Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nagyon lusta lettem, aki járt...

Nagyon lusta lettem, aki járt már ilyen cipőben, mivel tudta kibillenteni magát?

Figyelt kérdés

Sajnos engem is egyre jobban zavar és szeretnék tenni ellene. De többet, mint a "na most megfogadom és kemény másfél napig sikerül is".

Sokáig zaklatott volt a magánéletem, mondhatni, hogy a tipikus "szingli" életmód volt rám jellemző. Rendre félresikerültek a kapcsolataim, köztük meg állandó volt a belső feszültség. Ezt az erős érzést, energiát munkára és tanulásra fordítottam egy idő után, szinte úgy működött, mint a benzin a járműveknek.

Néhány éve összejöttem a férjemmel, nagyon jó ember, de néha már-már túl készséges is. Hajlamos helyettem is megcsinálni dolgokat, az elmaradásaim se tetszenek neki, de nem igazán teszi szóvá.

Ha szorít a cipő, mert határidős munka van, akkor biztosan az utolsó pillanatban állok neki és határidő előtt fél perccel küldöm el az anyagot - kicentizem, amennyire lehet.

Most vizsgaidőszak van, szinte csak olyan tárgyakkal, amiket nems zeretek, így még nehezebb a könyv mellett tartani magam. Nagyon kreatívan bármi más "fontosabb" tevékenységet kitalálok, de főképp a halogatás jellemző rám. De ebből fakad az is, hogy egyre idegesebb vagyok a halmozódó teendők miatt, a vizsgák is egyre közelebb vannak.

Mindig felállítok fantasztikus terveket, hogy akkor holnap korán felkelek, ezzel és ezzel végzek... persze semmi nem lesz belőle, mert arra is képes vagyok, hogy a szemközti homlokzaton ülő galambot tanulmányozzam, ahelyett, hogy a kezemben levő könyvet olvasnám.

A férjemet mégse dobhatom ki, hogy "bocs, de csak akkor vagyok agilis, ha szenvedek, mert ez generál nagy energiákat".

Járt már valaki hasonló cipőben? Milyen módszerrel tudtátok megoldani ezt úgy, hogy ne csak 1-2 napig tartson a kitartás?

2011. jan. 4. 08:59
1 2 3 4 5
 1/50 Kriszti83 ***** válasza:
78%
Ez túl komolynak hangzik ahhoz, hogy egyedül megold, nincs motivációd. Keress fel egy szakembert. Drukkolok!
2011. jan. 4. 09:08
 2/50 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább az érdeklődésed csappant a suli iránt. Győzd meg saját magadat a vizsgáid fontosságáról.
2011. jan. 4. 09:09
 3/50 anonim ***** válasza:

Én is pont ilyen vagyok, és nekem is kéne valami megoldás. Nekem is vizsgára kéne tanulnom, és hiába csinálok magamnak időbeosztást, mégse tartom be. Úgy érzem, kezdenek kicsúszni a kezeim közül a dolgok :S

Mondjuk nekem pont, hogy most vannak problémáim, de úgymond normális időszakomban is ez van. Tök szép eltervezni, hogy mennyi mindent tanuljak meg csináljak, de a vége az, hogy ülök a gép előtt és nézegetek mindenfélét. Ha nincs gép, akkor is leköt bármi hülyeség.

Most is épp tanulnom kéne már...

2011. jan. 4. 09:14
 4/50 anonim ***** válasza:
Segíteni nem tudok, de azért leírom, hogy hogy én is hasonló cipőben járok. 1től lesz vizsgám, és az anyag felét még nem tanultam meg, ehelyett itt kotlok a gép előtt. Attól persze parázom, hogy meg fogok bukni, de tenni nem teszek érte szinte semmit. Elég szörnyű érzés, mert egyébként érettségiig mondhatni mintatanuló voltam. Ahh, ez nehéz ügy, bár én is mindig megfogadom, h majd következő félévben ilyen, meg olyan szorgalmas leszek, de ez még sosem jött be sajnos....
2011. jan. 4. 09:15
 5/50 anonim válasza:

Szia! Én is ugyanígy vagyok :(

Holnap vizsga és hááát még az anyag felénél se tartok:S

Semmi motiváció, pedig oda járok ahova szerettem volna menni. Remélem valakitől érkezik hasznos válasz, mert engem is nagyon zavar. Most is ahelyett hogy tanulnék tv, gépezés vagy bármi.

