SOS! Ha az otthoni körülmények drasztikusak és elmúltam 18 mit tehetek? Segítséééég
Első körön vedd fel a diákhitelt és menj kollégiumba. Ha felveszel havi 40 ezret, abból bőven megvan a lakásod és a kajád is.
A kollégiumot akkor is igényelheted, ha ugyanabban a városban tanulsz, mert nem az számít, hol élnek a szüleid, hanem hogy milyen a tanulmányi átlagod. Körülbelül havi 10 ezret kell fizetned érte. A következő félévre most még leadhatod a jelentkezést.
Ezután keress egyetem mellett végezhető munkát. Regisztrálj diákszövetkezetekhez, lehetőleg az összeshez. Ezt amúgy tilos elvileg, ezért ne reklámozd :)
Ha munkába álltál, akkor az első fél évben, amíg kapod a diákhitelt is, tedd félre a kereseted. Így lesz egy kis tartalékod. A következő félévben mondd le a diákhitelt és csak diákmunkából igyekezz megélni. Mivel ez nem fix, ezért fontos, hogy mindig legyen legalább 100-150 ezer tartalék a számládon, hogy ha netán nem lenne 1-2 hónapig munka, ne halj éhen :)
Így öneltartó tudsz lenni és teljesen függetlenedni tudsz apukádtól.
Ne mondd, hogy nem lehet megcsinálni, mert én így csináltam, ma már van egy fix munkahelyem, ahol értékelik a munkám és ezért tolerálják, hogy csak összevissza tudok dolgozni járni. A párommal összeköltöztünk, egyelőre albérletbe, de gyűjtünk egy saját házra :)
Szóval hajrá!!
A válasz írója 64%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:07
Olvasol is, vagy csak írsz?
"Ezt a levelet is a barátnőm írja"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!