Túlreagáltam a dolgot? Ti mit szóltatok volna a helyemben?
Férfi vagyok, két gyereket nevelünk, és a férjed szégyellje magát. Az élet dolgai, örömei és nehézségei, közösek. Ha van benne szeretet és tisztesség megérti ezt, ha nincs ennyi volt. De lehet, hogy csak egy elkényeztetett kis korcs volt, olyan "anyuci kedvence", akkor nehéz dolgod lesz vele.
Ha csupán nem látja helyesen a dolgokat, sokat segíthet ha megérti, hogy a párkapcsolatban a felek minden szempontból egyenlőek, és, hogy egy jó kapcsolat arról szól, hogy a felek azt nézik, miképpen tehetnének bele többet, és nem azt, hogy miképpen vehetnének ki többet! Ezt próbáld megértetni vele, de békésen, szeretettel , mert lehet, hogy ezt nem tudja.
De rühellném magam, ha én is így viselkednék a lánnyal. (Élettársam).
Nekünk nincs gyerek, csak két spániel, az egyikük sajnos két hónapja folyamatos ápolásra, felügyeletre szorul. Mindent megteszek éjjel és nappal, hogy ez rendben menjen.
Kicsit el van kapatva a pasid. Most oltogathatnálak, hogy te is tehetsz róla. Nem zrikállak ezzel, inkább azt mondom, hogy próbáljatok alakítani a helyzeten. A pasinak mondd meg, hogy vegyen kicsit vissza és vegye ki a részét jobban.
köszönöm a válaszokat!nem anyuci kedvence,ő volt a férfi a háznál.most jelenleg annyiból áll a munkája,hogy eljár az építkezéshez és egy pár órát pakolászik.mert ha 12 órát dolgozna,nem szólnék.de mikor itthon fekszik és nem segít...
azt mondja rosszul érzi magát a bőrében.én meg nem aludtam lassan másfél éve egy éjszaka 5-6 óránál többet.és azt is megkapom,hogy miért vagyok fáradt.
egyébként míg alszik a kicsi,teszem a dolgom,csak azalatt az 1 óra alatt sokra nem jutok.
Mindkét oldalt meg lehet érteni, hiszen egy gyerek mellett is fel lehet mosni, porszívózni, port törölni, és csinálni az egyéb házimunkát. Ha valaki rendet tart, és nem hagyja, hogy a ház rárohadjon, akkor minden nap csak annyi dolga van, hogy fenntartsa a tiszta állapotot. Egy gyerek is alszik, de még ha nem is, akkor is lehet mellette csinálni ezt-azt. Tudom, mert nekem is van gyerekem. Ilyenkor csinálom a dolgom, a gyereket beteszem a babakocsiba, vagy a járókába, és "beszélgetünk". Nem sír, mert ott vagyok, lát, és kibírja azt az 1 órányi takarítást.
Viszont a férj is levehetne némi terhet a feleség válláról, mert kötelességek is vannak, nem csak elvárás. Szerintem úgy lenne igazságos, ha hétköznap a feleség vinné a háztartás, hétvégén a férj. Vagy még jobb lenne mondjuk a megosztás.
Az a vicces kis elszólása viszont a színtiszta igazság volt, alkalmazottat lát benned.
ezért kell még akkor megnevelni a férjet,amig nincs gyerek...
eszembe nem jutott volna még összeköltözni se ugy párommal,hogy nem hajlandó segiteni a házimunkábn,nemhogy gyereket vállalni...
Ha a kedves férjed nem hajlandó segíteni, és te meg nem győzöd egyedül, van egy kiváló megoldás:
BEJÁRÓNŐŐŐŐŐŐ :)
heti kétszer megy, kiganyéz, azt kész. :)
Úgy érzem a férjed ezt megteheti.
Nekem is volt egy barátom, rühellte a házi munkát. én se vagyok egy házi tündér. Ő hívott takarítónőt, két hetente. nálatok sűrűbben kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!