2011. jan. 4. 09:16
 6/50 anonim ***** válasza:
Sajnos amit leírtál a depresszió tüneteit mutatja. Igyál citromfű teát este, és ne tervezz el semmit. Fogj egy darab papírt és írd rá, hogy reggel majd eldöntöm, hogy mi legyen holnap. Jó aludd ki magad. Másnap reggel vegyél erőt magadon és állj neki tornázni.Zuhany és dörzsöld át testedet alaposan . Ezután már könnyebben tudsz tanulni, tevékenykedni
2011. jan. 4. 09:20
 7/50 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy nekem már nem csak a tanulással van ez, hanem ha van bármi elintéznivaló, akár csak egy pár perces dolog is (írni egy ímélt a tanárnak, rendet rakni a szobámban, stb), már arra is olyan nehezen bírom rávenni magam. Minden olyan dolog megerőltető amiben aktívan nekem kéne csinálnom valamit. Érdekes módon, szorgalmi időszakban meg becsülettel bejárok minden órámra, mert nem szívesen hiányzok, de a külön, óra utáni tanulás már valahogy nem megy. Mintha leszívná valami az agyamat, komolyan. Karácsony előtt a nagytakarításba is elég keveset segítettem be, csak 24-én erőltettem meg magam, addig ültem és néztem magam elé, és azon gondolkoztam hogy tudom, hogy anyának ez irtózatosan rosszul esik és nem tehetem meg vele, de csak ültem és ne csináltam semmit. Kezdek komolyan megijedni, hogy a környezetemnek is már ilyeneket okozok.
2011. jan. 4. 09:22
 8/50 anonim ***** válasza:
Ha nem használ, akkor masszírozd át a füledet alaposan. Nagyon jó vérkeringést okoz
2011. jan. 4. 09:22
 9/50 A kérdező kommentje:

Talán az is baj nálam, hogy bár soha nem voltam szorgalmas típus, mindig is kreatív voltam. Bizonyos helyzetekben ez előny, mert egy 2 órás munkát át tudok úgy szervezni, hogy fél óra alatt is ugyanolyan minőségben elkészüljön.

De sajnos ez nem nyerő taktika minden helyzetben. Ha olyan tárgyból kell készülni (pl. pénzügyi, számviteli tárgyak), amiben eleve gyengébb vagyok, ott csak sok-sok gyakorlással tudok előrébb jutni.

De ez a lustaság már szinte mindenre kiterjed. Postára kellene menni...jajj, de akkor hajat kell mosnom, mert a göndör hajat nem viszi a fésű, ki kell menni - jajj, ilyen hidegbe..., ráér az délután is, á majd a férjem feladja... Egyszóval ilyen és hasonlóan "nyomatékos érvekkel" halogatom a teendőket.

Amit nagyon várok, az a külföldre költözésünk, ahol az én nyakamban lesz sok felelősség, valószínűleg a férjemet is el kell tartanom egy darabig. Már most érzem, hogy ott a kényszerhelyzet miatt hasítani fogok a kihívásokban.

Igenám, de addig le kellene tennem a fenekem a könyvek mellé és lediplomáznom.

Most is éppen példákat kellene megoldani, mert este megyek a magántanáromhoz, akinek az ígértem, hogy a két ünnep között halálra gyakorlom magam. Persze egy példát csináltam csak meg, azt is félig-meddig.

Sportolnom is kellene, de az is rendszerességet (ami soha életemben nem ment, mindig is kampányszerűen csináltam a dolgaimat) és szorgalmat igényelne. Egy hónapja ígérgetem magamnak, hogy megveszem a közeli konditerembe a bérletet. De az is visszatart, hogy megéri-e úgy kifizetni egy hónapos bérletet, hogy lehet csak 1-2 alkalommal használnám...

Nagyon mérges vagyok magamra és szeretnék kibillenni ebből az állapotból, hogy véglegesen agilis életmódot folytassak, ne csak két napig...

2011. jan. 4. 09:25
 10/50 anonim ***** válasza:
Én a gimi utolsó évében jutottam erre szintre. Mindig, mindent halogattam, soha semmivel nem voltam kész, csak ahogy írod határidő előtt fél perccel. De egész jól jött végül össze. Nulla tanulással kitűnő lettem, leérettségiztem, felvettek az egyetemre. Szóval szerintem amíg végül mindig meglesz a dolog, addig ne érdekeljen hogy az utolsó pillanatban, fő hogy megcsinálod. Legyen szó tanulásról vagy munkáról vagy bármiről. Egyébként furcsa azt olvasni, hogy mikor boldogtalan voltál, és zűrösebb volt az életed akkor mentek ezek a dolgok. nekem pont azért van ez az egész, mert nincs senkim, nincs motiváció, hogy pl ha kész vagyok ezzel x időre akkor marad szabadidőm és a párommal lehetek. ha kész voltam valamivel hamarabb, akkor ugyanúgy ültem otthon és nem változott semmi. Nincs kire tartogatnom a szabadidőmet, úgyhogy inkább húzom a dolgokat amíg lehet. persze aztán megcsinálom, de nem motivál hogy na gyors ezt most befejezem és mehetek hozzá. Szerintem próbáld úgy nézni, hogy minél hamarabb megcsinálod, annál több időd marad a férjedre.
2011. jan. 4. 09:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!