Túlreagáltam a dolgot? Ti mit szóltatok volna a helyemben?
Mi is hárman vagyunk egymásnak (nagyszülők 160km-re,és dolgoznak),szóval nekem sem volt sok segítségem,de azért nem szaladt a ház.Napközben hagytam hagy rámoljon a kicsi(aki mostmár 4 éves kisfiú),este letettem,aztán rendet raktam,felmostam.Ez ment minden este!De megérte,h mert reggel jó érzés volt rendben kávézni,kezdeni a napot.Mosogatás mániás vagyok(saját bevallás szerint is),úgyhogy nálam nem tud felhalmozódni.A fürdés mindig az én dolgom volt,mert a férjem félt,h nála baja lesz a picinek.Kakis pelust sztem össz-vissz 5X ha cserélt ,általában én olyankor nem voltam elérhető közelségben (pisist igen).De soha nem cseszegett semmiért!Vannak szabályok amiket én hoztam,vannak amiket ő.Tartjuk magunkat hozzájuk.Mondjuk nekem szigorúbb elvárásaim vannak a rend és tisztaság területén!Nem tudok úgy lefeküdni,h nincs rend,nincs felmosva!
Nem lehet,h rosszul osztod be az idődet?Vagy rosszul használod ki azokat az üresjáratokat amik a gyerek mellett vannak?
A legfontosabb,h a saját idődet te osztd be!Ha végképp nem tudsz apróságokra időt szánni,akkor komolyan mond el neki,h ez neked így nem megy,nem látod át a dolgokat,segítsen.Vigyel a gyereket 1 órára,vagy csak foglalja le.
Ha elutasítja a segítségkérésed,akkor meg egyszerűen hagy te is figyelmenkívül őt.Van egy olyan érzésem,h sok veszekedés áll még előttetek.Azt hiszem a férjednek sokkal többet kellene segíteni,és neked ezt szóvá kellene tenned.
Azt ne várd,h mosogatni,takarítani fog,vagy magától észreveszi a pozitív változásokat rajtad!Ez nálunk sincs így. Akkor nem is férfi lenne,hanem egy valóságos csoda. :D De a gyerekkel foglakozik.Mert azt muszáj!!!!
Próbálj te is így időt csiholni magadnak a dolgokra.
Sok sikert!
Lehet itt magyarázni, hogy kell kinézni a lakásnak mennyi gyerek mellett, és hát persze, hogy mindenkinél minden makulátlan, lehet menni bármikor.
Mondjuk megnézném, hogy mekkora rend van, amikor a gyerek épp fogja, és a szőnyeg közepére borítja a virágcserepet, földestől, és épp betoppan valaki.
Az külön szép, hogy egy egy éves gyerek nem igényel figyelmet, múltkor olvastam a hírekben, hogy a "mintaanya" mellett a kisbabának kétszer! tört be a koponyája, egyszer nem vette észre porszívózás közben, hogy ki tudta nyitni az ajtót, és leesett a lépcsőn, a másikra nem emlékszem.
Hát tudod mit, Kérdező? Inkább legyen mosogatnivaló.
Azt viszont fura módon a sok rendszerető mintaanya szó nélkül hagyja, ha a férj a mosatlant otthagyja az asztalon. :S
Nem vagdalkozok azzal, hogy váljatok el, mert manapság pláne nem megy az olyan könnyen, kisgyerekkel, GYES-ből élni.
De nem leszel egy ilyen férfi mellett soha boldog.
Azt nem is kommentálom, ha egy fél kilót felszedsz, akkor kövérnek nevez... ő gondolom pont úgy néz ki, mint egy Calvin Klein modell.
Régen volt már, mikor minden munka a nőre hárult, a férfi meg cserébe eltartotta a családját.
Ha ennyire megrekedt ebben, a helyedben rákérdeznék, hogy ugye ez a nézete a továbbiakban sem változik, mert akkor te ugyan nem mész vissza dolgozni. Ő viszont kapja össze magát, mert nem keres eleget, több pénzre lenne szükséged, és jó lenne végre nyaralni is, hogy kipihenhesd magad, tehát akkor tartson is el úgy, hogy semmi ne hiányozzon.
Vagy átértékeli, hogy mégiscsak 2011-et írunk, és összekapja magát. Pl. pelenkázhat, mehet a gyerekkel játszani, megfürdetheti, amíg te utoléred magad a mosogatással, pakolással, mert ő az apja a gyereknek.
Van két kisgyermekem,rendgeteg figyelmet igényelnek,és bizony nálunk sokszor szalad a lakás.Ez van,nem érdekel,a gyerek testi épsége/egészsége az első,utána jöhet a többi.
Férjed meg ha csak otthon fekszik,akkor semmi joga ilyeneket mondani,mert ha naponta 12 órát melozna,megérteném valamilyen szinten,de így...
Probáld meg a kicsidet belevonni a házimunkába,vegyél neki kis seprút stb,és csináljátok együtt,neki játék,foglalkozol is vele és még a munka is halad.Gyerekeim imádják az ilyent,mindenbe utánoznak.Persze a wc/fürdő takaritás más tészta,de hátha igy egy kicsit jobban menne az otthoni teendők.
Nem tudom mekkora a konyhátok,de ha nagy vegyél bele neki játékkonyhát,és ameddig te főzzől,addig ő is tud a saját kis konyhájában.(nálunk ez megoldhatatlan,másnál a wc nagyobb,mint a mi konyhánk,panel lakás).
Légy kreativ,és jobban tudsz haladni.
Férjed meg csesze meg,lehet a helyedben a fejét is leüvöltöttem volna.
Mivel ő is ott lakik, így az ő dolga is.
neki nem feleség kell, csak egy cseléd... sajnállak.
Én már otthagytam volna, az a tipikus hím soviniszta ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!