Hogy van az, hogy csak én férjem nem főz, nem mosogat, nem takarít, nem neveli a gyereket?
Tényleg nagyon beléd nevelték a női munka dolgot.Régen a nők háztartásbeliek voltak ( a háború alatt kezdtek el munkahelyen dolgozni,mivel a férfiak nem tudtak).Egész nap otthon voltak,vezették a háztartást,nevelték a gyerekeket.Ez szép és jó,de manapság erre rájön az,hogy ugyanúgy főállásban dolgoznak,mint a férfiak,de a nap a nőknek is csak 24 órából áll.Ebbe kell belesűríteni mindent.Miért is kellene ezt egyedül végezni.Ha a nő ugyanannyit dolgozik,mint a férj,akkor miért kell elvárni,hogy a háztartást ő egyedül végezze el.Amit írtál férfimunkát,az mind idény munka és nem kell naponta megtenni.Míg a háztartásban elég sok olyan dolog van,amit nem lehet halogatni.Úgy persze könnyebb,ha valakit nem zavar a kosz.
A gyerekkel pedig szerintem a nő is szivesen foglalkozik,az esti mesét is elmondhatnák közösen,ha már kész minden,mert a férfi is besegített.
Tudom,hogy meddő a vitánk...
Hát nem tudom, nálunk minden nap locsolni kell kint, télen hólapátolás, nyáron ez a vacak fűnyírás, szóval van itt dolog odakint,az udvarral szerintem néha több a baj, mint a házzal. Valami mindig van.
Lehet közösen mesét olvasni persze, szerintem nagyon aranyos dolog is, de azt próbáltam mondani, hogy ez nálam simán lehet férfi munka kategória épp úgy, mint a gyerekkel tanulás, vagy a játszótér.
A koszt ne úgy értsd, hogy ragad a padló, le is égne a pofám, hanem hogy mittudomén tényleg nem ágyazok be reggel, vagy nem mosok fel csak gyorsan felsöprök és majd másnap felmosom, elvégre sárosan nem járkál senki és ha nem borul valami ki akkor nem lesz olyan vészes, hogy az tarthatatlan legyen. Tehát szerintem ez így közel egyenlő dolog,legalábbis én annak látom és kb. ugyanannyi szabadideje marad mindkét félnek.
Egyébként szerintem is a legjobb dolog ha az egyik fél annyit keres,hogy a másiknak ne kelljen dolgoznia, viszont ez manapság sajnos kivitelezhetetlen. Pedig család szempontból szerintem ez a legjobb, akkor több idő van arra,hogy főtt étel legyen minden nap, meg az is házi termékekből legyen, naponta akár kétszer is lenne főtt étel stb. Szóval ez így szerintem jobb, de tényleg kivitelezhetetlen, de le a kalappal azok előtt, ahol a mai napig sikerül ezt fenntartani, nem semmi.
Bocs,ezt még nem bírom ki szó nélkül:
" ha az egyik szülő ezt csinálja, ameddig a másik mosogat"
Az egyik szülő mindig az apa a mosogatós mindig az anya.Nekem ezzel van bajom,nem azzal,hogy foglalkoznak-e eleget a gyerekkel.Természetes,hogy amit leírtál a gyereknevelésről az helyes,csak a munkamegosztás jellege nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!