Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmagyarázza nekem valaki...

Elmagyarázza nekem valaki miért olyan nagyon elítélendő dolog albérletben gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Itt mindig azt látom, hogy szidják azt, aki albérletbe vállal gyereket, meg ilyenekt írnak, hogy gratulálok, ha ilyen hülye vagy, hogy albérletbe szülsz. Nem értem, miért? Én egész másképpen látom.

Egyik az, hogy a modernebb európai részeken ez a röghözkötöttség már nevetséges. Hogy itt szinte az egyetlen életcél, hogy legyen egy lakás/ház és kész.

A másik az, hogy ha attól rettegnek, hogy jaj mi lesz, ha nem tudja fizetni, akkor meg nem titok, hogy azok a magyar emberek, akik nem olyan "szerencsések", hogy örököljenek vagy ajándékba kapjanak egy lakást, azok bizony akár 50 éves korukig is fizetik a lakáshitelt. Az pedig azt jelenti, ha azt nem tudják fizetni, akkor egy idő után kihúzzák alóluk a lakást és köszönik szépen, amit eddig befizettek. Míg, ha baj van, akkor albérletből mondjuk mehetnek egy olcsóbba, kisebbe, messzebbibe.

Arról nem beszélve, hogy lehet nem a sarki gyárban akar valaki élete végéig dolgozni és egyszerűbb költözni a munka után albérletből.

Akkor mi ezen a ciki?

2011. jan. 31. 18:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
16%
Igazából, nem érdekel, hogy mit gondoltok, akik lepontoztatok, ítélkezni mindig könnyű, főleg, hogy nem ismertek minden körülményt, úgy gondolom, azért, azt nem lehet mondani, hogy a semmibe születik, lakás van, pénz van, a szülei szeretik egymást, a nagyszülők bármikor kiállnak mellettünk, nem szenved majd semmiben hiányt.Ítélkezzetek csak, attól még nincs igazatok, mondom aki nem éli át az csak szövegel,vagy választja az egyszerűbbet elveteti. Bocsánat kérdező hogy ennyit írtam, csak nagyon felhúztak, hogy megint önző módon ítélkeznek.21L
2011. jan. 31. 19:34
 42/64 anonim ***** válasza:
72%

"mondom aki nem éli át az csak szövegel"

Nem szövegel,hanem gondolkozik és csak aztán cselekszik.

2011. jan. 31. 19:37
 43/64 anonim ***** válasza:
4%
Nagyon kötekedsz velem,nem szemléletet váltottam, pusztán vállalom a következményeket a tetteimért,21 éves vagyok, nem 15, tudtam ha becsúszik bevállalom,mert tudtam egy védekezési módszer sem 100%.Mire a gyerek nagyon sok pénzbe kerül addigra lesz is rá sok pénz, mert van célom amit elszeretnék érni, és elfogom.21L
2011. jan. 31. 19:38
 44/64 anonim ***** válasza:
85%

"...28 hetes terhes vagyok, főiskolás, mi a vőlegényemmel amíg el nem végezzük a sulit albérletben lakunk meg a szülőknél, meg van lehetőségünk, hogy apukám lakásában legyünk, nos nem mondom, hogy meg van mindenünk, mert nem így van, de azért nem vetetem el a megfogant babát ,mert nincs házam kocsim, jól fizető állásom stb...." (21/L)

==========================================

Aztán kicsit később meg azt írod, hogy VAN lakásotok és VAN miből megélnetek???... Hogy is van ez?!...

Nem ítélkezem feletted, pusztán próbálom megismertetni veled saját magadat.

Hidd el, nekem nem lesz sem jobb, sem rosszabb attól, hogy te hogyan gondolkozol és hogyan élsz, egyszerűen a javaslataimmal segíteni szeretnék, hátha tudok segíteni valakinek az életét jobbá tenni az én 56 éves élettapasztalatommal.

Kívánom neked, hogy te is 34 évig boldog házasságban élhess a férjeddel, de ez nagyon nehéz lesz, ha OTTHONOTOK sincs...

