Nagyon lusta lettem, aki járt már ilyen cipőben, mivel tudta kibillenteni magát?
Sajnos engem is egyre jobban zavar és szeretnék tenni ellene. De többet, mint a "na most megfogadom és kemény másfél napig sikerül is".
Sokáig zaklatott volt a magánéletem, mondhatni, hogy a tipikus "szingli" életmód volt rám jellemző. Rendre félresikerültek a kapcsolataim, köztük meg állandó volt a belső feszültség. Ezt az erős érzést, energiát munkára és tanulásra fordítottam egy idő után, szinte úgy működött, mint a benzin a járműveknek.
Néhány éve összejöttem a férjemmel, nagyon jó ember, de néha már-már túl készséges is. Hajlamos helyettem is megcsinálni dolgokat, az elmaradásaim se tetszenek neki, de nem igazán teszi szóvá.
Ha szorít a cipő, mert határidős munka van, akkor biztosan az utolsó pillanatban állok neki és határidő előtt fél perccel küldöm el az anyagot - kicentizem, amennyire lehet.
Most vizsgaidőszak van, szinte csak olyan tárgyakkal, amiket nems zeretek, így még nehezebb a könyv mellett tartani magam. Nagyon kreatívan bármi más "fontosabb" tevékenységet kitalálok, de főképp a halogatás jellemző rám. De ebből fakad az is, hogy egyre idegesebb vagyok a halmozódó teendők miatt, a vizsgák is egyre közelebb vannak.
Mindig felállítok fantasztikus terveket, hogy akkor holnap korán felkelek, ezzel és ezzel végzek... persze semmi nem lesz belőle, mert arra is képes vagyok, hogy a szemközti homlokzaton ülő galambot tanulmányozzam, ahelyett, hogy a kezemben levő könyvet olvasnám.
A férjemet mégse dobhatom ki, hogy "bocs, de csak akkor vagyok agilis, ha szenvedek, mert ez generál nagy energiákat".
Járt már valaki hasonló cipőben? Milyen módszerrel tudtátok megoldani ezt úgy, hogy ne csak 1-2 napig tartson a kitartás?
Tinker Bell, melyik suliba jársz, milyen szakra?
Gyanús, hátha egy helyre járunk...
=o)
Nem hinném, hogy ismerjük egymást, ugyanis említetted, hogy budapesti vagy, nos én békéscsabai és banki szakügyintéző lesz belőlem, ha minden igaz.
De ha van valami amiben tudnék segíteni, nyugodtan írj privit! =o)
Ezt nem hiszem el! :) Ugyanilyen vagyok!SŐT! SOKKAL ROSSZABB! RAJTAM NEM TUDTOK TÚLTENNI!!! Tavaly végeztem a fősulin, elég komoly szakon, volt ott jog, statisztika, nemzetközi közgazdaságtan, politológia, mindenféle baromság. Soha nem tanultam, minimálisat csak. Közeledett a szakdolgozat leadási határideje. Én annyira lusta voltam, hogy inkább megirattam mással 65ezerért, csak ne nekem kelljen foglalkozni vele. Poén az egészben? Mikor mentem államvizsgára, még a saját szakdolgozatomat sem olvastam el, csak a 2 oldalas összefoglalóját! Még jó, hogy b.szott jó beszélőkém van és bármiből ki tudom magam vágni, így arra ötöst kaptam, a feleletre hármast, így négyesre végeztem. :) De azért ne legyetek olyanok mint én...
27/L
Akkor nemcsak én vagyok így ezzel.
Nekem a vizsgaidoszak kozepén fogy el az erom, mint például most. Kéne tanulnom holnapra, mert 8-tól vizsgázom, de semmi kedvem hozzá. Ez minden évben így van, a szorgalmi idoszakban teszek rá, most meg csak kapkodok és nincs idom semmire.
Ebben az évben viszont nagyon jól állok, úgyhogy ez is demotivál, már a vizsgáim fele megvan, magam sem tudom hogyan.
