusztán ennyi a lényege a dolognak.
Nem, egyáltalán nem elítélendő szerintem! Európa többi részén egészen másképp gondolkodnak az emberek (pl Hollandia), tényleg nem arra hajtanak, hogy minél szebb/jobb/nagyobb lakásuk legyen.
Nálunk azonban a lakás afféle státuszszimbólum, ami azt jelenti, megvan az anyagi háttér, biztonság, ami miatt szabadabban vállalhat az ember gyereket pl, mert nem találhatja az utcán magát egyik napról a másikra. Ha valaki elvből nem akar lakást, akkor éljen albérletben, de mellette legyen annyit a tejbe aprítania, hogy vészhelyzetben se legyen gáz.. Ha ugyanis gyerek előtt nem volt pénz lakásra, akkor utána még kevésbé lesz rá keret.
Mondanom sem kell, az előbb említett európai országokban is arról szól az élet, hogy évi fél évet tölteni albérletben, a többit a külföldi nyaralókban..
De egyébként arra hajtani sem célszerű, hogy gyerekkel a nyakadban költözz minden évben más városba a munkát kergetve..
Én nem vagyok olyan "szerencsés", hogy bárkitől örököljek bármi - a családi házat ugyebár max a gyerekeim fogják - de mikor családom lesz, szeretnék egy saját házban élni, ha hitelre, hát hitelre. Addig azonban szívesen költözködöm, utazgatom külföldre.. Ez persze függhet attól is, hogy az ember hogyan nőtt fel. Én egy panelban sem tudnám elképzelni az életemet, nem hogy albérletben..
Mert az emberek többsége sötét, mint az éjszaka.Tisztelet a kivételnek.A legtöbbje a szülői házban húzza inkább meg magát, de mikor jönnek a nagy ereszd el a hajam-viták, konfliktusok, akkor csak a panaszáradat van, hogy milyen szemét az anyós-após stb.Kérdem én: az nem a szegénység jele, ha valaki nem tud, vagy nem akar kitörni a szülői házból?!Mert sokan megrekednek ebben a stádiumban, és azt hiszik, hogy én vagyok a nagy marha, mert nekem csak egy albérletre futja.Ma Magyarországon olyan a politikai helyzet, hogy ami ma még biztos, az holnap nincs.OTp-hiteles a lakásod?Oda szülsz, és azt hiszed az majd örökké tart?!Ugyanolyan patthelyzet, mint az albérlet, sőt, még inkább.Mert az albérletet, ha nem tudod fizetni, akkor megbeszéled a tulajjal, és egyébként is ott a kaució, ami erre az esetre is fennáll, max, utána újra elkéri, de akkor is jobb helyzet, mint a hiteleseknél.Főleg, ha svájci frank alapú.
Aki örököl, nyer valahonnan, vagy kisemmiz vkit, és úgy jut házhoz, vagy évekeig dolgozik külföldön és ott amit összegyűjt, abból vesz kp-re, annak gratuállok, tegye azt, de semmivel nem érzem az ilyeneket különbnek egy fikarcnyival sem magunknál, még ha albérletben jön is világra a gyerekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!