Túlreagáltam a dolgot? Ti mit szóltatok volna a helyemben?
szerintem a lusta qrvaaanyjàt.. :)
ezek a kis gö.rények mint a férjed..tul sokan vannak.. persze ha kiàllsz magadért és lehordod akkor hisztis idegbeteg p!csa leszel...
Elég egyoldalúnak tűnik így ez a házasság. Mindkettőtöknek igaza van. Neki azért, mert amíg a pici alszik addig lenne időd szépen nyugodtan összekapni egy kicsit a lakást. Neked viszont azért van igazad, mert ő meg segíthetne, hiszen ő is ott él és nem hiszem, hogy elmosogat maga után vagy felporszívóz egy szobát.
A megoldás szerintem az lenne, hogy te elsősorban átszervezed a napod, egy kicsit tudatosabban élsz, és nagyjából rendben tudod tartani a lakást. Nem kell mindennek csilli-villinek lenni, hiszen ezt nem is várja el senki és ez még sok évig nem is lesz így, hiszen pici gyereketek van. Ugyanakkor szerintem kellene saját programot szervezned és addig apucira hagyni a gyereket és kikötni neki, hogy mellette tegyen is rendet. Menj addig fodrászhoz, kozmetikusoz, vagy csak a barátnőiddel kávézni, vásárolni. Megérdemled. Ő pedig hátha megbecsül!
nálnuk is ennyi idős a baba én meg folyton úgyérzem magam mint valami polipszörny aki ezerfelé szaladna takarítani, főzni, mosni a kaksis popsit meg játszani, sétálni stb.
De ilyen arogáns és pofátlan dolgot még sose hallotam a férjemtől. Szerintem igenis tisztázni kell a játékszabájokat, ha vannak elvárások és igények akkor neked is lehetnek! Ha szerinte tied a lakás "bejárónő" része oké, de addig ő a "főállású babagondnok" aki a saját gyerekét eteti, gondozza, játszik vele míg anyu mást csinál s nem addig tart ez míg a baba a "szép felét" mutatja, hanem mikor sír azt is oldja meg s ne lepasszolja. Mégis ő mikor kell fel reggel korán a babához? mikor alszod ki magad? Vagy éjjel tündérkedett a konyhában, hogy fáradt s ilyen lenézően beszél? nem hinném.
Most nem értelek. A férjed dolgozik? Mert azért neked a napi 8 óra "munkába" 1 gyerek mellett bele kéne férjen, hogy azért rend legyen a lakásban... Szerintem.
Én 3 kicsit nevelek, de nincs kupi, jöhetsz bármikor, de nem is takaritok egész nap. Azért a rend az alapja egy tisztességes családnak szerintem...
Szóval ha a férjed dolgozik, akkor az 1 gyerek nevelésbe belefér a rend tartása otthon, ha majd te is dolgozol akkor ez már kettőtök dolga lesz.
Az én párom is be-beszólogat alkalomadtán, amiért nekiugrok, mint a tigris, a gazellának, mert tény, hogy mindenre nem jut időm a munkám mellett, de azért még nem élünk putriban. A pókhálót meg neki is éppen annyi időbe telne leszedni, mint nekem. pl. amíg engem oktat.
Ne hagyd magad semmiképpen! Az a baj, hogy a férfiak többsége ezt természetesnek veszi, hogy minden házimunka a nők dolga. Én roppant igazságtalannak tartom, aki ezt még hangoztatja is. Az egy dolog, ha úgy gondolja, de legalább ne mondja ki, hanem inkább ragadja meg a porszívócső végét, és álljon neki takarítani. Főleg, ha ő még előbb is ér haza a munkából, mint én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!