2011. jan. 31. 19:45
 45/64 anonim ***** válasza:
70%
21 vagyok, 21 éve albérletezünk, mert a szüleim képesek voltak 0 alapra megcsinálni engem. Én csak ezért ítélkezek.
2011. jan. 31. 19:50
 46/64 anonim ***** válasza:
0%
főiskolásan is lehet dolgozni, és apukám lakása, a mienk, de inkább hagyjuk mert,már leírtam mindent, és még így is bele kell szólni
2011. jan. 31. 19:54
 47/64 anonim ***** válasza:
68%

Kedves 21 éves lány! Hidd el nem mindent rossz indulatból írnak neked, lehet inkább élettapasztalatból. Egy kisgyermek az élet értelme, az édesanyáknak, mikor a babája megszületik természetesen jön az anyaság érzete is, de nem biztos, hogy az apának is igazi édasapa érzete van. Egy férfinak meg kell érnie arra, hogy jó édesapa legyen, hogy a gyermekét saját maga elé tudja helyezni, hogyha le kell mondani a saját céljairól a gyermek javára, azt önzetlenül meg tudja tenni. Ha ilyen párod van semmi félnivalód nincs, az én párom 30 éves kora után ért meg erre, de megérte kivárnom, mert imádja a kisfiát.

Ajánlom a tini mamik című műsort az mtv-n, sokat tanulhatsz belőle,mert sajna és megint csak tapasztalat a párkapcsolatok 3/4 -e rámegy a korai gyerekvállalásra és gyermekkel újra kezdeni nem lesz egyszerű, ezért türelem az élet eléd ezt a játszmát dobta,ezt kell a lehető legjobban játszanod, de te se ítéld el az idősebbeket, mert lehet, hogy csak meg akarnak kímélni sok sok csalódástól.Jó babavárást!

2011. jan. 31. 19:58
 48/64 anonim ***** válasza:
68%
Minden emberben megvan a fészekrakás ösztöne, ami saját lakást, házat jelent és az, hogy abban neveli az utódokat. Mindenki azt csinál, amit akar, de tudatosan albérletbe szülni szerintem elég putri dolog.
2011. jan. 31. 20:06
 49/64 anonim ***** válasza:
51%

Ez az egész albérletbe-szülés nem szól másról, mint hogy a kedves kismamák pici agyacskájának valamelyik tekervényét buzerálták a hormonok, és rátört hogy ő anya akar lenni, méghozzá mindenáron, nem az hogy nem tud, nem AKAR várni, most kell és kész, ő babázni akar, és punktum.

Aztán meg próbálja magát igazolni mindenféle elméletekkel, holott az egész nem szólt másról, csak róla, hogy Ő nem akart várni, hanem gyereket akart mindenáron. Ez szimplán önzőség.

És itt nem csak az albérlettel van szó. Hanem hogy (mint az alábbi példa mutatja...) 21 évesen (meg 20 évesen, meg 22) a nagy büdös semmire, a nulla élettapasztalatra, nulla karrierre, nulla anyagi háttérre szülnek gyereket, és majd anyucika meg apucika segít, meg majd a drága férj dolgozik, és igen, az ő kapcsolatuk örökké fog tartani, és boldogok lesznek, és rózsaszín felhő, meg csicsergő madarak, és őrőm és bódottság. Csak arra nem gondol senki (vagy nem akar), hogy mégis mi lesz akkor amikor a drága férjről kiderül hogy szeret a haverokkal kocsmázni, vagy van 5 szeretője, vagy szimplán kivágják a munkahelyéről? Akkor mit csinál a drága gügyögő, szaros pelenkák között szocializálódott, semmihez nem értő, nulla háttérrel rendelkező kismama? Majd pislog nagy szemekkel, mint borjú az új kapura. Mit ír majd az önéletrajzába, amikor munkát kéne találni, vagy mehet az utcára? Hogy nagyon finom papit tud főzni? Majd sír hogy se munkatapasztalata, se félretett pénze, se anyagi háttere, se semmi, igazából a férje nélkül életképtelen, önmagáról nem tud gondoskodni, nemhogy egy gyerekről. De persze, mindenki másnak csak savanyú a szőlő, hisz az élet éretelme a gyerekszülés, és akinek nincs 25 éves koráig gyereke, az csakis egy besavanyodott, irigy tyúk lehet, hisz az ő életük ugye maga a megtestesült álom, hát persze:)

Az ilyen idióta, naiv libáktól születnek aztán olyan kérdések, amikkel tele van gyk. Pont ma is volt egy (de van minden nap vagy 5) Mindjárt be is másolom.

Ja és 21/L! Nyugodtan magadra veheted!

21/L, akinek nem savanyú a szőlő, szintén vőlegénye van, és holnap is teherbe eshetne ha akarna, csak épp nem őrült meg...

2011. jan. 31. 20:09
 50/64 anonim ***** válasza:
69%

20:09

Hűha,ezt szépen összeszedted!Csak bólogatni tudok,teljesen igazad van.

2011. jan. 31. 20:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!