Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Túlreagáltam a dolgot? Ti mit...

Túlreagáltam a dolgot? Ti mit szóltatok volna a helyemben?

Figyelt kérdés
Adott a férjem és van egy 13 hónapos fiunk.Állandóan azzal piszkál,hogy rendetlenség van,hogy néz ki a lakás.Már nagyon kezdem unni,mondtam neki,hogy ő is tehet ellene.De szerinte ez az én dolgom.Tudni kell,hogy a fiunk állandó figyelmet igényel magának,sokra nem haladok mellette.Tegnap vacsora után azt mondja,pakoljam el a kaját.Oké,el is mosogatok,akkor vigye el a kicsit fürdeni.Hát ő nem,inkább megvárnak engem.Nem mosogattam,gyorsan elraktam,amit el kell,vittem a kicsit fürdeni.Reggel fél 7-kor kel a kicsi,álmos volt a férjem,hagytuk aludni.Megreggeliztünk,elmosogattam,játszottunk.Fél 9-kor kelt fel,ő is megreggelizett,majd megint jött azzal,hogy mi ketten a gyerekkel vagyunk rendetlenek,meg szétdobáljuk a holminkat.Ő ugyanolyan rendetlen.És félig viccből megjegyezte,hogy azért nősült meg,hogy legyen,aki főz,mos rá.Itt berágtam,és közöltem vele,hogy gondolkodjon már,kivel beszél.És ha neki ez kell,váljunk el,keressen magának egy bejárónőt.Ő meg nem érti,hogy mi bajom és miért "hisztizek".ÉS ezek után elvárja,hogy vágjak jópofát a dolgokhoz,minden menjen úgy,mint régen.Hozzáteszem,dicséretet soha nem kapok.Ha felszedek fél kilót,akkor kövér vagyok,hogy nézek ki,ha lefogyok 3-at,akkor meg sem dicsér,hogy milyen jó.Szerintetek?
2011. jan. 20. 12:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
78%

Férfi vagyok, két gyereket nevelünk, és a férjed szégyellje magát. Az élet dolgai, örömei és nehézségei, közösek. Ha van benne szeretet és tisztesség megérti ezt, ha nincs ennyi volt. De lehet, hogy csak egy elkényeztetett kis korcs volt, olyan "anyuci kedvence", akkor nehéz dolgod lesz vele.

Ha csupán nem látja helyesen a dolgokat, sokat segíthet ha megérti, hogy a párkapcsolatban a felek minden szempontból egyenlőek, és, hogy egy jó kapcsolat arról szól, hogy a felek azt nézik, miképpen tehetnének bele többet, és nem azt, hogy miképpen vehetnének ki többet! Ezt próbáld megértetni vele, de békésen, szeretettel , mert lehet, hogy ezt nem tudja.

2011. jan. 20. 13:05
 12/30 anonim ***** válasza:
72%

De rühellném magam, ha én is így viselkednék a lánnyal. (Élettársam).

Nekünk nincs gyerek, csak két spániel, az egyikük sajnos két hónapja folyamatos ápolásra, felügyeletre szorul. Mindent megteszek éjjel és nappal, hogy ez rendben menjen.

Kicsit el van kapatva a pasid. Most oltogathatnálak, hogy te is tehetsz róla. Nem zrikállak ezzel, inkább azt mondom, hogy próbáljatok alakítani a helyzeten. A pasinak mondd meg, hogy vegyen kicsit vissza és vegye ki a részét jobban.

2011. jan. 20. 13:08
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Én elutaznék 2 napra "sürgős családi ügyben", és otthagynám neki a rendbe rakott lakást (hogy ne érje szó a ház elejét, és legyen összehasonlítási alap) és a gyereket. Kíváncsi lennék, mire mész haza 2 nap múlva. A férjednek pedig ennyi elég lesz, hogy értékeljen.
2011. jan. 20. 13:08
 14/30 anonim ***** válasza:
37%
Hát bocs, de szerintem meg ne a gyerek irányítsa már az életed! Mi az hogy állandó figyelmet igényel? Hát álljunk már meg, nem a gyerek a főnök. Főleg ilyen nagy korban már. Majd megtanul szépen elleni ha hagyod és akkor neked is lesz időd. Bár persze ürügynek valóban nagyon jó. De mit mondasz ha majd nagy lesz?
2011. jan. 20. 13:10
 15/30 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!nem anyuci kedvence,ő volt a férfi a háznál.most jelenleg annyiból áll a munkája,hogy eljár az építkezéshez és egy pár órát pakolászik.mert ha 12 órát dolgozna,nem szólnék.de mikor itthon fekszik és nem segít...

azt mondja rosszul érzi magát a bőrében.én meg nem aludtam lassan másfél éve egy éjszaka 5-6 óránál többet.és azt is megkapom,hogy miért vagyok fáradt.

egyébként míg alszik a kicsi,teszem a dolgom,csak azalatt az 1 óra alatt sokra nem jutok.

2011. jan. 20. 13:13
 16/30 A kérdező kommentje:
13:10-nek:ha otthagyom a gyereket,akkor jön utánam fejhangon üvöltve,mindig a nyomomban van.járóka nem fér el,hogy abba beletenném.
2011. jan. 20. 13:15
 17/30 anonim ***** válasza:
91%

Mindkét oldalt meg lehet érteni, hiszen egy gyerek mellett is fel lehet mosni, porszívózni, port törölni, és csinálni az egyéb házimunkát. Ha valaki rendet tart, és nem hagyja, hogy a ház rárohadjon, akkor minden nap csak annyi dolga van, hogy fenntartsa a tiszta állapotot. Egy gyerek is alszik, de még ha nem is, akkor is lehet mellette csinálni ezt-azt. Tudom, mert nekem is van gyerekem. Ilyenkor csinálom a dolgom, a gyereket beteszem a babakocsiba, vagy a járókába, és "beszélgetünk". Nem sír, mert ott vagyok, lát, és kibírja azt az 1 órányi takarítást.

Viszont a férj is levehetne némi terhet a feleség válláról, mert kötelességek is vannak, nem csak elvárás. Szerintem úgy lenne igazságos, ha hétköznap a feleség vinné a háztartás, hétvégén a férj. Vagy még jobb lenne mondjuk a megosztás.

Az a vicces kis elszólása viszont a színtiszta igazság volt, alkalmazottat lát benned.

18/30 anonim ***** válasza:
76%

ezért kell még akkor megnevelni a férjet,amig nincs gyerek...

eszembe nem jutott volna még összeköltözni se ugy párommal,hogy nem hajlandó segiteni a házimunkábn,nemhogy gyereket vállalni...

19/30 anonim ***** válasza:

Ha a kedves férjed nem hajlandó segíteni, és te meg nem győzöd egyedül, van egy kiváló megoldás:

BEJÁRÓNŐŐŐŐŐŐ :)

heti kétszer megy, kiganyéz, azt kész. :)

Úgy érzem a férjed ezt megteheti.

Nekem is volt egy barátom, rühellte a házi munkát. én se vagyok egy házi tündér. Ő hívott takarítónőt, két hetente. nálatok sűrűbben kell.

2011. jan. 20. 13:24
 20/30 anonim ***** válasza:
67%
Jaj, de ismerős. Az én exférjem is ilyen volt. El is váltam tőle pár éve.
2011. jan. 20. 13:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!