Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetnék a lányommal? Már...

Mit tehetnék a lányommal? Már teljesen ki vagyok készülve!

Figyelt kérdés
A 14 éves lányom egyszerűen elviselhetetlen lett.Például elmegy valahova csak úgy nem veszi fel a telefont nem jön haza stb.Én nagyon nem tudok mit csinálni mert egyedül nevelem és nagyon sokat dolgozok ezért nem vagyok otthon és el tud menni.Nem tudom mért lett ilyen egyszerűen úgy viselkedig mintha örülnöm kéne annak hogy eltűr.De amit ma csinált az már eviselhetetlen!Kivettem szabadságot hogy együtt lehessünk de ő szó szerint kidobott a saját lakásomból mert valami bulit tart...Amikor tiltakozni akartam kizárt.Eljöttem mert nem tudtam mit tehetnék és most az egyik barátnőmnél vagyok.Mit rontottam el ennyire?Megtudom még nevelni ennyi idősen?Tudom hogy túl sokat dolgozok és azért lehet ilyen de csak miata csinálom és mindent megkapott és megkap amit csak akar!Akkor mért ilyen?Segítsetek!
2010. dec. 28. 18:59
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
87%

NE küld bentlakásos iskolába. Ez a helyzet borzasztó, de még visszalehet fordítani. Azzal ha elküldöd, csak bebizonyítod neki, hogy megijedtél, és leszerepeltél anyaként.

MOST azonnal menj haza. Egy lakatossal cseréltesd ki a zárat, neki pedig ne adj kulcsot. Mostantól a Nagyszülőknél kell várnia Téged, hogy beengedd. Ha belépsz a házba, először két nagy pofon, aztán kedvesen küldj el mindenkit, és ugyan ilyen kedvesen mond, hogy már értesítetted a szülőket, esetleg a rendőrséget is. Nem számít, hogy nem igaz, határozottan blöffölj. Takarítson föl mindent, aztán kérdezd meg akar e vacsorázni, ha igent mond, üljetek le ketten, csinálj valamit gyorsan, majd gúnyosan kérdezd meg, jó volt e a buli. Ha nem kér enni, irány a szobája. Nincs internet, nincs TV. Ha a telefonja előfizetős tiltsd le a kártyát, ha nem az, akkor úgyis lebeszéli, aztán ne töltsd fel. Számíts rá, hogy nagyon fog utálni Téged, talán még ellenségesebb lesz mint eddig, de csak egy darabig, ráfog jönni, hogy Te hordod a nadrágot otthon, és barátnők már aligha lehettek, ha csak ő nem tesz valamit. Mindig legyél innentől csinos és tettre kész otthon, lássa, hogy elég önbizalmad van hozzá, és a neveléséhez is. Nem szabad, hogy érezze gyenge vagy, és kétségbeesett, mert akkor uralkodni fog rajtad (Ahogy most is teszi.) tudnia kell, hogy nem tartogathat már meglepetéseket, hogy a könyörgés és ígérgetés már régen kevés, hogy Te mindig egy lépéssel előtte jársz. Sok szerencsét kívánok, remélem, így fogod csinálni, ahogy tanácsoltam (És még rajtam kívül sokan.) mihamarabb írd meg, mi történt.

17/L (Ugyan ilyen voltam, és anyukám ugyan így hatott rám.)

2010. dec. 28. 20:25
 22/35 anonim ***** válasza:

Az elottem szolo tanacsat fogadd el!

En is hasonloan hatottam a lanyomra annak idejen, es most 18 eves es nem kapott telefont pl. a netten sem tolthet annyi idot, mint szeretne stb.

"rovid porazra" kell fognod, ezt most muszaj megtenned, mert ha nem, akkor foled kerul, es nyomulni fog.

Pl. nem tudod azt, hogy Kikkel baratkozik es Kiket enged be a sajat lakasodba, meg kiis rabolhatnak igy, mivel a gyermeked meg nem eleg emberismero.

