Hogy van az, hogy csak én férjem nem főz, nem mosogat, nem takarít, nem neveli a gyereket?
"Szerintem egy férfi ne főzzön,csak,ha szeretne,mert kedve van hozzá,ne mosogasson és ne porszívózzon,erre egyáltalán nincsen szükség,ne csináljunk nőt a férfiakból.Hagyjuk,hogy a klasszikus férfi szerepben tudjon kibontakozni,csináljon mindent ő,ami komolyabb fizikai igénybevétellel jár"
Csak tudod már nem nagyon vannak klasszikus férfi munkák. Tegyük fel, valaki panellakásban lakik. Ott gyakorlatilag semmit nem tudsz megszerelgetni, mert minden központi és közös. Ha valami tönkremegy, szerelőt kell hívni.
Mellesleg ha már a női-férfi szerepekről beszélünk, régen a nő nem dolgozott, hanem "csak" a háztartási munkát kellett elvégeznie.
Ma egy átlagos magyar család éhenhal, ha a nő nem megy munkába. Akkor miről is beszélünk? Ez már a 21. század, nem a középkor.
Én nem vagyok senkinek sem a cselédje, hogy főzzek 2 emberre, elpakoljak, takarítsak a férjem után, lássam el a gyereket és még járjak munkába is. Inkább egyedül élek, minthogy ezt válasszam.
Pont azért,mert minden gépesítve van már nem mondhatjuk,hogy pl.mosáshoz egy férfi nem érthet és az női munka.Egy férfi sem halt még bele a teregetésbe vagy a mosogatásba.Ha a nőknek is dolgozni kell,mert a férfi egyedül képtelen eltartani a családját,akkor ne a nőre hárítsunk mindent,hanem felezzünk.
Azokat a nőket nagyon sajnálom,akik mindent egyedül csinálnak és még azt is nevelték beléjük,hogy ez így helyes.
Az ismeretségi körömben több olyan férfi van,aki végez házimunkát, de egyiknek se panaszkodott a felesége, hogy letört a férje farka. Sőt ahogy tudom, az egymást egyenlőnek tekintő pároknál a szex is jobban megy. Nem is csodálkozom ezen - én is szívesebben fekszek le egy olyannal, aki tisztel. Aki döglene a tévé előtt, míg én főzök, arra nem tudnék férfiként nézni.
Ja és problémamegoldó képességük a nőknek is van.
Régen amúgy több generáció élt együtt. Rengeteg gyerek, szülők, testvérek stb. Így nem egy ember végzett el minden teendőt a ház körül. Mindenkinek megvolt a feladata. DE felesleges összehasonlítgatásokba kezdeni. Régen is voltak nehézségek és könnyebbségek és ma is.
Ettől függetlenül nincs sehol megírva, hogy a pasinak csak annyi a feladata, hogy pénzt keressen, otthon pedig meg se mozduljon. Ha ketten élnek a házban, miért is ne mosogathatna el ő is? Leesik a korona a fejéről?
Szánalmasnak tartom azokat a férfiakat, akik képesek tétlenül végignézni, hogy a feleségük hullafáradtan még nekiáll takarítani, főzni, vasalni. A párkapcsolat arról szól, hogy segítjük egymást, nem pedig egymás kihasználásáról.
Persze azokat a nőket szintén nem kell sajnálni, akik szerint nem a férfi dolga elvégezni ezeket, csak akkor ne sajnálkozzanak. Saját maguknak alakították így az eseményeket.
Félreértés ne essék szó sincs arról, hogy nő létemre egy pillanatra is kevesebbre tartanám magam egy férfinál, pusztán én ezt egy pillanatig sem tekintem munkának, pont a könnyűsége miatt, hanem egy szívességnek azokért, akiket szeretek. Kiábrándító lenne, ha a férjem csinálná.
Amivel pedig végképp nem tudok egyetérteni, az az, hogy valaki elmeséli,hogy nincs ideje még enni se, mert háztartást vezet és gyereket nevel és hogy ez szörnyű nehéz, de ide leírni nem is egyszer van idő? Mégis ő ír,nem a férfi, akinek könnyű. Szóval én ezt nem tudom felfogni. Ez nem önértékelési probléma, pusztán nem érezném korrektnek ha nem én csinálnám, de ez jó és egyáltalán nem fáraszt le, örülök ha örömet szerzek vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!