Sosem tudtam felfogni, hogy pl. egyik barátnom reggel 8-tól képes tanulni este 10-ig egy darab ebédszunettel...
Én is számvitel szakra járok, egy kis informatikával megspékelve. A számvitel gond nélkul megy, viszont az informatika nem nagyon. Azt addig kerulgetem ameddig lehet vagy egyáltalán bele sem nézek.
Múltkor azzal cseleztem ki az agyam, mikor húzott mindenfelé csak a konyv felé nem, hogy bekapcsoltam egy sorozatot és kozben számoltam. Az agyam nem kalandozott el, mert azt hitte éppen lóg és filmet néz, én meg annyi példát kiszámoltam 1 óra alatt mintha legalább 5 órája ultem volna felette.
Most megyek tanulni én is, a szerzodéses módszer nem hangzik rosszul, lehethogy valamikor kiprobálom.
A szakdolgozatomból 1 oldal van megírva, nem tudom ki fogja befejezni... hosszú lesz ez az év.
Na? Hogy állsz a tanulással és a vizsgával?
Én már tegnap este tudtam a számvitel vizsgám eredményét! És sikerült!!!!
=o)
Remélem te is jól haladsz!
A szerződéses vagyok.
Ma délután ezen a kérdésen tünődtem.
Eszembe jutott még egy dolog.
Egyedűl élek és a barátaim messze vannak és megrögzött szingli vagyok. (Utóbbi nem tudat alatt szándékos. Tudom furcsán hangzik.)
Szóval így elég szürkék tudnak lenni az ember mindennapjai. Net, olvasás, munka. Elvagyok mint a befőtt és közben lassan öregszem. Bár nem mondanám ezt azállapotott depressziónak. Igazából nem tudom hogy hívják. Ennek annyi a mellékhatása, hogy elöbb utóbb ha nem is az életkedvem, de a munkakedvem alább szokott hagyni. Ilyenkor némi társas érinkezés, mint például rokonok, barátok nagyon fel tud tunningolni. Sokkal szívesebben és könnyebben állok a feladataimhoz.
Némi sport vagy minimum séta szintén segíteni szokott rajtam.
Nem tudom a férjeden kívül mással milyen gyakran találkozol. Azt sem tudom neked mennyire lehetne hasznos egy ilyen "terápia". Viszont remélem lesz akinek szintén beválik.
A számvitel vizsgámat most halasztották el péntekről hétfőre, mert "csak ketten lesznek, ezért nem jönnék be pénteken". Remélem a tanár motivált lesz, hogy egy hülye miatt ne kelljen ismét vizsgáztatnia :)
De most tanulok is rá, csak amikor hatodszorra találok olyan hibát, hogy nyolcból öt nekem kettőre jön ki... Hááát, ez nem a tudásomon múlik.
Már az egy meg egyet is számológéppel számolom, biztos, ami biztos...
+1
Mindenek elött szerintem fontos az önszeretet. Többek között, másképpen hogyan is szerethetnék másokat ha önnmagammal nem jövök ki? Hogy mi köze ennek a lustasághoz? Nagyon is sok. Hiszen akit szeretek azt fontosnak tartom, segítem ha tudom és megbecsülöm. Örömmel cselekszem érte. Viszont ha nem végzem el a szükséges feladataimat akkor valójában nem szeretem, nem becsülöm meg magamat eléggé. A lustaság valahol önostorozás.
Arról nem is beszélve, a munka olyan alapvető emberi igény mint a légzés.
Hát, buktam a vizsgát :(
Most kérvénnyel rohangálok, hogy írjanak ki még időpontot, mert csak egy volt.
Annyit elértem, hogy kaptam egy vizsgalapot, azt végiggyakorlom a tanárommal, remélem legközelbb menni fog. Az a ciki, hogy ha nem írnak ki új időpontot, akkor még egy évet fel kell vennem.
B....a meg :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!