Te legy kemeny, legy tudatos es hatarozott! Sajnos a kenyeztetessel rontottad el. Nalam a parom kenyeztette el, tehat ne gondold azt, hogy az Apa hiany miatt ilyen.

Mi normalis hazassagban elunk, 4-et neveltunk, de a kisebbik lanyom lett ilyen, mivel nagyon ellett kapatva.

2010. dec. 28. 21:10
 23/35 anonim ***** válasza:
Én szerintem az utolsó két javaslatnak annyi a hibája, hogy a lányod simán mondhat annyit, hogy NEM. Nem takarít ki, bezárkózik a szobájába, és ha nem vagy otthon, kiszökik a lakásból. Nem tudod kényszeríteni, hogy betartsa a büntetést.. Ha rendőrökkel cibáltatod haza, akkor is kiszökhet újból.
2010. dec. 28. 21:15
 24/35 anonim ***** válasza:

De azt megteheti, hogy ha ennyire nagylány, akkor be lehet szállni a házimunkába.

A tiszta ruha sem a szekrényben terem, és mosson ki, teregessen, mire hazaérsz. Magától nem lesz kész. Nem csinálja meg? Nem mosod ki a cuccait, járhat koszosan.

Főzni is lehet egy személyre.

Elszökni meg akkor is el tud, ha elvileg az iskolában van, az anyja dolgozik, GPS-t meg nem lehet rászerelni.

2010. dec. 28. 21:21
 25/35 anonim ***** válasza:

bent lakásos suliba/ koliba semmiképp se küld. onnan simán elmehet bárhová,sok kolis ismim van. mind ezt csinálják.

16/L

2010. dec. 28. 21:54
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
A bentlakásos koli/gimi számomra nem egy normál gimnáziumi kollégiumot jelent, inkább egy nevelőintézetet, ahol napi 24 órában figyelnek a bentlakókra, és NEVELIK őket. A sima koli tényleg csak nagyobb teret ad a lumpolásra..
2010. dec. 28. 21:58
 27/35 anonim ***** válasza:
Nem kéne félni egy 14 éves taknyostól....azért majd írd meg , hogy mi történt végül!
2010. dec. 29. 01:05
 28/35 anonim ***** válasza:

Az egyik legnehezebb feladat a szülői szerepben, hogy megtaláljuk a helyes arányokat a nevelésben.

Egy jó szülő nem rabszolga, nem cseléd, nem kiszolgáló személyzet, de nem is zsarnok, a hatalmával, tekintélyével visszaélő felettes.

Nálatok az a baj, hogy Te erőn felül teljesítesz azzal, hogy mindent megadtál a gyerekednek, amit csak akart. Ezzel elhitetted vele, hogy neki ez jár, ez így természetes, hogy Te gürcölsz azért, hogy neki mindene meglegyen. Baj, hogy rettegsz a szeretetéért, rettegsz attól, hogy elhagy, ha nem leszel a szolgája. Ebben a helyzetben nem csodálom, hogy a lányod arányt tévesztett.

Van egy mondás: "Aki cselédként viselkedik, cselédként fognak bánni vele."

Állj a sarkadra, legyél határozott, céltudatos, következetes és ne engedj a nevelési elveidből. Ne engedj a zsarolásnak csak azért, mert félsz attól, hogy ez konfliktust szül, veszekedést eredményez. Tanulj meg kiállni magadért, az elveidért akkor is, ha esetleg ez nehezebb, mint mindent eltűrni, megengedni a bakfis lányodnak.

2010. dec. 29. 11:11
 29/35 anonim ***** válasza:
Kamu kérdés, hogy nem jön válasz?!
2010. dec. 29. 13:01
 30/35 anonim ***** válasza:
Azért lenne kamu, mert a kérdező nem ül egész nap a gép előtt?! :DD
2010. dec. 29. 15:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!