SOS! Ha az otthoni körülmények drasztikusak és elmúltam 18 mit tehetek? Segítséééég
Basszus
Nem azt mondom hogy könnyű melót találni, de meg kell próbálni.
Ha meg a suli mellett nem lehet akkor sajna de abba kell hagynia.
Az állam nem fogja eltartani még x évig, és ezt nem is lehetne elvárni
Húga 17 éves tehát nem sokáig kiskorú.
Mi távkapcsolatban vagyunk a párommal ami még jobban nehezíti a dolgokat, de legfontosabb az lenne hogy ők jó helyre tudjanak kerülni.
Dolgozik amennyit csak tud,de ez sokszor a tanulás rovására megy mert most is az ő kicsiny fizetéséből van kaja.
Diplomát szerezni vagy normálisan élni?
Az az Ő döntése,Én az utóbbit választanám
Ráadásul már annyi diplomás van, hogy olyan melókat is elvállalnak amihez elég lenne a 8 általános is :S
Értelek, hogy mire akarsz kilyukadni, csak épp azt nem értem hogy képzeled el. Ha nem kap munkát hogyan élhetne normálisan? Így az iskola kb. anyagi lehetőséget is nyújt neki a diákhitellel, diákmunkával és anyagi támogatásokkal, illetve egy későbbi pontot, amivel majd teljes munkaidőben tud dolgozni.
Érettségivel minden nélkül nem tudna mit kezdeni, mondom a szakképzettek sem kapnak munkát, érettségivel nagyon nagyon nehéz és akkor se diákhitel, se diákmunka, se szociális ösztöndíj, se bursa, se egyszeri, se tanulmányi ösztöndíj. Azért nem mindegy, hogy éhezik egy évig mert munkát keres és a sulit abbahagyta, vagy folytatja és él ezekből az összegekből, elvégre ezek azért vannak, hogy a tanulmányaid alatt el tudd magad látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!